Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Конечно ми го пуштија новиот пакет, со лимит од 300 гига и веќе сега е вратена брзината :D

Штета што немам оптик, да имав оптик одма ќе си земав 3 Max Optic Start... пакетот е 1800 денари на 2 години договор.

50 mbps - download
50 mbps - upload
600 GB limit

Плус 2-3 HD канали што ги нема во основниот 3 Max Start пакет :)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
како да активирам титл за каналите каде што има ?!

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Вака сеа телефонот ми беше приклучен преку сплитер ( И се си работеше едно 3 години така и од пред 1 недела не сакасе да работи) дојдоа тие и викаат дека требало преку рутер да оди телефонот и од таму си работи се нормално. И сеа прашањето ми е како до сеа работел преку сплитер телефонот а сеа не може ако имал некој друг ваковпроблем нека каже? Фала многу

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Вака сеа телефонот ми беше приклучен преку сплитер ( И се си работеше едно 3 години така и од пред 1 недела не сакасе да работи) дојдоа тие и викаат дека требало преку рутер да оди телефонот и од таму си работи се нормално. И сеа прашањето ми е како до сеа работел преку сплитер телефонот а сеа не може ако имал некој друг ваковпроблем нека каже? Фала многу
Доколку си бил на старите линксус модеми за интернет да .. ама доколку си на speedport нема шанса да ти работел телефонот преку сплитер !!!

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
Доколку си бил на старите линксус модеми за интернет да .. ама доколку си на speedport нема шанса да ти работел телефонот преку сплитер !!!
ти пишува дека му работел, ти тврдиш спротивното,
еве и јас да кажам кога бев на адсл и спеедпорт исто и мене телефонот ми работеше преку сплитерот, незнам што тука е нејасно ?
--- надополнето: 25 мај 2012 во 21:23 ---
тоа е сега сигурно по мене заради новата дигитална централа или што било, пошто и мене на телефонот му наместија спеедпорт, и сеа ако снема струја стапот телефонот нема да работи, како што работеше предтоа.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
ти пишува дека му работел, ти тврдиш спротивното
Реков доколку бил на линксус да му реаботел , а доколку се префрлил на speedport нека не очекува да му работи зашто е невозможно да работи !!!

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
Реков доколку бил на линксус да му реаботел , а доколку се префрлил на speedport нека не очекува да му работи зашто е невозможно да работи !!!
еве јас ти пишав погоре, додека бев на адсл и спеедпорт, мене ми работеше телефонот преку сплитер, без никаков проблем.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
телеком ги менува „старите“ дигитални централи со интернет телефонија. затоа кај некои престанува да работи телефонот преку сплитер па мора во рутер да се уклучи. они одат по некој ред, плус ако ти рикне старата оперема ти даваат спидпорт и те шалтаат на internet telephony. план им е цела мкд да има само интернет телефонија и сите да имаат вакви рутери. и оние што не сакаат интернет.
да, кога нема струја нема ни телефон. од друга страна кај мене скоро никогаш не снемува струја, а ионака немам обичен жичан телефон. ја 20 години немам телефон кога немам струја...

Kajgana Shop

На врв Bottom