Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 март 2010
Мислења
214
Поени од реакции
1
epa vaka
reina
jonson - skrtel - carager - insua
lukas
dzerard
kol ----- ---- jovce
tores kajt

so toa sto PACEGO moze da igra mesto kajt vo utakmici so poslabi protivnici za da stekne iskustvo deckoto e strasen! a lukas e dobar deksrutivec ne e na odmet nov ako veke si zaminuva maskerano no prva opcija ni e lev bek i vrven napagac a ne toa drvoto N,gog :mad:

inaku igrata spored mene bese fantasticna i vooduseven sum od brzinata na JOVCE nogu e brz isto kako i COL i TORES ke bidat ubisteven napad!

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Ќе биди интересно да видиме каква формација ќе игра Хоџсон и кој играчи ќе бидат прв тим. Ко ќе видиме подобро навистина имаме симпатични играчи кои заслужуваат прв тим па ќе видиме. Кајт во напад е исто како да имаш еден играч помалце на теренот. Да имаме уште еден напаѓач од светска класа ми се чини ќе нема кој да не запри. Само би сакал против послабите екипи да ги видам заедно Кол, Џерард, Аквилани, Макси, Јовче, Торес играчи со одлична техника кој ми се чини противничките одбрани ќе ги прат сарма. На бенитез то му беше голема грешка, против сите екипи играше исто, Маскерано и Алонсо и против четворката и против Стоук средината не ја поминуваја.

Член од
3 јуни 2010
Мислења
93
Поени од реакции
9
Овие од Телма имаа некоа реклама за натпреварот или не? По нивна вина:nerv: гледав само од 60 минута натаму.Ај ако може некој да каже кој како изиграл(анализа кратка ама реална). Според тоа што го видов Кол е одличен и има желба за играње што е многу битно.

Не знам дали Н'гог изиграл добро али при крај имаше една шанса, ја утна, се фати за глава и кога му ја видов таа фацичката лигава, сите нервози од минатата сезона ми поминаа пред очи. Не знам кој играч да стане, и 100 милиони некој да дава во иднина за него нема да ми биде криво да се шитне сега. Неам зборови за детето... се шо друго би напишал би било... лошо. Оваа сезона сакам Бабел да го видам во полн сјај, време е. А Н'гог у резерви и по потреба за на клупа само.

Може ли некој да каже или да се провери, ке има или ке нема Премиер оваа година во Македонија ама со сигурност. Овие од сител ич не се за верување.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Кол се надевам дека ќе биди здрав цела сезона пошто мислам дека ова е то шо ни требаше центаршути со чувство меки да можиш да ги свртиш кон голот, Кајт е супер играч ама за то не го бива.

--- надополнето ---

И дрвото норамлно се подобрува секако не е за прв тим ама ќе се најди
Зошто ги мешаш Кајт и Кол.

Синока Кол играше на позицијата каде играше Џерард цела сезона, додека Џерард играше на местот на Маскерано. Јованович лево, Пачеко десно!
Како течеше утакмицата имаше комплетна ротација ( шо мене ептен ми се бендиса) на линијата од 3 играчи (Јованович, Кол, Пачеко) позади Н’гог.

--- надополнето ---

Овие од Телма имаа некоа реклама за натпреварот или не? По нивна вина:nerv: гледав само од 60 минута натаму.Ај ако може некој да каже кој како изиграл(анализа кратка ама реална). Според тоа што го видов Кол е одличен и има желба за играње што е многу битно.

Не знам дали Н'гог изиграл добро али при крај имаше една шанса, ја утна, се фати за глава и кога му ја видов таа фацичката лигава, сите нервози од минатата сезона ми поминаа пред очи. Не знам кој играч да стане, и 100 милиони некој да дава во иднина за него нема да ми биде криво да се шитне сега. Неам зборови за детето... се шо друго би напишал би било... лошо. Оваа сезона сакам Бабел да го видам во полн сјај, време е. А Н'гог у резерви и по потреба за на клупа само.

Може ли некој да каже или да се провери, ке има или ке нема Премиер оваа година во Македонија ама со сигурност. Овие од сител ич не се за верување.

Анализа кратка и реална според мене!

Кавалиери.... на почетокот немаше никаква работа, но на крајот кога Работнички направи некои пробивања имаше некои грешки пр. како лошата позиција на гол која можеше скапо да не чини.

Џонсон... како и вообичано, многу продори во нападот каде даде одлична подршка на првите борбени линии, но сепак мислам дека ја има старата болка кога станува збор за во одбрана. Не наорави некоја голема грешка но сепак не ми изгледа сигурен.

Карагер..... Се што тргна накај него.. таму и застана.

Шкртел.... Исто ко Кара. (мислам дека конечно почнаа да учат од Кара)

Кели.... Кога мислев дека го имаме новиот Џонсон од предходните утакмици (одличен во пробиви, несигурен во одбрана), сега ме демантира. Мислам дека за овој натпревар Кели беше на ниво.

Лукас.... Истата игра ко и секогаш. Без визија за додавања, со многу трчање!

Џерард..... Капитенски, со одлични прецизни додавања, безпрекорен во одбраната.

Кол.... Одлична асистенција за првиот гол. Мислам дека слободно може да се прогласи за Мен оф д меч! Скоро се преку него и Капетанот одеше. Одлично се воиграни за прва утакмица заедно.

Јовче.... АКо се секаваш на формата во која беше Риера на почетокот кога дојде кај нас.... така и одигра синока, само што ако Риера не го бива во ротацијата, овој го бива. И на лева и на десна, го докажа тоа синока, со неколку пробиви и одлична визија за тајмингот на додавања.

Пачеко.... За свои 20 години детето е бриљантно. Одлично се ротираше со неговите колеги (Кол, Јовче). Само се гледа дека мора уште да работи!

Н’гог.... Ја ако пишам за него, ке пишам само критики без разлика што ги дал и двата гола. Така да нека ти анализира некој друг. Само едно да ти доловам.... Излезе сам на сам со Богатинов и не знаеше што да направи, како првооделенец со топка, Богатинов му ја фати!

Измените не ги коментирам затоа што нема место за анализа во игра од 20 и помалку минути.

--- надополнето ---

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343

Синока Кол играше на позицијата каде играше Џерард цела сезона, додека Џерард играше на местот на Маскерано. Јованович лево, Пачеко десно!
Како течеше утакмицата имаше комплетна ротација ( шо мене ептен ми се бендиса) на линијата од 3 играчи (Јованович, Кол, Пачеко) позади Н’гог.

Само ги споредував во техниката, на Кајт му треба подобра техника за да можи да биди квалитетно крило, пошто Кајт прај центаршути за на колено не толку употребливи.

Не го плукајте Н гог пак ќе ни биди главен напаѓач ко ќе се повреди Торес ако не беше тој и против Работнички 0 0 ќе изигравме :))))))

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Само ги споредував во техниката, на Кајт му треба подобра техника за да можи да биди квалитетно крило, пошто Кајт прај центаршути за на колено не толку употребливи.

Не го плукајте Н гог пак ќе ни биди главен напаѓач ко ќе се повреди Торес ако не беше тој и против Работнички 0 0 ќе изигравме :))))))

Ако не беше Н’гог ке беше некој друг! И магаре да ставиме ке беше подобро... ама тоа според мене!:toe:

Него за споредбата алудирав на тоа дека Кол синока не играше на Крило, освен за време на ротациите.
Не верувам ни да игра на крило оваа сезона. Мислам дека Рој ке го фрли во оган Кол каде ке игра на позицијата на која Џерард играше предходната сезона, така што Капетанот со оглед на тоа што Маскерано е пред заминување ке игра на негово место, каде според мене и најмногу му одговара!

Член од
3 јуни 2010
Мислења
93
Поени од реакции
9
Ајдее Трабзонспор. Би требало да се солидна екипа, но лесно минлива, со пеколна атмосфера во Турција. Претставникот од Тразон кога го добија Ливерпул неможеше да ја скрие насмевката. После реванш од Турција да си го земеме Арда со нас.:pos2:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.819
Поени од реакции
12.225
Значи одиме во Турција а???? Би можеле да земеме нешто на враќање :)

--- надополнето ---

Ајдее Трабзонспор. Би требало да се солидна екипа, но лесно минлива, со пеколна атмосфера во Турција. Претставникот од Тразон кога го добија Ливерпул неможеше да ја скрие насмевката. После реванш од Турција да си го земеме Арда со нас.:pos2:
:) :) :)

T

the Carpenter

Гостин
Среќен сум што го имаме Нгог во тимот. Млад французин. Секоја година е се подобар и подобар. Некои од вас го плукаат, иако ги даде трите гола против Работнички, нешто што не успеаа да го направат многумина од тимот :)

Нгог е роден 89 година, и има 21 година.
Ако ми кажете колку гола имаше Анри, Анелка или Трезеге на тие години, ќе признаам дека Нгог е дрво. Во спротивно, очекувајте да блесне како најдобар напаѓач за некоја година.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Среќен сум што го имаме Нгог во тимот. Млад французин. Секоја година е се подобар и подобар. Некои од вас го плукаат, иако ги даде трите гола против Работнички, нешто што не успеаа да го направат многумина од тимот :)

Нгог е роден 89 година, и има 21 година.
Ако ми кажете колку гола имаше Анри, Анелка или Трезеге на тие години, ќе признаам дека Нгог е дрво. Во спротивно, очекувајте да блесне како најдобар напаѓач за некоја година.

Анри на 22 години во првата сезона во Арсенал од 31 утакмица даде 17 гола, и тоа само во Премиер Лигата!

Анелка на 19 години во втората сезона во Арсенал од 35 утакмици (повторно само во Премиер) даде 17 гола!

Трезеге во третата сезона во Монако на 20 години од 27 утакмици даде 18 гола, само во Францускиот шампионат!

Но муабетот не ми е тоа, неможе да се споредува Н’гог со овие тројца.
Н’гог не е дрво туку миндалов кутук!:toe:

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Се согласувам со The Carpenter... Проблемот е само што сите очекуваме од него да биде како Torres т.е. да ги пополни неговите копачки кога е повреден или сл. (истото што се случи лани со Lucas кога замина Alonso) а тоа му задава голем притисок кој може да влијае на неговото развивање. Може нема да биде F.Torres, T.Henry или сл. ама верувам дека ќе биде добар играч, нешто ко Crouch.

T

the Carpenter

Гостин
Анри на 22 години во првата сезона во Арсенал од 31 утакмица даде 17 гола, и тоа само во Премиер Лигата!

Анелка на 19 години во втората сезона во Арсенал од 35 утакмици (повторно само во Премиер) даде 17 гола!

Трезеге во третата сезона во Монако на 20 години од 27 утакмици даде 18 гола, само во Францускиот шампионат!

Но муабетот не ми е тоа, неможе да се споредува Н’гог со овие тројца.
Н’гог не е дрво туку миндалов кутук!:toe:
И од ова направете равенка. Колкава минутажа добиваше Нгог, и во каков тим играше (тим што заврши 7ми). Оти, Анелка на пример, играше во тоа време најсилниот состав во ПЛ, Арсенал.
Нгог лани не можеше да даде 20 гола поради следното:

1. Ливерпул едвај даваше гол.
2. Нгог не изигра премногу утакмици.
3 . Нема трето

И да, оваа сезона ќе биде многу појасно, се! (пример, Нгог има три гола на 2 утакмици, воопшто не е важно против кого ги постигна)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Оф бреее ... некогаш си мислам дека пишувате од инат само за да се разликувате од другите.

Очекувам пост со споредба помеѓу Н`Гог и Меси ... а со малку оптимизам и споредба Н`Гог VS Пеле.
:kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom