Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
дали е легално да се подигаат пари од moneybookers ili alertpay??? ако ги подигаме преку трансфер во банка на девизна сметка, парите ги блокираат и треба да се пополни изјава за основ на приливот за да ги одблокира банката ( ова го работат според процедура на НБРМ ), изјавата е дека приливот не бил од вршење на самостојна дејност....незнам како стигаат кога ги префрламе на дебитна картичка (VISA Electron on NLB )? Стигаат во денари? Дали ги блокира банката? Бидејќи дебитната е поврзана со трансакциска сметка, ваљда стигаат во денари?

Ќе може ли некој да ми го појасни ова? Мислам за мали суми не прават проблем, но дали за поголеми суми може да има некакви проблеми? И дали овие приливи се пијавуваат во УЈП?

Однапред благодарам на појаснувањето. Било какво проверено и точно инфо ќе ми е од помош.

Г

Грејвдигер

Гостин
дали е легално да се подигаат пари од moneybookers ili alertpay??? ако ги подигаме преку трансфер во банка на девизна сметка, парите ги блокираат и треба да се пополни изјава за основ на приливот за да ги одблокира банката ( ова го работат според процедура на НБРМ ), изјавата е дека приливот не бил од вршење на самостојна дејност....незнам како стигаат кога ги префрламе на дебитна картичка (VISA Electron on NLB )? Стигаат во денари? Дали ги блокира банката? Бидејќи дебитната е поврзана со трансакциска сметка, ваљда стигаат во денари?

Ќе може ли некој да ми го појасни ова? Мислам за мали суми не прават проблем, но дали за поголеми суми може да има некакви проблеми? И дали овие приливи се пијавуваат во УЈП?

Однапред благодарам на појаснувањето. Било какво проверено и точно инфо ќе ми е од помош.
Парите стигаат во денари и немаш никаков проблем со префрлувањето (се чека 3-4 работни денови за да се префрлат на сметка). За поголеми суми може да те прашаат од каде ти се париве и кој ти ги праќа, можеш да им кажеш дека ти се поклон или да одјебат, пошто им пишува од кај е и од кој се пратени парите.
Нема што да пријавуваш во УЈП, немај гајле. ;)

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Парите стигаат во денари и немаш никаков проблем со префрлувањето (се чека 3-4 работни денови за да се префрлат на сметка). За поголеми суми може да те прашаат од каде ти се париве и кој ти ги праќа, можеш да им кажеш дека ти се поклон или да одјебат, пошто им пишува од кај е и од кој се пратени парите.
Нема што да пријавуваш во УЈП, немај гајле. ;)

ова проверено е или дека ти не си пријавувал до сега? И дали е подобро да се вадат на девизна трансакциска ( и потпишување изјава ) или пак на дебитна, кадешто нема потпишување изјава?

фала на одговорот, позз

Г

Грејвдигер

Гостин
ова проверено е или дека ти не си пријавувал до сега? И дали е подобро да се вадат на девизна трансакциска ( и потпишување изјава ) или пак на дебитна, кадешто нема потпишување изјава?

фала на одговорот, позз
Јас немам пријавувано, а и не знам некој да има. Едноставно, нема потреба.Тие пари не ми се ни водат дека се од работење.
Инаку на дебитна ги префрлам јас со години и не сум имал никаков проблем.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Јас немам пријавувано, а и не знам некој да има. Едноставно, нема потреба.Тие пари не ми се ни водат дека се од работење.
Инаку на дебитна ги префрлам јас со години и не сум имал никаков проблем.
У секој случај тоа е противзаконски.
Е сеа тоа што кај нас ништо не е компјутеризирано и неможат да пратат за секој тоа е др муабет ама по закон све што ќе ти легне на трансакциска треба да го пријавиш или да приложиш документ дека тој прилив не подлежи на данок.
Работата е дека кад тад може да те фатат и да ти опнат казна ама повеќето одат на ризик кај нас веројатно затоа што имаат годишно мали приливи и знаат каква банана држава сме.

Г

Грејвдигер

Гостин
Е сеа тоа што кај нас ништо не е компјутеризирано и неможат да пратат за секој тоа е др муабет ама по закон све што ќе ти легне на трансакциска треба да го пријавиш или да приложиш документ дека тој прилив не подлежи на данок.
Работата е дека кад тад може да те фатат и да ти опнат казна ама повеќето одат на ризик кај нас веројатно затоа што имаат годишно мали приливи и знаат каква банана држава сме.
Затоа и му викам дека ако го прашаат да каже дека се подарок или нешто трето, а не дека се од работа. Додека не пишува зашто се пратени парите, може да играш на таа варијанта.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
znaci ako nekoj mi dade na zaem 10.000 den i gi stavam na transakciska, treba da gi prijavam???? nema sansi da e taka...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
znaci ako nekoj mi dade na zaem 10.000 den i gi stavam na transakciska, treba da gi prijavam???? nema sansi da e taka...
Сам ако ги ставиш не, ако некој друг ти ги стави да.
Доколку све е компјутеризирано треба да е така.
Ама за 10000 никој нема да те замара. Нека ти даде на заем некој 10 000 евра преку сметка па да видиш дали нема данок да платиш.
Прочитај го законот сам ќе сфатиш

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Сам ако ги ставиш не, ако некој друг ти ги стави да.
Доколку све е компјутеризирано треба да е така.
Ама за 10000 никој нема да те замара. Нека ти даде на заем некој 10 000 евра преку сметка па да видиш дали нема данок да платиш.
Прочитај го законот сам ќе сфатиш

drugo e za 10.000 eur. za toa treba da imas poteklo na pari. Ama sto ako mi dava po 10.000 mkd sekoja nedela? Togas ke bidat 10.000eur posle nekoe vreme?

i koj zakon e i kaj mozam da go najdam? Bas da vidam.

Ima nekoj podignuvano od MB pogolemi sumi, 1000-2000 eur odednas?

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Пред два дена купив реферали да видам дали работат како во старите добри времиња ама не сакаат да кликаат ... од три рентед рефералс само два имаат кликнато по еднаш ...

Дали има некој овде што знае како сега работат рентед рефералс на необукс?

Има за секое рефералче по неколку знаменца ... дали тоа влијае на нивната работа?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Сосема нов начин на заработка на интернет..достапен и за македонија...
http://www.fxlider.com/mk/lp/investirajte-24-casa-dnevno/?tag=httpoolMK&tag1=zarabotetenainternet
Има некој искуства ?
Што,како за колку време испаѓаат колку проценти сигурна заработка,и дали само над 18 години можат да заработуваат или личности од сите возрасти..

L

.Lost Angel.

Гостин
Баш и јас сакам да знам во врска со ова има некој искуство? превара или вистина :)

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
За регистрација за FXLider Реална Сметка морате да имате 18+ години. Сите правила и услови можете да ги прочитате овде.

Mr.Tasev

Расад за лопате
Член од
30 ноември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
76
Jaс имам сметка , тоа ти е интернет берза на некој начин , инаку треба доста време да се посвети и да се прати цената на златото , вредност на валути итн.. инаку заработувачката не е загарантирана доколку купуваш без врска ..

Kir4e

OdPrilep Ebago
Член од
1 февруари 2007
Мислења
269
Поени од реакции
5
Буџет? Имам сајт со отприлика 4к посети дневно, ако сакаш може да договориме нешто :)
На која тема ти е Сајтот или пиши ми го сајтот во инбокс ако сакаш.
Позз

Kajgana Shop

На врв Bottom