Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Без сомневање машко финале Ѓоковиќ - Надал само во случај ако ждрепката не падне овие двајца да играат полуфинале
Со оглед на тоа што едниот е прв, а другиот втор носител такво сценарио не е возможно :)

Член од
28 јануари 2012
Мислења
75
Поени од реакции
19
Гледам никој не му дал нити еден % на Мареј да го освои Ролан Гарос, дали е нешто повреден зошто никако не може да се оптише ако му тргне секако дека има шанси да триумфира.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Гледам никој не му дал нити еден % на Мареј да го освои Ролан Гарос, дали е нешто повреден зошто никако не може да се оптише ако му тргне секако дека има шанси да триумфира.
Мареј е слаб на земја.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
75
Поени од реакции
19
Лани играше баш добро, изигра еден добар меч против Надал во полуфиналето ама тогаш Надал беше во одлична форма но сепак изигра 3 тесни сета.....

А

Анноун

Гостин
Aх бре Матошевич . 5 турнира освои годинава , а уште у квалификации ќе отпадне на Роланд Гарос . Јас па хендикеп гемови го играм :tapp: , убеден дека лесно ќе победи. Не беше лош и на турнирите на земја , не знам што е работа , заморот да не го стигна.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Aх бре Матошевич . 5 турнира освои годинава , а уште у квалификации ќе отпадне на Роланд Гарос . Јас па хендикеп гемови го играм :tapp: , убеден дека лесно ќе победи. Не беше лош и на турнирите на земја , не знам што е работа , заморот да не го стигна.
Ти на Матошевич, јас на Иснер се отепав -.-
--- надополнето: 24 мај 2012 во 20:17 ---
На егзибиционите турнири во Париз, Mary Cohr кои се играат деновиве... денеска Ернест Гулбис го совлада Мареј во 2 сета (7-6 7-6).... тоа може да ни каже дека Гулбис ќе е во одлична форма за овај Ролан Гарос, Мареј и не баш...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Или пак дека Мареј изиграл уште полошо него што знае :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
Немора овој турнир ништо да значи. Барем од тоа што сум глеал на него во последните неколку години.
Зборам за овој езгзибициониот. :)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Немора овој турнир ништо да значи. Барем од тоа што сум глеал на него во последните неколку години.
Зборам за овој езгзибициониот. :)
Абе да ама јас сум голем фан на Гулбис, мора чоечето да изигра добар Ролан Гарос, доколку игра... кој го знае... во последно игра нешо челенџери, не играше на мастерсиве на земја.... а во 2010 имаше полуфинале и четвртфинале на Рим-Мадрид. :)
--- надополнето: 24 мај 2012 во 22:43 ---

Рафа на терените на Ролан Гарос, се уште ги има стомачните мускули. :D

Еве уште еден ѕвер, а долу на сликата и првиот рекет на светот моментално, Новак Ѓоковиќ. Ех да знаете колку сум нестрплив за турниров, најдобриот и највозбудливиот во цела сезона :)

L

Löwe

Гостин
Униклово на Новак не е нешто посебно, сепак не е ни тој шит од Тачини. Подобро мислам ќе беше Новак да си потпише со Најк.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
Тој црниот “ѕвер“ нема да настапува на Ролан Гарос.

Член од
11 јануари 2010
Мислења
28
Поени од реакции
37
Јас мислам дека Надал победува сигурно..
Освен ако не се разигра Содерлинг пак :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Во секој случај се е подобро од Тачини за Новак. Ептен мизерна беше таа опрема. Само пак да не му ги направат шорцевите уз тело:D

Момци утре во 11 и 30 е ждребот, па да видиме што како.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom