Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Имаше една темa подоле ЗАКЛУЧЕНА за тоа дека албанците ќе протестираат на 7 јуни пред Владата на МАКЕДОНИЈА.
Се прашувам има ли Македонија доволно синови за да излезат да протестираат на мостот Гоце Делчев и да ги спречат албанците да го поминат мостот и да докажат дека ова не е ничие парче земја?
Дали ќе се дозволи да бидат погазени жртвите на македонците од тепачките ЕГЗОДУСОТ по автобусите и на улица и МАСАКРОТ неодамна?
Дали ќе дозволи македонскиот народ при очи да го прават слеп и будала и да му ја газат честа пред цел свет, дали 1.400.000 ќе дозволат 1000 да прикажат пред светот дека тие се "жртви".
И последно, ДАЛИ свесно ќе изумреме и за тоа ќе се свестиме кога ќе биде ПРЕДОЦНА?
Ова не е политички мотивирано, и молам да не се коментира во смисла на (да бидеме разумни, сврти го и другиот образ, ние не сме како нив, има закони има полиција, политичарите се криви) НИЕ САМИТЕ СМЕ ОДГОВОРНИ ЗА СЕ ШТО СЕ СЛУЧУВА И НИЕ МОЖЕМЕ ДА ГО ПРОМЕНИМЕ ТОА АКО САКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Луѓе, не се расправајте со Дрнданија за теми кои самиот си ги одбира и во кои не можете да победите. Не дозволувајте да ве вовлекува во дискусии со однапред утврдени аргументи и исход.

Јасно ни е на сите дека албанците се во моментов силни и треба да веднеме глави. Тоа е реалноста, не ни дозволија - а и самите не бевме кадарни - да си ги израмниме сметките од југословенското на поцивилизиран начин.

Во меѓувреме не се најде ни еден од нашиве да направи некакво подобрување на ситуацијата за да не мораме вакво силување на трпиме.

Ако, нека. Нека дрндаат и нека си го сеат житото нивно. Ќе им дојде и нив крајот. Веќе и го гледам: нека продолжат да бараат илиро-исламски калифати па ќе видиме до кај ќе стигнат.

Она што Јенки го дава некогаш и ќе го земе.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Луѓе, не се расправајте со Дрнданија за теми кои самиот си ги одбира и во кои не можете да победите. Не дозволувајте да ве вовлекува во дискусии со однапред утврдени аргументи и исход.

Јасно ни е на сите дека албанците се во моментов силни и треба да веднеме глави. Тоа е реалноста, не ни дозволија - а и самите не бевме кадарни - да си ги израмниме сметките од југословенското на поцивилизиран начин.

Во меѓувреме не се најде ни еден од нашиве да направи некакво подобрување на ситуацијата за да не мораме вакво силување на трпиме.

Ако, нека. Нека дрндаат и нека си го сеат житото нивно. Ќе им дојде и нив крајот. Веќе и го гледам: нека продолжат да бараат илиро-исламски калифати па ќе видиме до кај ќе стигнат.

Она што Јенки го дава некогаш и ќе го земе.
:mad: абе ако ти се пуши тогаш ќути и пуши не им кажувај на другиве дека и они треба да пушат како тебе зошто мене ми се дупи не ми се пуши :sneaky:.и да знаеш Албанците во моментов се силни зошто сите излегуваат на протест и старо и младо и сакато и ќораво со'' набилдани мозоци'' со цел да докажат дека они се единствени и да сеат страф . Јасно ли ти е ..?:sneaky:

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
:mad: абе ако ти се пуши тогаш ќути и пуши не им кажувај на другиве дека и они треба да пушат како тебе зошто мене ми се дупи не ми се пуши :sneaky:.и да знаеш Албанците во моментов се силни зошто сите излегуваат на протест и старо и младо и сакато и ќораво со'' набилдани мозоци'' со цел да докажат дека они се единствени и да сеат страф . Јасно ли ти е ..?:sneaky:
Јасно ми е дека малку знаеш а многу зборуваш. Со кој грб ќе излегуваш на улица? Кој ќе те штити од НАТО хеликоптерите?

Има време за национализам ама не сега.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Јасно ми е дека малку знаеш а многу зборуваш. Со кој грб ќе излегуваш на улица? Кој ќе те штити од НАТО хеликоптерите?

Има време за национализам ама не сега.
со кој грб ..? со тој сто е колку е толку ама со вакви како тебе што многу знаат а малку прават не би ни помислил да искочам

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Имаше една темa подоле ЗАКЛУЧЕНА за тоа дека албанците ќе протестираат на 7 јуни пред Владата на МАКЕДОНИЈА.
Се прашувам има ли Македонија доволно синови за да излезат да протестираат на мостот Гоце Делчев и да ги спречат албанците да го поминат мостот и да докажат дека ова не е ничие парче земја?
Дали ќе се дозволи да бидат погазени жртвите на македонците од тепачките ЕГЗОДУСОТ по автобусите и на улица и МАСАКРОТ неодамна?
Дали ќе дозволи македонскиот народ при очи да го прават слеп и будала и да му ја газат честа пред цел свет, дали 1.400.000 ќе дозволат 1000 да прикажат пред светот дека тие се "жртви".
И последно, ДАЛИ свесно ќе изумреме и за тоа ќе се свестиме кога ќе биде ПРЕДОЦНА?
Ова не е политички мотивирано, и молам да не се коментира во смисла на (да бидеме разумни, сврти го и другиот образ, ние не сме како нив, има закони има полиција, политичарите се криви) НИЕ САМИТЕ СМЕ ОДГОВОРНИ ЗА СЕ ШТО СЕ СЛУЧУВА И НИЕ МОЖЕМЕ ДА ГО ПРОМЕНИМЕ ТОА АКО САКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Се убаво си напишал, ама работите во реалноста се сосема поинакви !
Во оваа држава нема народ и никогаш не ни имало, мислам на Македонски народ, вистински Македонски народ, не зборам за оние кои гледаат лево, десно, нагоре, надоле .............. тоа што викаш да излегле Македонци да го спречат поминувањето на Албанските протестанти преку мостот Гоце Делчев на следниот нивен протест ......... абе друже кој ќе излезе кажи ми кога на сите им е страв од АПС, плус исто така после ќе бидат осудени и плукани од самиот МК народ а знаеш никој нејќе да носи етикета хулиган и насилник !
Кај нас народот е длабоко до срж политички поделен(ВМРО/СДСМ) и излегува помасовно на улица само на партиските митинзи за време на предизборните кампањи, за сите други работи си пие дома чајче !
Знаеш никој во Историјата(2 илјади и кусур години наназад) не успеал да го подели толку Македонскиот народ меѓусебе, како тоа што го направи политиката во последниве децении !

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
И пак гледам поезии ми пишуваш
По езера или по лозја, пропагандата секогаш на едната страна,
лагите и прикривањето секогаш тука
целиот државен апарат во акција
за манипулација,
од интерес за интеграција,
во момент на капитулација.
Oh, the irony.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
На крај ти се обратив на јазикот кој подобро го разбираш :)

Употреби го текстот ако ти треба за некоја песна, има малце рима.
Готово. Јас, сепак, никогаш не останувам должен, па на лице место ќе ти составам песмичка и уште сега ти давам право слободно да ја читаш во селото:

Во подрум

Ја не знам
за никакво таму корупција,
ја си сакам парите за овците,
со хиликоптер шо ми ги потепаја
док сам био у подрум.

Ја не знам
нија мирни смо седили у Бродец,
играли смо шах и спремали смо се за матурска
дошли су ови и пукали по нас
одвај сам се спасио
јер сам био у подрум.

Ја не знам да сум тепал македонац у аутобус
ја се немам качувано у аутобус одавна
тој ден сум бил дома
и сум го чистил подрум.

Ја не знам кој тоа убивал децата
али албанац не убија деца
ние смо миран народ и не убијамо деца
нија тогаш не смо били на никакво езеро
ја, за пример, сам био у подрум

Каде е тај што го зедоја вечерта?!
Цел ден и цела вечер го бараат дома,
рекоја дека го пуштиле, а фактички го кријат
у подрум.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
Ни се може.

problem?
а до кога ке ви се може ..ке ми кажеш...?:sneaky:
--- надополнето: 27 мај 2012 во 21:56 ---
Не нема да се плашам , ако знам дека и тие ќе го јадат 10 месеца затвор.

Но ако знам дека ИМ СЕ МОЖЕ , е тогаш страв ќе ми е , може и да не ми е страв , ако МИ СЕ МОЖЕ да им се одмаздам лично.

На следниот сличен напад како тој во Кисела Вода ... повторно ќе биде хавуз ... пошто тој обичниот албанец ќе рече : Џабе што ќе ги најдат напаѓачите , тие и онака нема да бидат казнети пошто се штитени од своите. , дај да преземеме правда у свои раце.

Те ти каква порака праќа ваквата судска одлука , ја прехранува крвната одмазда.

Од една страна ги охрабрува едните да напаѓаат знаејќи дека ќе поминат со условни , а другите ќе ги охрабри да се одмаздат , знаејќи дека напаѓачите не ќе се казнат.
ти за кукање си бил цар.Море drndan да ти кажам ако не си знаел дека тие сто ги нарекуваш албанци што биле нападнати у к.вода еве да ти кажувам јас.На вести кажаа дека биле тешко повредени од кој еден бил во тешка критична состојба е сеа тој што бил во тешка критина состојба или со чалмата на глаа полежа 2/3дена у градска и после си отиде дома смеејки се,а останатите повредени уствари биле шамарани. Епа да ти кажам не сум знаел дека и ти си бил како нив многу мек со еден шамар да бидеш тешко повреден , додека оние у што живеат во чаир македонци и што се искршени од ќутек е тие ништо бе на нив не им е нели тие не се луге .епа да ти кажам сега јас на тебе лажисе ти дека ке правиш хавууз ама да ти кажам јас дека ке биде хавууз кога ке им дојде на сите македонци баш преку глава ,па затоа не се фали со хавуууз .!.:) а да и ке заборавев да те потсетам дека за обичен шамар ти бараш да осудат некого не бе треба да ги осудат тие што лажат дека се тешко повредени

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
СИТЕЛ објавува дека вчера во 23 часот, младиот О.С. е ранет близу спортската сала на „МЗТ“ во скопската населба „Јане Сандански“. Бог да е со него напомош и да го оздрави што побргу.

Извор: http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/momche-raneto-vo-pukanje-vo-„aerodrom“

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Каков вандализам каков примитивизам владее ццц ама веќе барем аеродром беше мирна населба без Албанци! :mad:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.585
Не би требало да е поврзано, нема ниеден Албанец таму, ни пак би им текнало натака да се движат.
Ќе видиме што ќе излезе, али факт е дека Скопјево е ултра небезбедно...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Би требало да ги фатат сторителите па после можеме да знаеме дали има етничка димензија или не. Ама страшно е во Скопје изгледа неможеш навечер да се чувствуваш безбедно

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Искрено се надевам дека не е ништо поврзано со други сценарија. Аман веќе со овие црни хроники и теории на заговор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom