Solid
Зона на самракот
- Член од
- 26 август 2007
- Мислења
- 7.176
- Поени од реакции
- 4.133
Оригинал и копија??Во ред.Еве јас те прашвам тебе исто како што го прашав на Александров и кутриот не знаеше да ми одговори.Градбите во антички Рим се преземени од градбите на античка Грција.Што е тоа??Кич,копија...ајде кажи.Абе шок у пм ќе се шлогиравме замалкуВо нашава држава(каква таква нека ја чува бог)ништо не ме шокира повеќе пријателе а верувам и секој друг граѓанин.Не дека со шетање ќе станеш експерт за архитектура ама барем ќе почнеш да разликуваш оригинал и копија,и колку толку по некој стил.А за тој што прашува што било копија,вие да не ги измисливте триумфалните капии?
А ти господине инглориус ако си се клањал во кумровец ние не,колку што не те прави тебе патриот тоа што си вмровец толку не ме прави ни ова мене комуњара....
И кажи де на што се копија градбите од Ск 2014.Од која градба е копија стариот театар,музејот на македонска борба,уставниот суд,министерството за надворешни работи...ајде кажи.Стилот во кој се градени е универзален.Секаде во светот може да се користи.Не сум слушнал некаде дека барок(или еве ако ти е помило како што го викаш ти квази-барок) е наменет ексклузивно за некоја земја.
Па оние градбите од комунизмот коа ќе ги видам(од народна банка па се до поштата) ми иде на повраќање.
Јас не го бранам проектов.Само си искажувам мислење.И мене некои работи не ми се допаѓаат(натрупаните споменици и зградата на Водовод од 10 милиони евра).