Како ми го испосечка постот, алал вера. Ти си некој липковски берберин, сунет-бербер...
Бербер сум , сечам нозе на лагата.
Да не ти останав нешто должен , ти одговорив на сите маки.
И пак гледам поезии ми пишуваш , скокаш од дрво на дрво , и очекуваш да го цитирам сето тоа.
Од 20 приведени, во изјавата министерката кажа дека против дел од нив ќе биде покрената постапка, а дел се во бегство. Прилично бенигна изјава, нели? Сигурно не кажа дека сите се виновни
Колико што памтам , сите беа прогласени виновни , без капка сомнение , само екзекуцијата фалеше.
Не, министерката не изјави такво нешто и МВР не објави такво нешто. Јас можно е да сум го напишал на форумов, и уште двајца-тројца. Јебига, решетеа деца, малку субјективни бевме.
Не бе ништо страшно од ваша страна , дечишта еден куп на форум (по мозок) , него грешката на МВР ни Бог не знам дали ќе ја прости , а камо ли обичниот граѓанин кој со две години школо проценува дека тука нешто не штима и треба на протест одма. - Толку јасна беше работата.
Од кај сега дечко со тетоважи , накити и средени веѓи , испадна радикален исламист , никогаш не го знаеме дечкото таков , дај таму протест.
Но, како и во секоја нормална постапка, од сите осомничени, дел даваа изјава, против дел се покрена обвинение, едни беа ослободени после давањето изјава, други беа пуштени да се бранат од слобода, трети изгубија статус на заштитена пичк...сведок а четврти беа обвинети за тероризам.
10 лица беа пуштени без никакви пријави. Објасни го овој дел , како тоа ти влегуваат дома како да си последниот терорист у универзумот , а за 48 часа те пуштат ?
Зошто беа влечени пред медиуми со врзани раце и специјалци , зошто беа наречени радикални исламисти, зошто беа тепани на полициски станици , кое сценарио играа ?
Тие 10 лица имале семејства , соседи , и одма се проширило веста , нашите деца се малтретираат без вина , не се тие убијци ни членови на некоја група ... веста се прошири од Струга до Куманово ... и ете ти протести.
Што не ти е јасно , народот си протестираше пошто знаејќи дека овие 10 се невини , ја прогласија целата акција за намештаљка.
Кога 75% од приведените ти се погрешни , тогаш протестите се сосем легални , недовербата исто така.
Од ова што го пишуваш овде, две опции има. Не си дослушнал убаво дека во изјавата МВР го фрагментираа обвинението за тероризам кон дел од уапсените.
ГРУПА радикални исламисти. Крај.
паролите кои стојат "во шпиц", пред поворката, се официјалните пароли на протестот.
Ау не сум знаел. А кој официјално го организираше протестот ?
Што се вееше пред 10 000 кромањонци? Црното џихадистичко знаме. Дали тоа се вееше консензуално? Да. Зошто некој Љуљзим не се побуни да се тргне и да не биде тоа терористичко знаме под чија сенка Боко Харам убива илјадници луѓе од првиот ред на бесната толпа орки?
Ако некој христијанин прави гомнарии со крст во рака ... викаш крстот треба да го забраниме , а кога христијаните тепаа студенти на плоштад со крсови на раце , тие не беа радикалци а.
Држејќи крст , србите убиваа низ балканот. Кога ги палеа куќите , на ѕидовите цртеа крстови.
Што значи крстот е геноцидарен знак. МПЦ подржува геноцид , на секоја црква имаат поставено крстови.
Од утре да не ги видам , иначе ширам пропаганда по интернет.
100 деца споредуваш со 10 000 кромањонци? Изгледа ти мериш по севкупен интелектуален капацитет, и да, во таа рамка би се согласил. Толку вредат.
Не бе споредувам и 5000-10.000 во Ниш и Београд , во Прилеп и Скопје ... тешки идиоти ретардоси , кои со мои пари ми пеат смрт.
Дали ова го вклучивте во хуманата добронамерна кампања против радикализмот.
Или сеуште ширите пропаганда дека во Македонија живеат Швеѓани и Талибани.
Швеѓаните сите се избричани , немаат влакно у лице , дури и Исус го имаат избричано во фреските по црквите и иконите , за да биде поевропјански , да не биде со брада како овие Талибанците.
Сепак, овде зборуваме за консензус. Кај македонците немаше консензус и излегоа стотина деца. Кај вас го има, резултатот е 10 000 кои нема да чувствуваат никаква грижа на совест после пресудата. Нема да се повлечат и пак ќе излезат да бараат правда.
Што ти треба да излезеш ти на протести , цел државен систем работи за тебе.
Посака да бидат тепани и малтретирани по своите домови и полициски станици , сите 20 без исклучок ? Епа си доби , децата трауматизирани , жените влечени , куќите крш.
Твоите желби и права со автоматизам ти следуваат ... а некој треба по 10.000 да излезе , за да некој се осмели да биде праведен.
Резултираше гневот со цел месец "барање на бељата" и тепање деца и старци по улици и автобуси, за на крај да се убијат четири деца и сведок на празник.
Ти текнује Гостивар? Ухх , требало да ги убие сите што биле таму , леле ЈТ е херој , ахахаа браво Јакиме , леле ми го направи денот.
Кисела Вода ... 15 комада ... ниеден ден притвор и затвор.
Па потоа , куку леле , ние швеѓани бе , како можат.
Не.
Види дарди. Не секој може да има таква долга, убава и прилично скапа брада. Кај помладите ретко е влакното, кај некои не може да се изведе по стандардите кои ги бараат тие арапски фондови кои за таква брада даваат стотици евра месечно. Не е дека тие 70% кои немаат таква брада не би сакале, кога би можеле, да ја имаат. Сакаат. Слатки се тие пари. Но ете не можат.
Ова го цитирам колку да видат со кого имам работа.
Ова само докажува висок степен на емоционална трулост и монструозна нечовечност. Кога можеш така ноншалантно низ статистики да си го мериш со некој кој е огорчен од убиство на деца, за да му докажеш дека не биле сите виновни, за напишан пост на тема, како последица на таквото грозоморно убиство, во кој не тврди дека СИТЕ 20 се убијци. Очигледно имаш некој проблем или шириш пропаганда. Никој не згазна во "шитче", но ти се удави во лајна. Јасно беше дека ќе ослободат дел од нив. Јасно беше дека се повикани да дадат изјава и/или да сведочат во иднина. Јасно беше дека ние нема гневот да го исфрламе на албански деца и да ги стреламе по езера/планини, туку ќе напишеме пост на форум. Па ќе иницираме акција на форум. Мошне цивилизирано, нели?
И швеѓаните ти завидуваат. колку цивилизирано од твоја страна.
По езера или по лозја , пропагандата секогаш на едната страна , лагите и прикривањето секогаш тука , целиот државен апарат во акција за манипулација , од интерес за интеграција, во момент на капитулација.