Евровизија 2012

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Дијаспора па дијаспора, која дијаспора бе луѓе, една шака народ сме. Албанците на страна си гласаат за Албанија, ние немаме дијаспора. И тие што ги имаме по 5 пораки пишуваат.
Без разлика настапот ни беше за паметење, Каљопа ебна нешто на манифестацијава, ние сме задоволни, Бугарите ни дадоа 2 поени (2?) а Грците се зад нас. Дали може подобро да поминеме?
Како мислиш Каљопа ебна нешто? Кого? Ајде поопширно?

Член од
25 ноември 2008
Мислења
1.026
Поени од реакции
682
КОСТА БУРГОВ му е мајката... да им запее за дивиот запад малце

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Србија - 12
Босна и Херцеговина - 12
Турција - 8
Хрватска - 8
Албанија - 8
Црна Гора - 8
Словенија - 6
Украина - 3
Белорусија - 2
Бугарија - 2
Словачка - 1
Италија - 1

овие ни дадоја поени :)
a gejcite nitu eden - PUTANI
ama ima Gospod - imaaaaaaa
zad MK se- u gaz ni dishat:pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.066
Поени од реакции
23.511
Зошто не се повика на историјата...кога ние сме биле меѓу првите 10? Не те бива за во кладилница :)
абе пусто патриотки настроен, а и вредеше песната реално.
не дека очекував први да бидиме, ама реално беше меѓу првите 10. далеку далеку од тие што беа меѓу првите 10.
за вгодина кажав рубинчо благадуша нека ги отруе 3 минути, да го памтат цел живот.
резерва гулабица и боки 13.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
И пак ќе повторам дека немаше ништо посебно оваа година.
Требаше некој да направи нешто откачено.

Сериозно догодина треба нешто откачено да пратиме. Зошто да не Супер Хикс на пр.?

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
http://www.eurovision.tv/page/baku-2012/about/shows/second-semi-final

Еве ги резултатите од полуфиналето... Калиопи едвај се протнала... Што е уште почудно, Литванија 3то место!?!?!?!?!? Ја стварно незнам како Литванија толку гласови собра... А Словенија претпоследна завршила во полуфиналето, жалосно...
Леле Софи била 11та.............

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Па фала Богу дека ќе се откаже кога ќе види дека не може да победи. И мене не ми се свиѓа на Швеѓанкава песната ама три класи беше над Зелко.

И еве ти три мелодии од кои си има собрано нешто, и ако и ова го изнегираш не знам што да кажам више.

http://www.youtube.com/watch?v=lamO-6gl2PE
Зборот плагијат не знам дали го сфаќаш, јас имам зборувано во вујко ми кој е композитор за оваа работа. Ми вика секоја песна мора да личи на некоја, самиот композитор од песни зема инспирација...друго ако песната е составена од повеќе од 4 песни(делови на песни) автоматски се поништува можноста за плагијат... Ако не си знаела и Лане Моје беше нешто слична на оваа направена, иако не победи остана запаметена, за мене и најдобра на Евросонг.

Настрана сето ова песната е многу добра, иако Лане Моје беше далеку подобра, но Жељко ја испеа маестрално, го пратев значи нема кикс човекот од почеток до крај.
Позз.

Член од
6 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
62
Slednata godina idam jas licno i personalno iskacam na scena im se :гомце: i demonstrativno ja napustam salata :свиркам:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Швеѓанкава ја има поминато, како се пипкаа некни, сумљиво :icon_lol:
Во првите секунди коа се прогласи победата на Лорин, Каљопа прва и се фрли да ја бацува и гушка, не ја остаи две минути... сумљиво:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom