Евровизија 2012

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Следната година ќе им ја пуштиме Весна Веселинова :D

Член од
23 март 2010
Мислења
199
Поени од реакции
62
да сте живи и здрави кајганџии.. вечерва се пресмеав :) .. а за тоа е заслужна Евровизија. Кажете како ќе се смејме ако немат Евровизија :pos:

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
господе прости ми ама оваа гркинката не знае што и мислам.
во очи да ме гледа да стенка и да има конфликт на интереси дали да ме мрази или да ме сака.
ради името де.
Покрај своите “Машки“ Гејци,да знае она што ти и другите овде на форумов и мислат.Одма би се преселила во соседството...
Не за друго,нема кој да ја “кара“ таму....

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Леле не знам више со таа дијаспора ко само они да гласаат,факт е дека сега има и жири кое видно ги менува резултатите на телевоутингот,а и која дијаспора ја има Шведска за да гласа за неа.Прво правило е мораш да имаш добра песна и оригинална,самата песна го прави целиот маркетинг,еве Лорен не беше на никаква турнеја пред евровизија,исто и Жељко и Бабучкиве(кои беа оригинал нешто ново и смешно и интересно за публиката),е сега кога имаш добра песна после мораш да имаш и добар настап,зашто песнава со лош настап може у вода да ти падне.Добрата песна ги руши бариерите и сама по себе си прави маркетинг.Типичен пример е Лорен и Жељко(овде пред се мислам на Лане моје).

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мислам дека горе долу ги добивме истиве поени кои ги добивавме од претходните финалиња кога учествувавме.Генерално,Калиопи беше супер,но факт е дека и фалеше подобра песна,ми е жал за нејзе што имаше можност таа многу повеќе да направи,али и фалеше помоќна песна со јака емоција,имаше и време и простор да го стори,но тоа е тоа.. Велите дијаспора,овојпат се гледа дека негде и жирито пресудило,не само публиката. Јас се надевам дека и следнава година ќе се иде по овој модел со избор на пејач ,зашто вака е многу подобро,само треба уште сега да го изберат пејачот,да не биде у 5 до 12.
Жити се` најмило не го пишувај ова пак.
--- надополнето: 27 мај 2012 во 01:29 ---
Не бе срц какво разочарување, јас сум горда кога вака не претставуваат. И не е ова важно да се учествува, туку како се претставува својата земја. Калиопи беше беспрекорна! Од Македонија (без Фиром) до глас и појава. Не сме ние некоја голема земја да се надеваме на победа, може само да ни го испушат комшиите. И зелката што секоја година ја праќаат, гледам победи!
Поарно вака да се пласираме одколку Вучич и компанија да ме претставуваат.

Јас сум повеќе од горда од нашето покажано лице вечерва. Но ме боли, искрено чудно многу ме боли оваа неправда. Не можам поинаку да си ја протолкувам и крај. Не дека не беше очекувана, но сепак, разумот и срцето никогаш не се сложуваат, а мене срцето секогаш ми преовладува.:place:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
значи баш се што сакав да пишам го има во постот на Дивајн.
си предпоставував дека нема да бидеме меѓу првите 3 ама за до 5-6то место искрено очекував. а 100% бев убеден дека ќе бидеме во топ 10.
разочаран сум в крај. секој година едно исто, дури и водителкава на крај почна со иронија да коментира.
ако се разбираат овие од песна и глас јас Дарко да не се викам. си бев подготвен дека пак едно исто ќе биде ама кога бугариве ни дадоа 2 скапани поени готово, тоа беше финишот.
ако соседите не ти дадат повеќе од 8 бода кој друг????
најмногу ми е жал за Калиопи. како се надеваше и колку труд вложи, а за што???? за бабине од некое село што сега прв пат слушаат за евровизија да се 100 места над неа??
кога последно ни дадоа 12 поени и кога ја прикажаа Калиопи, сепак се поднасмевна, а Ромео зад неа со главата обесена стоеше.
разочарани се и двајцата 1000%.
ако оние од бекстејџ појадат што не треба, ако понеделник ја спомнат Калиопи....со се студио, со се латас во воздух ќе ги кренам.

Kajgana Shop

На врв Bottom