Евровизија 2012

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не ми се верува што се и се случи на Кунг Фу Панда! -_-

Уште се соземувам ....

Инаку она што повеќе ме чуди од Шведската победа, и од високиот број поени за Албанија, е оној awkward момент кога Италија ни даде еден бод. Некако се здрвив и замрев. Не ми се веруваше што гледам, ми се косеше со реалноста.
Welcome to the Twilight zone.

S

Stivie G

Гостин
чисто инфорамтино пошто сум слаб со инфото, загледав некои од постојаните членки се во топ 10, ние добиме место или пак вгодина во полуфинале ?
Само победникот и тие 5-те постојани членки одат директно у финале.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
чисто инфорамтино пошто сум слаб со инфото, загледав некои од постојаните членки се во топ 10, ние добиме место или пак вгодина во полуфинале ?
Хехе, овде нема такви работи.Само големата петорка(Шпанија, Англија, Германија, Франција и Италија) и победникот се директно во финале, другите пак си се во полуфинале.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Јас Евровизија ја разбирам како изреката "да му умре козата,на комшијата".

Е зошто....па бидејќи сите комшии си префрлаат 12ки,за да ги наполнат со бодови,и после да треба да организираат Евровизија....и банкрот.:cool:

п.с По таа аналогија гледано ...фала ви Болвари.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Не се согласувам. Последниве дваесетина години Евровизија е срање фестивал во кој учествуваат фрикови (се кладам во 100.000 евра дека ако го пратиме наредната година Боки13 ќе добиеме далеку повисоко место од годинашново 13то бидејќи Евровизија бара фрикови) и не се одбира најдобра песна туку кој има најмногу комшии.
Македонија најголем дел од поените доби од соседните/пријателски настроени земји.
Исто и Албанија.
Тоа е тоа.
Не се одбира песна на евровизија, туку кој има повеќе другари.
Лорди е најдоброто нешто на Еуросонг во последните години.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 03:44 ---
Не се согласувам. Последниве дваесетина години Евровизија е срање фестивал во кој учествуваат фрикови (се кладам во 100.000 евра дека ако го пратиме наредната година Боки13 ќе добиеме далеку повисоко место од годинашново 13то бидејќи Евровизија бара фрикови) и не се одбира најдобра песна туку кој има најмногу комшии.
Македонија најголем дел од поените доби од соседните/пријателски настроени земји.
Исто и Албанија.
Тоа е тоа.
Лорди е најдоброто нешто на Еуросонг во последните години.

M

Moon Child

Гостин
Мразам да им се ситам на Грците од причина што не сме нешто нај и ние, ама замислете ја ситуацијата да победеа и да требаше да организираат Евровизија :icon_lol: Дефинитивно ќе банкротираа.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Мразам да им се ситам на Грците од причина што не сме нешто нај и ние, ама замислете ја ситуацијата да победеа и да требаше да организираат Евровизија :icon_lol: Дефинитивно ќе банкротираа.
Ама они се едно 200000 пати банкротирани,само Германија ги храни.

It's like a bankrupt within a bankrupt.Bankruptception!!!!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Него ај и јас да се осврнам.Евровизија е шега,ништо повеќе ништо помалку.Добро знаете што се случува таму.И на крај пак кубете коси!

Доста со тоа.Убаво што влеговме во финале,ама после тоа имаше многумина со главата во облаци и веруваа на висок пласман.Е па не се случи.Не ме изненади конечниот пласман,отсекогаш сме завршувале негде на средина.

Калиопи секоја чест.Се надевам дека привлече влијание кај некои познати музички фаци и компании кои ќе те лансираат во светски рамки оти заслужуваш повеќе од Смешковизија.

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Зар организаторите на Евровизија не и помагаат финансиски на државата што победила?

-Реакцијата на Калиопи, "It was nice" - како да конечно сфати дека не е нешто спешл.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Тоа значи дека Германија ќе организираше евровизија во Грција а? :pos:
Уште еден ception.

Ама ај,доста со евровизијата.Мора да се прави масовен бојкот и да падне популарноста,едноставно мора.Само така ќе се укине оваа гротеска од манифестација.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Исто и Албанија.
Тоа е тоа.
.......................................................................................................................................другари............................................................................................................................................................................................................................другари...:facepalm: ....................................

Сигурно си мислел на емигранти.

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Не знам зошто си даваш толку кредибилитет со муабети "Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија".
Тебе поради една или друга причина не ти се допаѓа, не е ни важно зошто, но причината зошто едната песна е на 5то место а другата на 13то е веројатно затоашто првата е подобра од втората.
Албанија од Македонија мораше да добие 12 поени, има 500.000 Албанци во земјава, една четвртина од населението. Јас со 3 мобилни гласав по 20 пати. Мораше да земе 12. Логички, теоретски, математички. Тоа што србите ти се повеќе при срце, твој проблем, само треба да најдеш уште 500.000 други истомисленици и наредната година 12 поени од Македонија ќе добие Србија.
Пред да почнете да мрчите, и јас имам 2 пасоши (Македонски и Албански).
Ти и твоите 300 000 истомисленици од Македонија(не 500 000 ) немате никаква врска тоа што сте гласале и сте издејствувале поени.Македонија свесно и политички даде поени на Албанија да се смират меѓурелигиските и меѓуетничките тензии во Македонија после масакрот на 5-та Македонци од страна на твоите истомисленици планинари.Тоа која песна е подобра ќе каже иднината и колку ќе се врти по радијата.Тоа што албанската пејачка квичеше и се дереше цели 3 минути и ја прелажа на момент публиката незначи дека е и подобра песна..И, Бабушките земаа второ место, па ќе видиме колку ќе им се врти песната.

Kajgana Shop

На врв Bottom