Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Оф, уште една недела ќе се маткаме.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Абе баце и Ферги некад бил таков.За да се стигнел до нивото на кое што е сега, морал и он некогаш да биде таков, дрзок.Мудроста доаѓа со годините.Искрајно мене Мурињо у последно време многу ме импресионира со некои одлуки и коментари за разлика од порано.Спореди го сега и пред 5-6 години кога беше со Челзи и ќе видиш голема разлика.

Друже Саф и Мурињо имаат само едно заедничко нешто а тоа дека се занимаваат со фудбал , друго ама баш ништо . Мене ми текнува само тоа каков лицемер е Мурињо и што збореше за Роналдо додека беше тренер на Челзи а сега се неразделни пријателчиња . Мурињо ти е една препотентна дигната лицемерна глупача која освен тоа што е добар стратег нема ни едена друга добра човечка особина , а тоа дека биле исти со САФ малце потешко .

Кратка историја на менаџери :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.722
Поени од реакции
9.446
Ако, и уште еден требл да донесе посекако нема да го ставам во ист кош со Сер Боби, Робо, Бест, Гигс, Сколс, Гери....:) И Руни со постапката лани се извади од оваа дружина самиот :)
Епа нема да биде во тој кош на играчи кои ја одбележале историјата на тимот, играчи кои цела кариера ја посветиле на тимот и не се откажале од него.Ретки се тие играчи, а во последно се поретко се раѓаат зошто друга димензија фаќа фудбалот како НАЈКОМЕРЦИЈАЛЕН спорт.

Сега фудбалот е далеку од тоа ниво, играчите не се тоа што беа и никој не игра веќе само од љубов кон клубот...немој да си го лажете умот дека Хазард бил ваков-таков играч зошто едноставно си ги знае квалитетите и сигурно ќе оди во голем тим, па зошто да не заработи евро плус?Ете нема никој омилен тим каде што ќе го тера да оди од тие што се заинтересирани, па зошто да не прави нешто плус за да заработи повеќе. Еден Руни ни правеше нас услови за да добие енормна плата пример па не сум слушнал лош збор за него (и тоа во период кога играше очајно)? Пример Роналдо дур беше кај нас знаеше да даде изјава дека сон му е да игра во Реал Мадрид па никој не викаше ништо против него кога редеше голови и не водеше до титули...

Ако дојде Хазард на ОТ ќе биде големо засилување за следна сезона, зошто под палка на САФ многу ќе напредува, има талент и дрскост сам да решава кога другите немаат решение.

Затоа викам да не очекувате лојалност од играчи кои не знаат ништо за клубот, претежно странците во ПЛ (сега има исклучок).

Е сега полека, ако дојде, добредошол и нека реди успеси и да го води тимот до титули, ако не тој губи :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Друже Саф и Мурињо имаат само едно заедничко нешто а тоа дека се занимаваат со фудбал , друго ама баш ништо . Мене ми текнува само тоа каков лицемер е Мурињо и што збореше за Роналдо додека беше тренер на Челзи а сега се неразделни пријателчиња . Мурињо ти е една препотентна дигната лицемерна глупача која освен тоа што е добар стратег нема ни едена друга добра човечка особина , а тоа дека биле исти со САФ малце потешко .
Мурињо треба да учи уште многу за да му биде на Ферги до колена кога е лицемерие во прашање. :D И едниот и другиот се родени победници и би направиле баш се за да победат. Исти се, тоа и Фергусон на неколку пати го има кажано, не за џабе со него е во одлични односи.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Мурињо треба да учи уште многу за да му биде на Ферги до колена кога е лицемерие во прашање. :D И едниот и другиот се родени победници и би направиле баш се за да победат. Исти се, тоа и Фергусон на неколку пати го има кажано, не за џабе со него е во одлични односи.
Само што Јунајтед функционира на друг начин а Мурињо не е ни Ирец , Шкот, Англичанец ... а тоа е само еден од условите за да се биде менаџер на Манчестер Јунајтед . Клубот има непишани правила само треба да листнете дека гејови како Мурињо може да бидат тренери на Олд Традофр само и само од противничката екипа !!! Мурињо го допре дното , крие силеџии во тимот се пресметува со други јаде лајна за секого ... тешко веројатно дека САФ некогаш направил нешто такво и тешко дека ќе направи !!!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Мурињо го допре дното , крие силеџии во тимот се пресметува со други јаде лајна за секого ... тешко веројатно дека САФ некогаш направил нешто такво и тешко дека ќе направи !!!
Ерик Кантона? Рој Кин? Зборувањето за Венгер? За Бенитез? За Даглиш? Па дури и за Кин откако тој не е во Јунајтед?

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.213
Хах Ерик и Кин беа лидери на тимот и станува за легенди генијалци во историјата на фудбалот за разлика од оние за кој напоменав јас (додека беа активни за Јунајтед ), а и сигурен сум дека САФ не останувал неутрален и ги игнорирал тие испади ..... САФ никогаш не почнал конфликтна ситуација прв ... серел но враќал на провокации !!!! Кин откако прекина со активно играње и се префрли во тренерските води не запре со серење за тимот и за тоа како САФ го води Јунајтед !!!

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Вил Кин продолжува со головите и во Англиската У19 репрезентација. Браво младичу, само напред !!!

A

apidrone

Гостин
Абе не е работата тоа што Хазард под дифолт не го бира Јунајтед, не сме плачковци па да се буниме тоа што играчите идат по парите. Али нормален играч ќе рече: Имам понуди од неколку клуба, не е битно кои, мене која највише ми одговара таа ќе ја прифатам. А овој? „Сакам 200.000 евра неделна плата, сакам 10ка дрес (ова не знам колку е точно), ќе одам во Манчестер, ама не знам во кој клуб, ова она..“ Па еби си матер, кој си ти да се ставаш над клубот? Светот околу тебе се врти? Фергусон вчера почна со менаџерска кариера? Ако му се попушти на овој, нема да им се даде пример и на другите така да прават?
И не знам зошто го споредувате со Роналдо. Може првите 3 години не му беа нај нај, но вторите 3 го направија најдобар играч на планетата. Се освои со Манчестер, и после фино си кажа дека сон му е да игра во Реал, и чао пријатно. Никад не рекол ништо лошо ни за клубот, ни за САФ, ни за играчите, ни за навивачите. Не ни барал повисока плата крај краева. На таков играч му се кажува само: „Со среќа“.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.767
Вил Кин продолжува со головите и во Англиската У19 репрезентација. Браво младичу, само напред !!!
На резултати пише 3 гола од Кин.. Е сеа дали брат му има дадано некој или хет трик од Вил не знам точно.. Ама повеќе ма влече накај хет-трик... Поздрави го Петар утре :D..

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
На резултати пише 3 гола од Кин.. Е сеа дали брат му има дадано некој или хет трик од Вил не знам точно.. Ама повеќе ма влече накај хет-трик... Поздрави го Петар утре :D..
Вториот гол пишува дека го дал неkој Kane :pos:, вајда е грешка, пошто на други страници пишува 3 гола дал Кин, ако е така честит хет трик за Вил и нека му се множат! :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.767
Вториот гол пишува дека го дал неkој Kane :pos:, вајда е грешка, пошто на други страници пишува 3 гола дал Кин, ако е така честит хет трик за Вил и нека му се множат! :)
Eее стварно пишувало Kane, јас па од многу воздуда оти може да е хет-трик на Вил ми се виде Keane :D..

Ај нека испадне печатна.. :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Abe so tropate gluposti murinjo ke dojde pep ke dojde, SAF go ceka Giggsey da zavrsi so igranje pa nekoja godina pomosnik da mu bide, pa mozebi duri togas SAF ke ide u penzija i Giggsey ke go nasledi. (y)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.767
На крај сепак испадна оти Кин постигнал 2 гола.. Како и да е, пак e супер.. :P

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од