Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
У која дупка беше ти на денот кога 10 лица се пуштија од притвор сосем невини ?

А ти си праќаше по медиумите вест дека се фатени 20 радикални Исламисти , убијци на 5 македонци , талибани едно друго , знаеш подобро што имате напишано во тие пропаганди.

Ти веќе од денеска заслужуваш да ти спремам транспарент , пошто бараше да им се малтретираат семејствата на приведените , бараше да се мачат невини луѓе.

Мојата грешка може да биде за 5 лица , а твојата беше за 15.

Такој да , Леандра , молим те , барем ти немој со транспаренти, оди заедно со министерката извини им се на тие 15 лица.
Тие 15 во еден здив кажаа по една реченица. Се прашувам мене како невина зошто не ме уапсија, зошто баш нив. Сигурно на гравче гледале, нели Дарди. Филм. Лицемерие.
Море да видиш како пеат во притвор, како славејчиња! Од кога си пропееа си испаднаа, си кажаа се што им лежи на душа :pos:Невини се Дарди, само се прашувам дали во носот или во уво. Се тоа со се фамилии треба да се фрли во Вардар. Децата се под земја два метри зошто на некој така му текнало. Тепај до последен здив, убијци и поддржувачи на убијци.
Ти кога ги бранеше од првиот ден ги бранеше сите 20. Е сега дел од нив се убијци, сега треба и тебе да те фатат и од земја да те мавнат три пати како поддржувач. Али ептен ни се фини МВР па ќе те поштедат. Поддржувач на убијци засрами се!

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Во моментот кога свесно и намерно си убил 5 невини луѓе според мене си се откажал од сите човекови права, така да овие кукања за некакви пцуења и шамарања служат само за да ја остварат својата цел која ја имаат како терористи и криминалци - да ја оцрнат државата, да испровоцираат реакција и да го свртат вниманието од нивното умоболно злодело.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

А ти си праќаше по медиумите вест дека се фатени 20 радикални Исламисти , убијци на 5 македонци , талибани едно друго , знаеш подобро што имате напишано во тие пропаганди.

Ти веќе од денеска заслужуваш да ти спремам транспарент , пошто бараше да им се малтретираат семејствата на приведените , бараше да се мачат невини луѓе.

Такој да , Леандра , молим те , барем ти немој со транспаренти, оди заедно со министерката извини им се на тие 15 лица.
АКцијата детонатор беа уапсени многу луѓе у Кочани и беше кажано дека биле уапсени рекетари значи РЕКЕТАРИ и потоа неколку од нив 1-2ца беа пуштени .... затоа што не биле вмешани шо ја знам и таму исто така пред судот да каже се направија гомно луѓето и рекетари и чуда и потоа ете 1-2ца ги пуштија и зошто немаше протести o_O ? затоа што ние за разлика од вас сме луѓе .. вие незнам што сте ама луѓе сигурно не

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
АКцијата детонатор беа уапсени многу луѓе у Кочани и беше кажано дека биле уапсени рекетари значи РЕКЕТАРИ и потоа неколку од нив 1-2ца беа пуштени .... затоа што не биле вмешани шо ја знам и таму исто така пред судот да каже се направија гомно луѓето и рекетари и чуда и потоа ете 1-2ца ги пуштија и зошто немаше протести o_O ? затоа што ние за разлика од вас сме луѓе .. вие незнам што сте ама луѓе сигурно не
Зошто лицемерите протестираат само за Албанци. Од кал да се Албанци да се. Макар покосиле 100 деца, има лице да каже дека ги поддржува. Ни срам ни перде.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Тие 15 во еден здив кажаа по една реченица. Се прашувам мене како невина зошто не ме уапсија, зошто баш нив. Сигурно на гравче гледале, нели Дарди. Филм. Лицемерие.
Море да видиш како пеат во притвор, како славејчиња! Од кога си пропееа си испаднаа, си кажаа се што им лежи на душа :pos:Невини се Дарди, само се прашувам дали во носот или во уво. Се тоа со се фамилии треба да се фрли во Вардар. Децата се под земја два метри зошто на некој така му текнало. Тепај до последен здив, убијци и поддржувачи на убијци.
Ти кога ги бранеше од првиот ден ги бранеше сите 20. Е сега дел од нив се убијци, сега треба и тебе да те фатат и од земја да те мавнат три пати како поддржувач. Али ептен ни се фини МВР па ќе те поштедат. Поддржувач на убијци засрами се!
Ако јас сум молерисал кај некој убиец пред 2 недели ... тоа не им дава за право на мвр да ми влезат во 4 сабајле со 50 трупи , за да добијат моја изјава , а истовремено прогласувајќи ме за Терорист.
Сведоците и изјаводавците се повикуваат на поинаков начин.

Така испадна твојата работа , ги прогласи убијци 15 лица кои за 2 дена беа пуштени.

Зошто и покрај тоа што беа пуштени на слобода , ти и натаму ширеше лажна вест , дека се фатени 20 убијци радикални исламисти.

Ја бранев нивната невиност се додека со судска одлука не се прогласат виновни. (Не мина многу , и оп 10 лица радикални исламисти , убијци . обучени од Ал Каеда ... се пуштија на слобода - Кој кр се случи , дали државата соработува со АлКаедовци чим ги пуштија за 2 дена ... алооо Леандра што стана ... нели беа група).

Во ред да речеме ако приведените сами се предале , го признале делото , имало сведоци кои ги препознале итн. Значи случајот е јасен.
Но ова не беше таков.

Објасни ми ти сега мене , од кај толку сигурност од твоја страна дека сите 20 се радикални исламисти , убијци ? И дека на сите треба да им се погубат семејствата ? Од кај ?

Ти наместо да ја пикнеш главата у некоја калива земја и да се срамиш , сеуште продолжуваш да ги навредуваш и да ги обвинуваш сите 20 , тука на форум и ширејќи пропаганда по светот.

Повикувач на линч на невини лица , засрами се.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Зошто лицемерите протестираат само за Албанци. Од кал да се Албанци да се. Макар покосиле 100 деца, има лице да каже дека ги поддржува. Ни срам ни перде.
Од дрдан го чекам ова да ми го каже ... знам дека ти знаеш

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
...... на линч на невини лица , засрами се.
Мислам дека семејствата на мачените мавровски работници имаат право да кажатнешто во овој фазон. Ти немаш право. Чисто заради пристрасноста.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
А ти и 100 невини лица би побарал да се казнат со смрт , доволно е само да се албанци.

Јас тоа не би.

Мојат проблем беше и е , кога во оваа држава судовите и министерствата ќе ги почитуваат законите.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 20:23 ---
Мислам дека семејствата на мачените мавровски работници имаат право да кажатнешто во овој фазон. Ти немаш право. Чисто заради пристрасноста.
Не га тупи веќе со Мавровските работници , цели села албанци беа тепани по полициски станици... а ти сеуште ми ги спомнуваш тие работници.
Знаеш ли ти што е разлика измеѓу стотина тепани и 3-4-5 или колку беа тие работници ?

Еве денеска се наполнија 11 години од убиството на 10 цивили во Слупчане, сите од едно семејство.

И што сега , што е пострашно.

стотина против неколкумина

или 10 убиени против неколкумина повредени

?

Ако не ги знаеш болките не другата страна , не значи дека не постојат , тие се 10 пати потешки.
Не ме терај да ги отварам тие теми , седи мирен .

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235

Направи две основни "грешки" во проценкава. Првата е во глупавото дефинирање на зборот "пропаганда", второто е во одмерувањето на тежината од кажаното.

Кога се врши пропаганда, таквата пропаганда најчесто е популистичка и ги меша фактите со небулозите, прави каша од нив и таа каша ја продава на народот. Во нашите писма, мејлови, твитови имаше исклучиво факти. Дали 20 осомничени за извршување и потпомагање на убиство беа приведени? Беа. Дали уште од почетокот министерката кажа дека за дел од нив се подготвува обвинение дека се директни сторители? Кажа. Дали протестираа 10 000 албанци со џихадистички знамиња во одбрана на сите(вклучувајќи ги и петмината)осомничени? Да.
Ние само го објавивме тоа.
Ако некој, огорчен од тоа дека некои инцестоидни арнаутски животни убиле пет деца, напишал на некој форум да се претепа некој, тоа дарди не е исто со крвната одмазда. Не е исто со талионското казнување. Не се случува веднаш штом ќе се побара. На тоа ти си навикнат и за тебе е нормално. Кај нас, меѓу образованите еманципирани луѓе, останува најчесто на гнев. Дали гневот на форумов резултираше со мртов невин албанец? Не. Тогаш ќути си. :)

Е сега, останува да се осврнеме на последниот дел. Леандра, според тебе, треба да се извинува за тоа што пишувала дека се уапсени 15 луѓе кои не биле виновни. Луѓето беа уапсени, дадоа изјава, беа пуштени. Јас и да напишев на форумов(а напишав) јајниците да им се вадат и пенисите да им се (до)сечат, тоа немаше да се случи и пак ќе беа пуштени на слобода и да се бранат од слобода.
Твојата "грешка" не е обична грешка. Не е 15 наспроти 5. Ти браниш убијци. На деца. Кои ги наредиле како стока и им пукале во грб. Ги изрешетале. Твојата "грешка" е иста како и "грешката" на тие 10 000 забрадени идиоти кои ни дадоа така богат материјал за објавување по светот.
Не е воопшто грешка, туку е агенда. Испробана и ефективна години наназад, последен пат со хашките случаи. Овојпат ви се врати во лице. It backfired. Ти и тие 10 000 си пукавте во колено, си ја исековте гранката на која седите, хавуз направивте и тоа крајно неуспешно. Ако не се убиваат македонци и понатаму, баш мило ќе ми биде што нема да ви биде и последна.

Од "Албанците не се убијци", преку "случајот е монтиран", твојата "грешка", после пресудата, ќе се претвори во обид да се оспори пресудата заради "пристрасност на судот". Па за тоа ќе протестираш, ти на форумов и уште 20 000 идиоти кои ќе ни дадат уште побогат материјал за да им ги објавуваме фаците по светот. И пак ќе повторам, ако не убијат уште некое дете шеријатските хорди во име на Халах, баш мило ќе ми биде. Ни треба материјал. ;)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мојат проблем беше и е , кога во оваа држава судовите и министерствата ќе ги почитуваат законите.
Кога ќе престанат да мижат пред злодела како ова. Ете кога. Кога нема да се преќути, и заташкаат работите, само заради тоа што причинителот е од нечија поедина етничка позадина.

Премногу ви е попуштано. Е сега ќе го пушите, дами и господа, и ќе го пушите со страст.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
бла бла бла бла
Зошто бе Дарди вие поштењаците што протестирате на се живо и диво не излеговте за овие на протест:
Зошто лицемеру зошто????

Dardan-ia напиша:
Ти наместо да ја пикнеш главата у некоја калива земја и да се срамиш , сеуште продолжуваш да ги навредуваш и да ги обвинуваш сите 20 , тука на форум и ширејќи пропаганда по светот.

Повикувач на линч на невини лица , засрами се.
Повикувам на линч на сите лицемери. Повикувам сите поддржувачи на убијци и криминалци како тебе да бидат линчувани, по можност на плоштад. Секаде ќе ве зборувам и секаде ќе праќам, ќе ставам видео да се види грозното лицемерие, на цел свет да им се згади од вас.
Радикалните исламисти и нивните поддржувачи се најголемото зло, сите треба да се згадат од вас, да ве плукаат, да ве одбегнуваат, да не ве сакаат, да ве понижуваат, да ве бесат во општества каде е дозволено, да ви ги сечат рацете, нозете, фамилиите во комплет. Бидејќи во името на глупост убивате невини деца, тие жртви ќе ги споменувам секогаш. Подобро твојот желудник нека се навикне со време долго ќе ме читаш и слушаш.

Светлосни години си зад мене, некаде во 14 век ми довикуваш, те слушам....како од подрум да довикуваш.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 20:38 ---
А ти и 100 невини лица би побарал да се казнат со смрт , доволно е само да се албанци.

Јас тоа не би.
Јок. Јас не сум Дарди. Јас имам лице, образ и чест. Тоа е нешто недостижно за тебе, нејасно, го нема во твојот речник, избришано е, не постои. Кога се гледаш на огледало веројатно гледаш на челото L.
Сликовито:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Направи две основни "грешки" во проценкава. Првата е во глупавото дефинирање на зборот "пропаганда", второто е во одмерувањето на тежината од кажаното.
Пропаганда е затоа што 20те лица не беа група , а најмалку радикални исламисти.

Помагачите на тероризам , не се пуштат после 2 дена , никако , на таквите им следува затворска казна.
Ако беа помагачи , тие можат да влијаат на случајот , исто така се опасност , пошто можат да направат одмазнички напад за 5те кои беа задржани.
Нели и МВР рече дека не треба да не чуди ако ваквите дела се повторуваат.
Аха , епа што ги пуштија тие 15 помагачи , обучени од Ал Каеда.

Не ќе беше пропаганда ако на тие материјалите не пишевте дека протестирале радикални исламисти , за да се пуштат убијците.
Никој не рече дека подржуваат убијци , но дека им се враќа минатото у ум , не е прв пат да бидат сигурни дека ги нашле сторителите , а потоа да ги пуштат.

За протестантите што да ти кажам , биле радикални исламисти , илјадници.
Извикувале војна за христијаните , смрт за христијаните , ехехе , чиста пропаганда.

А дали напишавте што извикуваа-извикуваат , тие дечките со прстите како од рекламата на Вегета ?
Пошто ќе мислат во Македонија има Швеѓани и Талибани.

Дали гневот на форумов резултираше со мртов невин албанец? Не.
Ни гневот на албанците не резултираше со мртов невин христијанин , нити со војна кон христијаните. Зошто тогаш вие илјадници пропаганди ? Нели било само гнев кон државниот систем на кој не му веруваат.

Зошто ги прикажа само тие со бради , а не и тие 95% без бради ?
А да ми текна , за да биде пропаганда.

И за да можам јас денеска да ти потврдам дека е пропаганда.

И дека уствари твоето дефинирање е глупаво.

Е сега, останува да се осврнеме на последниот дел. Леандра, според тебе, треба да се извинува за тоа што пишувала дека се уапсени 15 луѓе кои не биле виновни. Луѓето беа уапсени, дадоа изјава, беа пуштени. Јас и да напишев на форумов(а напишав) јајниците да им се вадат и пенисите да им се (до)сечат, тоа немаше да се случи и пак ќе беа пуштени на слобода и да се бранат од слобода.
Твојата "грешка" не е обична грешка. Не е 15 наспроти 5. Ти браниш убијци.
Ни моето немаше да се случи , нити се случи ... дел од приведените и натаму се во притвор , без разлика што јас довикував , пуштето ги сите. ( а не извикував).

50-50 дотука , но не и подолу , каде леандра ќе биде 0(нула).

Јас имам право да барам од министерката да не ги прогласува убијци луѓето кои суште нити се виделе со судија. Презумција на невиност.

И Леандра нема право да ги прогласи УБИЈЦИ , одма после 2 дена згазна у шитче , и 13 лица беа пуштени , 10 сосем невини.

Кај погрешив јас , а кај Леандра.

Леандра со прогласувањето радикални исламисти и со влечење на 20 лица , го наруши нивниот углед , особено на тие веќе ослободените.

На деца. Кои ги наредиле како стока и им пукале во грб. Ги изрешетале. Твојата "грешка" е иста како и "грешката" на тие 10 000 забрадени идиоти кои ни дадоа така богат материјал за објавување по светот.
10.000 забрадени идиоти ? , дај слика или килирај се веќе заедно со твојата пропаганда.

Не е воопшто грешка, туку е агенда. Испробана и ефективна години наназад, последен пат со хашките случаи. Овојпат ви се врати во лице. It backfired.
Што е со Хашките случаи ? Сакаш да кажеш илјадници од вас што бараа ослободување на Јохан , а тој се прогласи виновен од легитимен прифатен суд , за убиство на 10 цивили ?

Ау да га онаду , па вие сте биле дупли радикали , сте подржале убиство на 10 цивили.
Сакаше да го спомнеш и прикривањето на сторителите на убиството на 7 пакистанци. Не не , паметен си ти , знаеш до кај да се самозаебеш , нема да ги спомнеш нив.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Јас тоа не би.

--- надополнето: 24 мај 2012 во 20:23 ---

Не га тупи веќе со Мавровските работници , цели села албанци беа тепани по полициски станици... а ти сеуште ми ги спомнуваш тие работници.
Знаеш ли ти што е разлика измеѓу стотина тепани и 3-4-5 или колку беа тие работници ?

Еве денеска се наполнија 11 години од убиството на 10 цивили во Слупчане, сите од едно семејство.

И што сега , што е пострашно.

стотина против неколкумина

или 10 убиени против неколкумина повредени

?

Ако не ги знаеш болките не другата страна , не значи дека не постојат , тие се 10 пати потешки.
Не ме терај да ги отварам тие теми , седи мирен .
Мачителите си добија амнестија,моли се да не бидеш мачен од било кој,а тој да си добие амнестија,или би сакал кармата да си го каже своето?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Како ми го испосечка постот, алал вера. Ти си некој липковски берберин, сунет-бербер...

Пропаганда е затоа што 20те лица не беа група , а најмалку радикални исламисти.

Помагачите на тероризам , не се пуштат после 2 дена , никако , на таквите им следува затворска казна.
Ако беа помагачи , тие можат да влијаат на случајот , исто така се опасност , пошто можат да направат одмазнички напад за 5те кои беа задржани.
Нели и МВР рече дека не треба да не чуди ако ваквите дела се повторуваат.
Аха , епа што ги пуштија тие 15 помагачи , обучени од Ал Каеда.
Пак ли ми го тераш муабетот за косовската(?) младинска репрезентација(?) во ракомет? Треба цитати да ти вадам?
Од 20 приведени, во изјавата министерката кажа дека против дел од нив ќе биде покрената постапка, а дел се во бегство. Прилично бенигна изјава, нели? Сигурно не кажа дека сите се виновни, племенски муџи и индоктринирани шеријатски војници, на кои треба да им се сечат екстремитети и да бидат растегнати јавно и набиени на колец. Не, министерката не изјави такво нешто и МВР не објави такво нешто. Јас можно е да сум го напишал на форумов, и уште двајца-тројца. Јебига, решетеа деца, малку субјективни бевме.
Но, како и во секоја нормална постапка, од сите осомничени, дел даваа изјава, против дел се покрена обвинение, едни беа ослободени после давањето изјава, други беа пуштени да се бранат од слобода, трети изгубија статус на заштитена пичк...сведок а четврти беа обвинети за тероризам.
Од ова што го пишуваш овде, две опции има. Не си дослушнал убаво дека во изјавата МВР го фрагментираа обвинението за тероризам кон дел од уапсените. Ти помисли и овде пропагираш дека за сите важело. Објективно, тоа е ноторна лага и само се бламираш, а субјективно можеби мислиш дека требало против сите да се покрене такво обвинение бидејќи си го знаеш племе...народот. И тоа е сосем во ред.

Не ќе беше пропаганда ако на тие материјалите не пишевте дека протестирале радикални исламисти , за да се пуштат убијците.
Никој не рече дека подржуваат убијци , но дека им се враќа минатото у ум , не е прв пат да бидат сигурни дека ги нашле сторителите , а потоа да ги пуштат.
За протестантите што да ти кажам , биле радикални исламисти , илјадници.
Извикувале војна за христијаните , смрт за христијаните , ехехе , чиста пропаганда.
Како и кај многу други протести(ти ова треба да го знаеш, си протестирал за мачедонски компљутер и за лева крива дрина), паролите кои стојат "во шпиц", пред поворката, се официјалните пароли на протестот. Што се вееше пред 10 000 кромањонци? Црното џихадистичко знаме. Дали тоа се вееше консензуално? Да. Зошто некој Љуљзим не се побуни да се тргне и да не биде тоа терористичко знаме под чија сенка Боко Харам убива илјадници луѓе од првиот ред на бесната толпа орки? Затоа што секој Љуљзим таму протестираше во име на шеријатот, оти маж полицаец допрал жена и оти неверници испоапсиле праведни воини и праведни потпомагачи на воините на Халах.
Жртви на пропаганда се испраните умови што несеа јајца во Јаја Паша, па одеа да бараат правда и да прават хавуз за мачедонски компљутер. И да бараат смрт за христијаните, џихад и да го пуштат тој што фактички го кријат оти хавуз че биде од бензин-related причини.

А дали напишавте што извикуваа-извикуваат , тие дечките со прстите како од рекламата на Вегета ?
Пошто ќе мислат во Македонија има Швеѓани и Талибани.
100 деца споредуваш со 10 000 кромањонци? Изгледа ти мериш по севкупен интелектуален капацитет, и да, во таа рамка би се согласил. Толку вредат.
Сепак, овде зборуваме за консензус. Кај македонците немаше консензус и излегоа стотина деца. Кај вас го има, резултатот е 10 000 кои нема да чувствуваат никаква грижа на совест после пресудата. Нема да се повлечат и пак ќе излезат да бараат правда.
А ние ќе ги чекаме, колективно.
Тоа ти е како гоење свиња. Штом ги осудат овие гнасиве и вие пак излезете како распеани телетабиси и пеете халаху акбар, со тоа црното знаменце, свињата ќе биде спремна за колење.

Ни гневот на албанците не резултираше со мртов невин христијанин , нити со војна кон христијаните. Зошто тогаш вие илјадници пропаганди ? Нели било само гнев кон државниот систем на кој не му веруваат.
Резултираше гневот со цел месец "барање на бељата" и тепање деца и старци по улици и автобуси, за на крај да се убијат четири деца и сведок на празник. Ете така резултираше "гневот". Резултираше со гнев кон невозвратен удар и последица беше убиство на деца. Многу сте осетливи, толку лоши ова македонциве, на ништо не ви враќаат, па мора да се убива. (Радикалниот) Ислам објави војна над македонците и сите немуслимани со самото тоа што на протестот паролите беа џихадистички и скандирањето беше воинствено. Тоа е "плукање во лице" на убиените и на системот кој се труди да го расчисти нивното убиство. Да, против тој систем протестирате. И таков е вашиот гнев. Тоа не е пропаганда, тоа е факт. Имаме и сликички. Да ти ги покажам? Веќе на стотици адреси се испратени само од мене, навика ми е да ги пастирам.

Зошто ги прикажа само тие со бради , а не и тие 95% без бради ?
А да ми текна , за да биде пропаганда.
Не.
Види дарди. Не секој може да има таква долга, убава и прилично скапа брада. Кај помладите ретко е влакното, кај некои не може да се изведе по стандардите кои ги бараат тие арапски фондови кои за таква брада даваат стотици евра месечно. Не е дека тие 70% кои немаат таква брада не би сакале, кога би можеле, да ја имаат. Сакаат. Слатки се тие пари. Но ете не можат.
Затоа, тие кои можат, заедно со тие кои не можат, си најдоа соодветно место по сликите и клиповите. Ние не дискриминиравме. Хавуз имаше ли брада? Немаше. Децата кои беа забулени имаа ли брада? Не знаеме, покриени им беа лицата. Ама и Хавуз и Хамас бојз ги објавивме. Не е пропаганда. Само факти.

И за да можам јас денеска да ти потврдам дека е пропаганда.

И дека уствари твоето дефинирање е глупаво.
Дотука ти дефинирав, о ти сунет-берберину.

Ни моето немаше да се случи , нити се случи ... дел од приведените и натаму се во притвор , без разлика што јас довикував , пуштето ги сите. ( а не извикував).

50-50 дотука , но не и подолу , каде леандра ќе биде 0(нула).

Јас имам право да барам од министерката да не ги прогласува убијци луѓето кои суште нити се виделе со судија. Презумција на невиност.

И Леандра нема право да ги прогласи УБИЈЦИ , одма после 2 дена згазна у шитче , и 13 лица беа пуштени , 10 сосем невини.

Кај погрешив јас , а кај Леандра.

Леандра со прогласувањето радикални исламисти и со влечење на 20 лица , го наруши нивниот углед , особено на тие веќе ослободените.
Ова само докажува висок степен на емоционална трулост и монструозна нечовечност. Кога можеш така ноншалантно низ статистики да си го мериш со некој кој е огорчен од убиство на деца, за да му докажеш дека не биле сите виновни, за напишан пост на тема, како последица на таквото грозоморно убиство, во кој не тврди дека СИТЕ 20 се убијци. Очигледно имаш некој проблем или шириш пропаганда. Никој не згазна во "шитче", но ти се удави во лајна. Јасно беше дека ќе ослободат дел од нив. Јасно беше дека се повикани да дадат изјава и/или да сведочат во иднина. Јасно беше дека ние нема гневот да го исфрламе на албански деца и да ги стреламе по езера/планини, туку ќе напишеме пост на форум. Па ќе иницираме акција на форум. Мошне цивилизирано, нели?

Сепак, морам да признаам, една статистика итекако е во твоја корист. 5:2. Секоја чест.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Како ми го испосечка постот, алал вера. Ти си некој липковски берберин, сунет-бербер...
Бербер сум , сечам нозе на лагата.

Да не ти останав нешто должен , ти одговорив на сите маки.

И пак гледам поезии ми пишуваш , скокаш од дрво на дрво , и очекуваш да го цитирам сето тоа.

Од 20 приведени, во изјавата министерката кажа дека против дел од нив ќе биде покрената постапка, а дел се во бегство. Прилично бенигна изјава, нели? Сигурно не кажа дека сите се виновни
Колико што памтам , сите беа прогласени виновни , без капка сомнение , само екзекуцијата фалеше.

Не, министерката не изјави такво нешто и МВР не објави такво нешто. Јас можно е да сум го напишал на форумов, и уште двајца-тројца. Јебига, решетеа деца, малку субјективни бевме.
Не бе ништо страшно од ваша страна , дечишта еден куп на форум (по мозок) , него грешката на МВР ни Бог не знам дали ќе ја прости , а камо ли обичниот граѓанин кој со две години школо проценува дека тука нешто не штима и треба на протест одма. - Толку јасна беше работата.

Од кај сега дечко со тетоважи , накити и средени веѓи , испадна радикален исламист , никогаш не го знаеме дечкото таков , дај таму протест.

Но, како и во секоја нормална постапка, од сите осомничени, дел даваа изјава, против дел се покрена обвинение, едни беа ослободени после давањето изјава, други беа пуштени да се бранат од слобода, трети изгубија статус на заштитена пичк...сведок а четврти беа обвинети за тероризам.
10 лица беа пуштени без никакви пријави. Објасни го овој дел , како тоа ти влегуваат дома како да си последниот терорист у универзумот , а за 48 часа те пуштат ?
Зошто беа влечени пред медиуми со врзани раце и специјалци , зошто беа наречени радикални исламисти, зошто беа тепани на полициски станици , кое сценарио играа ?
Тие 10 лица имале семејства , соседи , и одма се проширило веста , нашите деца се малтретираат без вина , не се тие убијци ни членови на некоја група ... веста се прошири од Струга до Куманово ... и ете ти протести.

Што не ти е јасно , народот си протестираше пошто знаејќи дека овие 10 се невини , ја прогласија целата акција за намештаљка.
Кога 75% од приведените ти се погрешни , тогаш протестите се сосем легални , недовербата исто така.

Од ова што го пишуваш овде, две опции има. Не си дослушнал убаво дека во изјавата МВР го фрагментираа обвинението за тероризам кон дел од уапсените.
ГРУПА радикални исламисти. Крај.

паролите кои стојат "во шпиц", пред поворката, се официјалните пароли на протестот.
Ау не сум знаел. А кој официјално го организираше протестот ?

Што се вееше пред 10 000 кромањонци? Црното џихадистичко знаме. Дали тоа се вееше консензуално? Да. Зошто некој Љуљзим не се побуни да се тргне и да не биде тоа терористичко знаме под чија сенка Боко Харам убива илјадници луѓе од првиот ред на бесната толпа орки?
Ако некој христијанин прави гомнарии со крст во рака ... викаш крстот треба да го забраниме , а кога христијаните тепаа студенти на плоштад со крсови на раце , тие не беа радикалци а.
Држејќи крст , србите убиваа низ балканот. Кога ги палеа куќите , на ѕидовите цртеа крстови.

Што значи крстот е геноцидарен знак. МПЦ подржува геноцид , на секоја црква имаат поставено крстови.
Од утре да не ги видам , иначе ширам пропаганда по интернет.

100 деца споредуваш со 10 000 кромањонци? Изгледа ти мериш по севкупен интелектуален капацитет, и да, во таа рамка би се согласил. Толку вредат.
Не бе споредувам и 5000-10.000 во Ниш и Београд , во Прилеп и Скопје ... тешки идиоти ретардоси , кои со мои пари ми пеат смрт.
Дали ова го вклучивте во хуманата добронамерна кампања против радикализмот.

Или сеуште ширите пропаганда дека во Македонија живеат Швеѓани и Талибани.

Швеѓаните сите се избричани , немаат влакно у лице , дури и Исус го имаат избричано во фреските по црквите и иконите , за да биде поевропјански , да не биде со брада како овие Талибанците.

Сепак, овде зборуваме за консензус. Кај македонците немаше консензус и излегоа стотина деца. Кај вас го има, резултатот е 10 000 кои нема да чувствуваат никаква грижа на совест после пресудата. Нема да се повлечат и пак ќе излезат да бараат правда.
Што ти треба да излезеш ти на протести , цел државен систем работи за тебе.

Посака да бидат тепани и малтретирани по своите домови и полициски станици , сите 20 без исклучок ? Епа си доби , децата трауматизирани , жените влечени , куќите крш.

Твоите желби и права со автоматизам ти следуваат ... а некој треба по 10.000 да излезе , за да некој се осмели да биде праведен.

Резултираше гневот со цел месец "барање на бељата" и тепање деца и старци по улици и автобуси, за на крај да се убијат четири деца и сведок на празник.
Ти текнује Гостивар? Ухх , требало да ги убие сите што биле таму , леле ЈТ е херој , ахахаа браво Јакиме , леле ми го направи денот.

Кисела Вода ... 15 комада ... ниеден ден притвор и затвор.

Па потоа , куку леле , ние швеѓани бе , како можат.

Не.
Види дарди. Не секој може да има таква долга, убава и прилично скапа брада. Кај помладите ретко е влакното, кај некои не може да се изведе по стандардите кои ги бараат тие арапски фондови кои за таква брада даваат стотици евра месечно. Не е дека тие 70% кои немаат таква брада не би сакале, кога би можеле, да ја имаат. Сакаат. Слатки се тие пари. Но ете не можат.
Ова го цитирам колку да видат со кого имам работа.

Ова само докажува висок степен на емоционална трулост и монструозна нечовечност. Кога можеш така ноншалантно низ статистики да си го мериш со некој кој е огорчен од убиство на деца, за да му докажеш дека не биле сите виновни, за напишан пост на тема, како последица на таквото грозоморно убиство, во кој не тврди дека СИТЕ 20 се убијци. Очигледно имаш некој проблем или шириш пропаганда. Никој не згазна во "шитче", но ти се удави во лајна. Јасно беше дека ќе ослободат дел од нив. Јасно беше дека се повикани да дадат изјава и/или да сведочат во иднина. Јасно беше дека ние нема гневот да го исфрламе на албански деца и да ги стреламе по езера/планини, туку ќе напишеме пост на форум. Па ќе иницираме акција на форум. Мошне цивилизирано, нели?
И швеѓаните ти завидуваат. колку цивилизирано од твоја страна.

По езера или по лозја , пропагандата секогаш на едната страна , лагите и прикривањето секогаш тука , целиот државен апарат во акција за манипулација , од интерес за интеграција, во момент на капитулација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom