Евровизија 2012

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Јас само размислувам реално и субјективно,но не и негативно.А Србите воопшто не се бават со нас,ама баш нигде не слушнав у Србија некој да рече дека имаме моќна песна,сите само ја фалат за гласот и интерпретацијата,нигде се не спомнува песната,а на хрватските портали пред се се бават со Нина и нејзиниот настап.А тоа што има на некои објави во коментарите долу за Калиопи тоа е пред се од тука се приметуваат грешките јазични(а тоа може и еден ист човек да го прави.)
Искрено,па воопшто не ми е ни важно кое место ќе освои,ако сака и последна нека биде или нека и победи,па и самата Калиопи е многу реална и баш за тоа секогаш изјавува дека не се оптоварува со пласманот.Само победниците се паметат,останативе се забораваат,ние треба да бидеме реални дека немаме ни теоретски шанси за победа и треба да бидеме среќни што сме во финале и тоа е тоа.На официјалните обложувалници не нема во топ 10,за во четвртокот бевме 9ти и ете влеговме у финале.
Напротив,на нивните портали и форуми се одушевени од песната и доста од нив веке гласале за Калиопи во полуфиналето.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Ќе и дадеме и ние некој бод на Шведска, ќе видите. ;)

Инаку моја прогноза, 7 место.

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Дали кога не прочита водителката дека ние влегваме во финале рече Македонија а не "former yugoslav republic of Macedoniа" или мене така ми се слушна?
не рече Македонија туку референцата, а после тоа на пресконференцијата водителот таму рече само Македонија.
иначе за вечер мој најголем фаворит е Романија

исто така добри песни се на Шведска, Норвешка, Турција... и нормално најдобра нашата
--- надополнето: 26 мај 2012 во 16:40 ---
Каде има кај нас?
во спорт лајф има ама само за победник може да се игра и од 1до4 место, најмал кооф. е за Шведска 2,10 ,Македонија победник 50

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Можно е и романката да изненади, добра е песната, а и добра нога фаќа. :)

Има шанси ама неверувам...инаку чиста 12 ка од Шпанија ќе добијат,на шпански јазик пејат :D

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Напротив,на нивните портали и форуми се одушевени од песната и доста од нив веке гласале за Калиопи во полуфиналето.
Не ме прави глув и слеп,и слушам и гледам и читам кој што пишува.А за тоа гласањето па нормално дека гласале ако од нив не добиеме поени од кој да очекуваме од Британија и Франција ли?

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Има шанси ама неверувам...инаку чиста 12 ка од Шпанија ќе добијат,на шпански јазик пејат :D
И ние треба барем 8 поени да и дадеме на Романија, ако не за друго, барем за ногата. А и онака Романија секогаш ни дава по некој поен кога сме во финале. :)

M

Moon Child

Гостин
Како бе на Романија ви се допаѓа? Таа исфалшира јас да зинев со гавран гласот што го имам подобро ќе испеев.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Бидејќи организаторите веќе знаат кои се земји официјално фаворити,ги известуваат коментаторите на тие земји дека во случај нивната земја да победи треба да се слезат долу на сцена за интервју со победникот,бар така кажа коментаторката на РТС дека истово било 2004 и 2007,додека останативе години не,што значи дека и официјално Србија е во топ 3 можен победник.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Според мене топ 5 вака:
1.Шведска
2.Србија
3.Кипар
4.Русија
5.Франција

На Калиопи и прогнозирам 8-9 место! Инаку најблиску до 14 место сме биле??
--- надополнето: 26 мај 2012 во 16:54 ---
Има и други квалитети романката, не е се во пеењето. ;)
Ммм да исто и на кипарКАТА :P...

К

Кнез Мишкин

Гостин
Србија секоја година фаќа на иста финта, Калиопи супер испеја, според мене Шведска победува. :)
Македонија во први 10. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom