Албанците со муслиманска вероисповест протестират против што?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Не се не реков дека се на таткоми имот ама провери во општина гостивар колку Албанци има колку Македонци има и провери колку родени има Македонци во Гостивар колку родени има Албанци и провери колку отселено има последниве 2 години од тие Макеоднци
Ти провери колку Турци има во Германија, и дали тие наскоро ќе добијат суверена држава, провери и колку Грци има во Америка (кои имаат свои гета и многу од нив воопшто не знаат англиски (имам запознаено 2ца браќа, 40 години живеат во Америка, 3 реченици вкупно знаат на англиски)) - и прашај ги дали наскоро ќе добијат Јунистанска држава, како 51 во САД.

O

Orion.

Гостин
Гуд фор ју ... кажав у еден пост предходно јас сум од Чаир односно топанско поле и од тука нема шанси да се преселам ама моето мислење не ќе да го делат голем број на луѓе
И шо, ти набиле страв у коски локалните шалбанци, ти делуваак како богови 10 пути појаки од Македонците?:) А бре македонче . . .

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
И?
Албанија е во Нато, не е возможно да не нападне. Факт
Косово исто ништо не ни може суверена територија сме. Постои нешто што се вика ООН креирана после Втора Светска Војна како нејзина директна последица чија цел е превенција од идни агресорско освојувачки војни кои се уствари и апсолутно забранети согласно меѓународното право.
А со кого Албанците влегле во директен конфликт низ историјата? Со никого, нивната тактика е герилска и многу ефикасна за територии како Балканов. Кукавички народ кои знае да врши само терор и незнае да има соживот со никого. Ќе населат две три куќи и се мирни, па после стигаат до пола село и на крај го купуваат цело. И ако имаме проблем со нив во иднина пак ќе биде од калибар како во 2001, со заседи, минирања и слични кукавичлуци само незнам дали толку лесно ќе поминат доколку дојде пак до судир. А ние прво треба да седнеме и да разговараме со голем број граѓани од И. Македонија кои во илјадници земаат бугарски пасош за една глупа кола да си купат, па потоа и да размислиме самите што сакаме и каков живот ќе им пружиме на идните генерации. Секој од себе да гледа што може да придонесе нема веќе ништо на тацна освен за оние лигушине од Собрание и тук там некој нивен поттрчко.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
И шо, ти набиле страв у коски локалните шалбанци, ти делуваак како богови 10 пути појаки од Македонците?:) А бре македонче . . .
мене ? ма неее ИЧ брат да ти кажам право мене к*р ме боли мене ништо не ми можат само кажувам можности дека имаат голем природен прираст а ние имаме негативен .. евентуално може да завршиме како Косово ...
--- надополнето: 25 мај 2012 во 00:28 ---
Ти провери колку Турци има во Германија, и дали тие наскоро ќе добијат суверена држава, провери и колку Грци има во Америка (кои имаат свои гета и многу од нив воопшто не знаат англиски (имам запознаено 2ца браќа, 40 години живеат во Америка, 3 реченици вкупно знаат на англиски)) - и прашај ги дали наскоро ќе добијат Јунистанска држава, како 51 во САД.
Дај боже да си у право ама и Србите не викаа различно пред 30тина години па види што ги снајде ... колевката на културата им ја земаа Косово

O

Orion.

Гостин
А со кого Албанците влегле во директен конфликт низ историјата? Со никого, нивната тактика е герилска и многу ефикасна за територии како Балканов. Кукавички народ кои знае да врши само терор и незнае да има соживот со никого. Ќе населат две три куќи и се мирни, па после стигаат до пола село и на крај го купуваат цело. И ако имаме проблем со нив во иднина пак ќе биде од калибар како во 2001, со заседи, минирања и слични кукавичлуци само незнам дали толку лесно ќе поминат доколку дојде пак до судир. А ние прво треба да седнеме и да разговараме со голем број граѓани од И. Македонија кои во илјадници земаат бугарски пасош за една глупа кола да си купат, па потоа и да размислиме самите што сакаме и каков живот ќе им пружиме на идните генерации. Секој од себе да гледа што може да придонесе нема веќе ништо на тацна освен за оние лигушине од Собрание и тук там некој нивен поттрчко.
Тие од Источна Македонија зимаат пасош од мука сигурно мотив за зимање пасош не им е бугарското самочувство, и тие се македонци исто колку и ние. ..

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
А бе и вака се силеа србите, дека кур ќе им го земат Косово, ама ете си го земаа и Косово, така да треба малку да се замислиме колку сме силни ние во Западна Македонија, ќе си ја присвојат западна македонија и око нема да им трепне
За да го спречиш тоа оди роди 4-5 Македончиња, воспитај ги националистички дух, а не во либерални безрбетни копилиња, па друга ќе е ситуацијата во Македонија.Вие Македонките и ебавте маме на нацијата;)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Западна Македонија не е покраина со сопствен главен град и остали надлежности па да прогласи отцепување. Тоа сценарио им го сервираа само на Србите...ете и во Шпанија има милион провинции па неможат да прогласат независност оти не се применуваат исти стандарди за сите...оти ЕУ е кучка вавилонска.

Таа територија нити е на Љубчо Георгиев нити на дедо му па да ја дава и продава. Си имаме војска и полиција и како суверена и независна држава ќе се браниме од агресорите. Ќе нема толку автобуси во државава напатена што може да ги транспортира на безбедно терористите...
Имаш поента ... само ако не се селат нашите од таму (а се селат факт..) може да има вистина во твоево ако продолжат да се селат и ако станат(евентуално) под 10% шо прајме ?
--- надополнето: 25 мај 2012 во 00:32 ---
Значи прво да разјасниме не реков дека сигурно ќе се отцепат и дека сигурно најпаметно ќе беше на Љубчо идејата да се оствареше !! амаааа морате да признаете дека ако остане трендот на отселување и нераѓање на Македонци ваков тешко нас ... таман работа јас да сакам нешто такво кој посакува нешто такво .. ама на лошо тргнала работата

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Дур се замарате/замамраме тука на форум, они ќе се множат и ќе дејствуваат.
Треба конкретни мерки да се превземат.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Тие од Источна Македонија зимаат пасош од мука сигурно мотив за зимање пасош не им е бугарското самочувство, и тие се македонци исто колку и ние. ..
Точно, ама кажи им го тоа на бугарските власти, те гледаат од позиција на сила и ја користат нашата слабост. Бугарското самочувство не им е мотив многу јасно, ама тамошните власти ги тераат да потпишат документ со кој демек имаат бугарско потекло од оваа или онаа страна и во иднина тие луѓе нема да бидат ни ваму ни таму како многу низ историјата.

O

Orion.

Гостин
Дур се замарате/замамраме тука на форум, они ќе се множат и ќе дејствуваат.
Треба конкретни мерки да се превземат.
Масовни семакедонски оргии со цел масовно раѓање македончиња:) Joke:)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Kаков сељачизам, бре, бре, бре....

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Амн бе, уште не им доага паметот на овие.

дискриминација, прогон на албанците, монтирани случаи и други измислици.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: :sick:

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Имаш поента ... само ако не се селат нашите од таму (а се селат факт..) може да има вистина во твоево ако продолжат да се селат и ако станат(евентуално) под 10% шо прајме ?
--- надополнето: 25 мај 2012 во 00:32 ---
Значи прво да разјасниме не реков дека сигурно ќе се отцепат и дека сигурно најпаметно ќе беше на Љубчо идејата да се оствареше !! амаааа морате да признаете дека ако остане трендот на отселување и нераѓање на Македонци ваков тешко нас ... таман работа јас да сакам нешто такво кој посакува нешто такво .. ама на лошо тргнала работата
Друже ај не забегуј, многу глупости и контрадикторности изнатропа. Оваа земја имала Македонци 2500 години и уште толку ќе има! Заради граѓани како тебе и никако да ни тргне на подобро!
Пошто гледам дека си се посрал од страв, да ти собереме на форумов пари за карта? Ти бирај дестинација!

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Иселување на Маледонците имало и има.Далечната 1938 год.мојот дедо по мајка,заедно цела фамилија избегале од Дебар,и тоа на начин што излегле со изговор дека одат на гости во Скопје кај роднини....и така настанало Дебар маало.
Тамо кај Охрид имало граница и влегле со “пасош“.А знаете која била причината? Еден ден вујко ми од школо се вратил со ќече...Дедо ми и баба ми се оставиле,куќа,покуќнина земале само тоа што им било неопходно,и никогаш не се вратија.
Разликата сега е тоа што Скопјаните продаваат и одат во приградските населби, а на тоа место се градат куќишта како на Дедиње...Некој има пари не се шали....!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom