Ќе те поправам Миравци-- Вардар...Те пратам речиси цело време, не престануваш да провоцираш! Очигледно патиш од комплексот наречен ФК ВАРДАР.
Ќе те поправам Миравци-- Вардар...Те пратам речиси цело време, не престануваш да провоцираш! Очигледно патиш од комплексот наречен ФК ВАРДАР.
Која е логиката да отпаднеш ако имаш пари?Со фузиите што ги прават...да не ти е страв да отпаднеш од лига бидејќи ако имаш пари и последен да бидеш можеш пак во истата лига да играш!
Немаш пари, паѓаш од лига....наоѓаш спонзор и си остануваш каде што си беше!Која е логиката да отпаднеш ако имаш пари?
Па тогаш јас сум за фузијата да влезе у правилникот на ФФМ како најрегуларно праволо. Ако така се успее да се најдат спонзори за мак фудбал пошто гледам сите со тој пример го посочуваат Вардар и ако сите тие спонзори го успеат тоа што Вардар го направи сезонава тогаш ДА ХАРАЛАМПИЕ ДАЈ И БЛАГОСЛОВ НА ФУЗИЈАВА .... НЕКА БИДЕ ОСНОВНО ПРАВИЛО ВО ТАМУ ЗАКОНИТЕ/ПРАВИЛАТА НА ФФМНемаш пари, паѓаш од лига....наоѓаш спонзор и си остануваш каде што си беше!
После Вардар како да се отвори таа врата, сега секој клуб се обидува да се фузира. Има зборови дека и второлигашите со третолигашите сакаат да се фузираат.Па тогаш јас сум за фузијата да влезе у правилникот на ФФМ како најрегуларно праволо. Ако така се успее да се најдат спонзори за мак фудбал пошто гледам сите со тој пример го посочуваат Вардар и ако сите тие спонзори го успеат тоа што Вардар го направи сезонава тогаш ДА ХАРАЛАМПИЕ ДАЈ И БЛАГОСЛОВ НА ФУЗИЈАВА .... НЕКА БИДЕ ОСНОВНО ПРАВИЛО ВО ТАМУ ЗАКОНИТЕ/ПРАВИЛАТА НА ФФМ
кој провоцира? убо прашувам ја!Те пратам речиси цело време, не престануваш да провоцираш! Очигледно патиш од комплексот наречен ФК ВАРДАР.
И претходно имало клубови што се фузирале, не е Вардар прв.После Вардар како да се отвори таа врата, сега секој клуб се обидува да се фузира. Има зборови дека и второлигашите со третолигашите сакаат да се фузираат.
Да не се лажеме, Вардар не го оставија да падне во втора лига, бидејќи знаеме што значи Вардар за мак.фудбалот, па не сакаа да игра во втора лига една сезона.
Да се разбереме, Вардар не беше прв што го искористи таквиот начин за останување во повисок ранг. Постојат уште неколку претходно. А за ова што си пишал дека сега секој клуб се обидува да се фузира, можда си прав, ама да не заборавиме дека треба да има согласност и од другиот клуб.После Вардар како да се отвори таа врата, сега секој клуб се обидува да се фузира. Има зборови дека и второлигашите со третолигашите сакаат да се фузираат.
Да не се лажеме, Вардар не го оставија да падне во втора лига, бидејќи знаеме што значи Вардар за мак.фудбалот, па не сакаа да игра во втора лига една сезона.
Не се направи директна фузија помеѓу Вардар и Миравци, туку нови клубови Вардар (1947 мислам беше) и Миравци (xxx) направија фузии со старите клубови.Каква црна фузија бе луѓе алооо....
Во случајот Вардар-Миравци немаше ни Ф од фузија,само размена на места.....
Како се направи ова,и како се заобиколија законите само ќе кажам МАКЕДОНИЈА И СЕ Е МОЖНО...
Ова е преседан во светот на фудбалот.....
И порано имало случаи на фузии,ама од два клуба се правел еден(тоа е фузија,а не ова?),и клубот шо останувал во повисоката лига добивал ново име,а екипата шо го продавала местото се бришела од евиденција....
при фузија на два клуба и двата престануваат со постоење и се формира НОВ клуб.И претходно имало клубови што се фузирале, не е Вардар прв.
Што е до мене, истото треба да се забрани, не знам што се малтретираат да играат во лига тогаш, нека си се фузираат на крај на сезона.