Евровизија 2012

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
29lmts7.jpg

Само Македонија! :cuc:
Да им ја пуштиме сликата на грците одма ќе плачат и ќе се жалат :)

Вечерва сакам да се случи едно гооолемо изненадување а сите, а тоа е Македонија да победи!!! Ништо повеќе и ништо помалку :D
Тоа би била заслужена победа.

отпосле пуштете им ја, сега ке направат скандал.
а од кога ке заврши се нека се јадат дека ги заебавме.

Немав 3 дена интернет, а за тоа време се испишале 100 страни на темава... солидно :icon_lol: Може некој пат ќе ги прочитам сите, али до тогаш да си пишам мислење.

Настапот на Калиопи направи сите останати учесници у втора (па и у прва вечер) да изгледаат ко да пејат на "Златно Славејче". Жими се.
Толку голема слобода во пеење немаат ни пејачи што пеат на концерт, а не па на Евровизија. Очигледно беше дека 35 години во музика си го прават своето. Браво Калиопи.

Што се однесува до песните од втора вечер - не беа ништо подобри од тие од прва.
Србија - патетики (as usual). Не ми влезе во глава песната, али дур ја слушав не уживав.
Холандија - покахонтас. Ни 2 збора не разбрав што пее. И да, или типката беше high (а бидејќи доаѓа од Холандија не би ме чудело), или е малце ментално заостаната (пошто очите и' беа искривени).
Малта - глупа песна.
Белорусија - уште поглупа.
Португалија - досадна.
Украина - копија на Тина Тарнер, али добра песна и изведба
Бугарија - :facepalm::facepalm::facepalm: Најголемиот fail оваа година. Типичен летен денс ритам, со УЖАСНА интерпретација и мизерен текст. А и пејачката фалшираше до небо.
Словенија - добра изведба, али ништо не ја разбрав и не ми беше толку интересно дур пееше
Хрватска - ко по традиција со Србија само балади пуштаат на Евровизија. Преку кур...
Шведска - сите ја зборат за најголем фаворит, а јас не гледам ништо посебно во песната. Типична Katy Perry песна со апла лош сценски настап. Од толку што беше темно дур пееше не ја видов во лице.
Грузија - :facepalm: Очигледно Азис ослабел и отишол во Грузија да пее...
Турција - многу лоша песна. Они обично вадат добри песни на Евровизија (типично Евровизиски), али овојпат им беше катастрофа. 100% со врски влегоа. Башка и апла познато ми делуваше, така што најверојатно и крадена им е.
Естонија - booooorrrrrrriiiiiiiiiiiinnnnnnnnngggggggggggg
Словачка - рокери на Евровизија... fuck me... :facepalm:
Норвешка - типична денс песна. Ништо посебно.
БиХ - уште една балада... Jesus Christ.
Литванија - Мајкл Џексон литванска верзија... Нема нешто посебни вокални способности типот, али добра му е песната.

И морам да пишам, оваа година песните на "големата петорка" се која од која подобри. Дури и таа на Азербејџан за разлика од минатата година овојпат им е добра. Така да ќе биде доста интересно вечер со нив.

ги пратев коефицинетите на кладилници од пред некој ден до сега и работата иди вака.
за во првите 4 од 1/29 сега е 1/18
за првите 10 од 1/4.5 сега е 1/3.
значи баѓии паднаа или ни се крена рејтингот.
така да ѓаолот ни ора ни копа, се бива.

Само мене ли ми е поубава сега отколку пред некоја година? Сигурно има и ослабено, многу е убава тука.

Колку години инаку има Калиопи !? Изгледа навистина добро сега..

A ti da ne jades bubrezi mng mng? :)
Dobra noga drzi taa, ama u faca ne e bas ubava t.e. mene bare ne mi se svigja...

I Svedska ke pobedi :)
тие две ќе се јадат за прво место али мислам дека Кипар ќе победи :P

Мене страв ми е нешто да не упропастат со настапот :facepalm: супер си беше некни нека не се глупираат само.

Мислам дека конечно научија дека едноставното е поубаво и дека без глупирање ќе поминат поубаво

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom