Постирај едно сликче од формацијата, напиши шо како сетинг, играчи, ова она, be a pal.
Зависи со каков тим играш,не можеш на пример со тим како Партизан да правиш посед на топка против Реал,не можеш да игра 4-2-3-1 или 4-3-2-1.
За мали тимови како Партизан и остали најпрепорачливо е да се игра 4-5-1,но само против големите тимови.
Со помалите тимови од Партизан можеш да ги фураш првите две наброени тактики.
Јас лично со Интер играм три тактики,т.е воглавно тие ги користам,но и зависи од противникот,а и играчите.
Првата сезона со Интер,финалето од ЛШ против Барса одиграв 4-5-1 и ја победив 2-0 Барселона.
Тактиката се базира на цврста одбрана со брзи средишни играчи кој брзо префрлуваат топка до напаѓачот,а и самите тргнуваат во напад.
Еве скриншотови од тактиките кој највеќе ги користам,која највеќе ти фака око,пиши и ќе поставам и team instruction,player instruction и се што ти треба.
Првава таквика ми е Мурињовата додека беше во Интер кога освои триплете.
Вторава не ме фаќај за збор,ама мислам дека ја играше златната генерација на Ајакс,ja начекав на fm base и ми фати око,најчесто неа ја користам.
И третата.
Играчите се поставени рандом.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 17:09 ---
Hot prospect играчи препорачувам Wesley,бразилско чудо од дете со 18 години,напаѓач.
Emre Can,може да игра централен дефанзивец,дмц и цм.
Junior,новиот Мајкон (
) ,исто така од Бразил.
Аmaral,може да игра исто како Emre,ама нешто појак е физички,има појак шут и подобро изведува слободни.