дали е легално да се подигаат пари од moneybookers ili alertpay??? ако ги подигаме преку трансфер во банка на девизна сметка, парите ги блокираат и треба да се пополни изјава за основ на приливот за да ги одблокира банката ( ова го работат според процедура на НБРМ ), изјавата е дека приливот не бил од вршење на самостојна дејност....незнам како стигаат кога ги префрламе на дебитна картичка (VISA Electron on NLB )? Стигаат во денари? Дали ги блокира банката? Бидејќи дебитната е поврзана со трансакциска сметка, ваљда стигаат во денари?
Ќе може ли некој да ми го појасни ова? Мислам за мали суми не прават проблем, но дали за поголеми суми може да има некакви проблеми? И дали овие приливи се пијавуваат во УЈП?
Однапред благодарам на појаснувањето. Било какво проверено и точно инфо ќе ми е од помош.
Ќе може ли некој да ми го појасни ова? Мислам за мали суми не прават проблем, но дали за поголеми суми може да има некакви проблеми? И дали овие приливи се пијавуваат во УЈП?
Однапред благодарам на појаснувањето. Било какво проверено и точно инфо ќе ми е од помош.