Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
24 мај 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Пред неколку месеци сретнав една девојка во автобус ми остана во мисли.Иначе почесто се возиме со истиот автобус секогас сакам да и пријдам и подобро да се запознаеме ама не сакам тоа да го направам пред другите и ми треба мислење како да и пријдам дали преку другарките или сам да го направам тоа .ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ :unsure:

Член од
24 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
5
16 златни години :) точно време за да почнеш сериозна врска :icon_lol:
Да..би почналаа,ако би ме засакал овој...шо незнам како да го напраам тоа..како под кожа да му се пикнам,незнам шо да направам нешо поинаку шо ке го замислиии..да се расплачам пред него? хахаха тоа мидојде на памет еднаш ама се немам досега пред никој расплакано па нема ни пред овој :))) помагајтееее

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Имам 16 :) незнам дали планираа,мислам дека не,но јас многу сакамм ,многууууууууу!
Хаха... На 16 не веруам дека ќе "планира"... Ама најдобро ти е него да си го прашаш. Ако те сака ќе ти го каже тоа, а ако само си го мине времето ќе пробува или да се вади или ако не е пи*ка ќе ти каже дека само си го мине времето со тебе. Инаку не планирај и ти и не се надевај премногу. Имаш цел живот пред тебе, а и тој исто така :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Имам еден проблем..значи барам совет
се мувам со еден,значи три пати до сеа сме се смувале у рок од две недели,значи детето го свиѓав 2-3 месеца и сеа еден ден му текна пишевме па нели ми рече да се најдиме,се смуваме,јас значи ЛЕТАВ првпат така сум си поминала најубаво,и вториот пат,но последниот нешо пошо 1 саат бевме заедно па нешо не беше посебно,и коа се смувавме првиот пат ми рече дека било тајна врска,никој да не знаел..и сеа последниот пат коа се видовме му реков дека ако планира да се заебава и дека ако има друга да ми каже,за да не се надевам,ми рече дека немал..всушност јас знам дека со мене ја тепа досадата,но го сакам,многу,нон стоп ми е во мислите,и немам некоја сила да го прашам за дали планира нешо озбилно,ми е страв да не ми тропне корпа,и не сеуште му немам кажано дека сум заљубена,бидејќи кога ке му кажам можеби ке е крај..морам да напраам нешо за да се заљуби во мене,да го придобијам,мислев дека порано сум се заљубувала но не,вака врвпат е,можеби е само свиѓање...незнам шо е..но морам да напраам нешо...:love:
Имам 16 :) незнам дали планираа,мислам дека не,но јас многу сакамм ,многууууууууу!

А што би било „нешто озбилно“? Брак, деца, заедничка фирма? Сериозно, на 16 години да бараш „нешто озбилно“ е незрело, зашто и ти самата си незрела и не ни знаеш што е „озбилно“. Оној момент кога ќе знаеш што е тоа, ќе може да го прашаш и да дискутирате за „озбилноста“ на вашата врска.

До тогаш, уживај. Ако со тебе тепа досада, и ти исто тепаш досада со него, т.е. миговите поминати со него ти се најубави на свет, наместо да си кубеш коси зошто сите имат дечковци/врски/муватори, а ти не. Со други зборови, взаемно си го разубавувате времето.

Мој совет: уживај дури трае. Додека не падне секс, ништо не е „озбилно“. А кога ќе падне, тоа е веќе друго ниво и тогаш ќе може да дискутираме за „озбилности“.

Поздрав и со лесно (бидејќи е лесно) :)
--- надополнето: 24 мај 2012 во 23:43 ---
Пред неколку месеци сретнав една девојка во автобус ми остана во мисли.Иначе почесто се возиме со истиот автобус секогас сакам да и пријдам и подобро да се запознаеме ама не сакам тоа да го направам пред другите и ми треба мислење како да и пријдам дали преку другарките или сам да го направам тоа .ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ :unsure:
Како ќе го направиш тоа *не* пред другите, ако се возите заедно во ист автобус со повеќе луѓе?

Најдобро е да ѝ пријдеш додека се возите во ист автобус и да ѝ кажеш нешто како „Здраво. Гледам дека често се возиш во овој автобус. Јас живеам во _____________. Ти каде живееш?“ и понатаму е стандарден муабет.

Со лесно.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Распрашај се за неа. Или пробај да слезеш каде што слегува она... Следи ја и кога ќе нема никој премини ја и напрај нешто за да те примети. Ако ја начекаш у слепо уличе :vozbud:

Член од
24 мај 2012
Мислења
30
Поени од реакции
5
А што би било „нешто озбилно“? Брак, деца, заедничка фирма? Сериозно, на 16 години да бараш „нешто озбилно“ е незрело, зашто и ти самата си незрела и не ни знаеш што е „озбилно“. Оној момент кога ќе знаеш што е тоа, ќе може да го прашаш и да дискутирате за „озбилноста“ на вашата врска.

До тогаш, уживај. Ако со тебе тепа досада, и ти исто тепаш досада со него, т.е. миговите поминати со него ти се најубави на свет, наместо да си кубеш коси зошто сите имат дечковци/врски/муватори, а ти не. Со други зборови, взаемно си го разубавувате времето.

Мој совет: уживај дури трае. Додека не падне секс, ништо не е „озбилно“. А кога ќе падне, тоа е веќе друго ниво и тогаш ќе може да дискутираме за „озбилности“.

Поздрав и со лесно (бидејќи е лесно) :)
.

За озбилно мислев за да бидеме у врска,да не се криеме повеке,за тоа Тајна врска јас мислам дека не сум му Убава доволно ,и слично :) Но мноогу го засакав...мислам дека ке ме сватите,...

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
За озбилно мислев за да бидеме у врска,да не се криеме повеке,за тоа Тајна врска јас мислам дека не сум му Убава доволно ,и слично :) Но мноогу го засакав...мислам дека ке ме сватите,...
Дај слика у ПП да те видам. ;)

Член од
25 декември 2008
Мислења
189
Поени од реакции
17
Поздрав момци и девојки.Имам еден голем проблем па ако може некој совет да ми дадете шо да праам..

Проблемов е следниот.Минатата година ми се засвиѓа една школска.Ја бркав типкава скоро цела година,(дури и ја пикнав во моето друштво надевајќи се дека ќе бидне нешто поголемо не врска од 3-4 месеци).Ја смував после цела година бркање,се мувавме 2-3 месеци, и ме откачи со причина дека нејќела дечко.Таа си продолжи а ја останав заљубен у нејзе,знаев дека не е тоа причината дека нејќела дечко само почекав да видам шо како ќе бидне.На нова година се смува со еден мој "близок" другар дури и отидов на визита од шо неможев да ги гледам и од шо бев лут.Јас уште ја сакам а таа си го шиба нејзиниот филм остана у мое друштво јас уште ја сакам..Никогаш не сум бил во оваква ситуација бивша да е толку блиска до мене..неможам глава да дигнам..Па ако може некој да ми каже некој совет како да ја отсакам курвава оти ми скурчи веќе..Поздрав

Член од
30 јануари 2009
Мислења
489
Поени од реакции
434
Поздрав момци и девојки.Имам еден голем проблем па ако може некој совет да ми дадете шо да праам..

Проблемов е следниот.Минатата година ми се засвиѓа една школска.Ја бркав типкава скоро цела година,(дури и ја пикнав во моето друштво надевајќи се дека ќе бидне нешто поголемо не врска од 3-4 месеци).Ја смував после цела година бркање,се мувавме 2-3 месеци, и ме откачи со причина дека нејќела дечко.Таа си продолжи а ја останав заљубен у нејзе,знаев дека не е тоа причината дека нејќела дечко само почекав да видам шо како ќе бидне.На нова година се смува со еден мој "близок" другар дури и отидов на визита од шо неможев да ги гледам и од шо бев лут.Јас уште ја сакам а таа си го шиба нејзиниот филм остана у мое друштво јас уште ја сакам..Никогаш не сум бил во оваква ситуација бивша да е толку блиска до мене..неможам глава да дигнам..Па ако може некој да ми каже некој совет како да ја отсакам курвава оти ми скурчи веќе..Поздрав
Пробај да ја тргнеш од мислите, не ги прави и не мисли на работите што сте ги правеле( пр. навечер наместо да мислиш на неа пушти си некое филмче и заспиј со него) и флертувај со други девојки, со мнооогу други девојки и ке си најдеш некоја друга шо ке ти се засвиѓа :)

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296

Батали ја. Викаш си ја пикнал у друштво и таа се смувала со `близок` другар. Ниту тој ти е другар тебе ниту таа заслужува да ја сакаш. Оддалечи се од такво друштво, барај нови пријатели и нова девојка. Ако продолжиш со ова друштво и со нејзе да се гледаш ќе паднеш многу емотивно.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481

Kрени глава. Тури и к*р. Да ја пикнеш у друштво девојка ти е како да се наведнеш у бања со 10 голи црнци! Помини си сега време со некои девојки додека да ја најдеш вистинската :) поздрав.

Член од
12 април 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
Еве едно прашање до машките и да дадат совет.
Што би направиле доколку на девојка која ви се допаѓа и понудите да излезете три пати и ве одбие исто толку. Не кажува директно не сакам, туку се вели незнам незнам, а тоа го сваќам како не. Инаку кога ќе се видиме се поздравуваме, на фб секој ден пишаме.

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Што би направиле доколку на девојка која ви се допаѓа и понудите да излезете три пати и ве одбие исто толку. Не кажува директно не сакам, туку се вели незнам незнам, а тоа го сваќам како не. Инаку кога ќе се видиме се поздравуваме, на фб секој ден пишаме.
Обиди се да ја привлечеш. Многупати девојките се дигаат па викаат нејќам ова она и зборуваат срања зад грб...;) Направи да и биде интересно или викни ја кога испаѓате навечер.
--- надополнето: 25 мај 2012 во 11:09 ---
Обиди се да ја привлечеш. Многупати девојките се дигаат па викаат нејќам ова она и зборуваат срања зад грб...;) Направи да и биде интересно или викни ја кога испаѓате навечер. Исто така можеби и е срам. Ако немала досега дечко цело време ќе се стега, ќе мине на страв тоа доближување помеѓу вас двајца :)

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
baraj druga a vo megjuvreme pustaj vodicka :)

Член од
12 април 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
Обиди се да ја привлечеш. Многупати девојките се дигаат па викаат нејќам ова она и зборуваат срања зад грб...;) Направи да и биде интересно или викни ја кога испаѓате навечер.
--- надополнето: 25 мај 2012 во 11:09 ---

Обиди се да ја привлечеш. Многупати девојките се дигаат па викаат нејќам ова она и зборуваат срања зад грб...;) Направи да и биде интересно или викни ја кога испаѓате навечер. Исто така можеби и е срам. Ако немала досега дечко цело време ќе се стега, ќе мине на страв тоа доближување помеѓу вас двајца :)
Можно е да е до тоа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom