Samsung Galaxy S III официјално претставен!

• Креатор на темата zocc
  • Време на започнување

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Mislam deka nema da projdat dobro kako so SGS2. Hd rezolucija i quad cpu sto koj znae i kolku ke se iskoristi... i stvarno lici na tablet. Dvojkata ne ja menjam za ova...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Нема да пројдат како SGS II ?? Во Vodafone UK го срушил досегашниот рекорд во преднарачки. :) И ако овој телефон личи на таблет тогаш кога ке земеш Galaxy 10.1 Tab ке ти личи на LCD телевизор. :D SGS III ке биде најпродаваниот галакси до сега.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Нема да пројдат како SGS II ?? Во Vodafone UK го срушил досегашниот рекорд во преднарачки. :) И ако овој телефон личи на таблет тогаш кога ке земеш Galaxy 10.1 Tab ке ти личи на LCD телевизор. :D SGS III ке биде најпродаваниот галакси до сега.
Не е само најпродаваниот галакси веќе стана најброзо продаваната "електроника" во светот ваков

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Ne be druze. Ako mi treba tablet ke kupam tablet. Ako mi treba telefon ke kupam telefon. Ova ke mu dojde izmedju. Pa ogromen e...stavi go na uvo da zboris ke ti ja pokrie glavata...za mene e preterano...a veruvam deka napravi bum stvarno...

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Mislam deka nema da projdat dobro kako so SGS2. Hd rezolucija i quad cpu sto koj znae i kolku ke se iskoristi... i stvarno lici na tablet. Dvojkata ne ja menjam za ova...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
се шлепа на популарноста на SGS2. Да беше некој рандом модел од HTC на пример со овие карактеристики тешко дека ќе го имаше истиот успех :)

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Не е разликата голема со СГС2 сосема мала некои телефони со 4 инчи екран поголемо изгледат.
Се е до изработката.
Кај СГС3 единствено задниот пластичен капак не ми се допаѓа.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ne be druze. Ako mi treba tablet ke kupam tablet. Ako mi treba telefon ke kupam telefon. Ova ke mu dojde izmedju. Pa ogromen e...stavi go na uvo da zboris ke ti ja pokrie glavata...za mene e preterano...a veruvam deka napravi bum stvarno...
Па и не е некоја голема (драстична) разлика, не зезај, денес сите бараме поголем екран, посебно дека го користам телефонот за бизнис потреби. Се мислев за Galaxy Note (кој btw е уште поголем) ама овој ми е сега на нишан. Мислам дека сепак се е до вкус. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па и не е некоја голема (драстична) разлика, не зезај, денес сите бараме поголем екран, посебно дека го користам телефонот за бизнис потреби. Се мислев за Galaxy Note (кој btw е уште поголем) ама овој ми е сега на нишан. Мислам дека сепак се е до вкус. :)

Јас исто барав поголем екран за бизнис потреби и на крај си купив таблет. Смешни се некои финти на телефонов, како гледање видео во мало прозорче од 2 инчи. Кој би го правел тоа друже?

4 инчи е мислам најоптималната големина за ваков уред, се над тоа е во рангот на непрактично за употреба како мобилен телефон (со една рака). Note, S3 и сите други ќе си ги работите со две раце, со што се убива практичноста на телефонот.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јас исто барав поголем екран за бизнис потреби и на крај си купив таблет. Смешни се некои финти на телефонов, како гледање видео во мало прозорче од 2 инчи. Кој би го правел тоа друже?

4 инчи е мислам најоптималната големина за ваков уред, се над тоа е во рангот на непрактично за употреба како мобилен телефон (со една рака). Note, S3 и сите други ќе си ги работите со две раце, со што се убива практичноста на телефонот.
Ок те разбирам, но според мене сепак мислам дека се е до навика. Имам два телефона едниот со 4 инчи, другиот со 4.3 инчи екрани. На времето кога ги земав ми изгледаа огромни, но како поминува време сега ми изгледаат сосема нормално. Мене лично не би ми била голема разликата од 4.3 инчи до 4.8 инчи. А за таблет не признавам ништо под минимум 7 инчи, ако не и повеке. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ок те разбирам, но според мене сепак мислам дека се е до навика. Имам два телефона едниот со 4 инчи, другиот со 4.3 инчи екрани. На времето кога ги земав ми изгледаа огромни, но како поминува време сега ми изгледаат сосема нормално. Мене лично не би ми била голема разликата од 4.3 инчи до 4.8 инчи. А за таблет не признавам ништо под минимум 7 инчи, ако не и повеке. :)
Нормално дека ако идеме според маргините, 4,3 и 4,8 не ти изгледаат како преголема разлика.

Но што со од 3,5 до 4,8?

Тогаш и 5,1 и 5,5 не изгледа премногу, а од 5,5 до 7,0 не е ништо. Кога веќе зимаш 7 инчен телефон, земи си боље 10 инчен таблет.

Вака ако идевме со рачуните, ехееее :)

П.с. Има таблет од 5 инчи? Не збориме за кинескине...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Нормално дека ако идеме според маргините, 4,3 и 4,8 не ти изгледаат како преголема разлика.

Но што со од 3,5 до 4,8?

Тогаш и 5,1 и 5,5 не изгледа премногу, а од 5,5 до 7,0 не е ништо. Кога веќе зимаш 7 инчен телефон, земи си боље 10 инчен таблет.

Вака ако идевме со рачуните, ехееее :)

П.с. Има таблет од 5 инчи? Не збориме за кинескине...
Не сум сигурен ама мислам дека минимум на овие брендираниве е 7 инчи, како алтернатива може да послужи Galaxy Note кој има екран од 5.3 инчи и плус добиваш и S pen (пенкалце).

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не сум сигурен ама мислам дека минимум на овие брендираниве е 7 инчи, како алтернатива може да послужи Galaxy Note кој има екран од 5.3 инчи и плус добиваш и S pen (пенкалце).
Океј, ме збуни зашто пиша дека под 7 инчи не признаваш таблет, а јас нема видено помали. :)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39

Aj da kazam i jas do nekade go koristam za rabota. Exchange, VPN mnogu retko, ama i 3,5 inci vrsat za toa rabota a 4,3 inci e top za toa. I najmnogu mi pravi kef za surfanje...preubava boja na ekranot i toa e.
E sega ako mi treba nesto poveke za rabota, biznis potrebi, laptop ili tablet ke ti vrsi poveke rabota. Aj sega i na 7 inci tableti da stavat slusalica i microfon i da zborime so niv na uvo...Malku e preterano so telefonive. Sepak treba vo dzeb da ti go sobere :).
Edvaj go naviknav SGS2 da go rabotam so edna raka...ovie pogolemi so dve ke gi rabotis najverojatno...toa veke ne e mobilen telefon...
I na kraj, se soglasuvam, se e do vkus.
Za SGS3 citav komentari, najnezadovolni se so dizajnot i plastikata pozadi. Go nemam videno vo zivo, ama golem mi izgleda :).
--- надополнето: 24 мај 2012 во 12:57 ---

+1

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Го пробав денеска Галакси С3 и мора да признам дека телефонот е многу поубав во живо отколку на слики.Многу е тенок, добро лежи во рака, екранот е :vozbud: и многу брзо работи.Има Андроид 4.0.4, отвара страни полни со флеш секундарно.Пријатно се изненадив да ви кажам право.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Го пробав денеска Галакси С3 и мора да признам дека телефонот е многу поубав во живо отколку на слики.Многу е тенок, добро лежи во рака, екранот е :vozbud: и многу брзо работи.Има Андроид 4.0.4, отвара страни полни со флеш секундарно.Пријатно се изненадив да ви кажам право.
Kaj imase sansa da go probas?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Kaj imase sansa da go probas?
Во Carphone Warehouse во Лондон. :) Го донеле и новиот Нокиа, 610 мислам беше, ама ептен шугав телефон, нема допирни точки со 800 или 900 верзиите.

Kajgana Shop

На врв Bottom