Доселени Евреи пукаат врз палестински муслимани...

S

Shaman

Гостин
Не си ни прва ни последна на која и се повраќа од Евреите.Таа појава се пројавува низ историјата веќе 2 000 години,не е Хитлер првиот.
Види вака...Не знам каква престава имаш ти за израелско-палестинскиот спор,но проблемот е што во последно време се настојува да му се додаде верски карактер,за што јас воопшто не се сложувам.И тоа Муслиманите се тие кои се обидуваат да ја продадат таа идеја.За нив Евреите се проколнат народ,чедо на Шејтанот и треба сите до еден да бидат истребени.Е ова е опасна работа,исто како нацизмот на Хитлер.Од ова не ти се повраќа нели,сигурно си пацифист и ќе застанеш во жестока одбрана на мирољубивите Муслимани?

Фраериве на сликава знаеш кои ли се?Што мислиш за што дискутираат,за сексот на пеперутките?Или можеби се обидуваат да изнајдат решение за глобалното затоплување?Не,мене ми се повраќа од тоа што на сите им се повраќало од Евреите.Работите треба секогаш реално да се гледаат,а не да се формира мислењето врз некои теории на заговор каде Евреите се криви за се.Сакаш за промена еден интересен факт за Евреите,а не теорија?Повели:http://ieet.org/index.php/IEET/more/4828.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 17:45 ---

Штета немаат оружје Палестинците,нема да престанат од пукање.

Значи за првава слика секоја чест. Мислам факт е и редно е сите да знаат дека багдадскиот муфтија договарал на Блискиот Исток да го направи она што хитлер го праел во Аушвиц. Барал поддршка од хитлер за да ги избрише евреите од картата на светот. Јас не верувам во насилство, ама верува во тоа дека секој треба да си го брани она што му припаѓа на секој можен начин и со реципроцитет. Исто така верувам дека секој има права превентивно да нападне доколку е 100% сигурен дека му се спрема напад. Инаку за оние помалку упатените оној муфтијата од сликата е од фамилијата на Садам Хусеин.

И за второто. Имаат оружје. Секој ден во Ашкелон и во други градови во близина на појасот Газа, паѓаат импровизирани ракети од типот Касам. Не се наведувани што е уште полошо што значи паѓаат каде стигнат. Ова кажува дека за палестинските милитанти, легитимни цели се и цивилни објекти а не само објекти на израелската армија и полиција.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 00:40 ---
Не заебавајте, дури и без да ми презентирате докази јасно е дека насилните муслимани ги избркале Евреите од своите домови во нивниот подем (рано средновековие според историјата). Не треба да си многу паметен со огледн на нашето 6-7 вековно искуство со исламот за да сфатиш што сорта се. И Евреите знаат да бидат гадови ама тоа е резултат на околностите и благодарение на нив немаме повеќе случки како таа пред Велигден.
Ова што го викаш дека евреите се гадови, јас го викам: Се адаптирале да преживеат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.501
Поени од реакции
27.318
Значи за првава слика секоја чест. Мислам факт е и редно е сите да знаат дека багдадскиот муфтија договарал на Блискиот Исток да го направи она што хитлер го праел во Аушвиц. Барал поддршка од хитлер за да ги избрише евреите од картата на светот. Јас не верувам во насилство, ама верува во тоа дека секој треба да си го брани она што му припаѓа на секој можен начин и со реципроцитет. Исто така верувам дека секој има права превентивно да нападне доколку е 100% сигурен дека му се спрема напад. Инаку за оние помалку упатените оној муфтијата од сликата е од фамилијата на Садам Хусеин.
Ерусалемскиот Муфтија, не е багдадскиот. Иначе бил командант на неколку СС дивизии составени од Муслимани, вклучително и СС Ханџар дивизијата во Босна.

Иначе презимето му беше така нешто Хусеин, или пак името, ама нема врска со Садам Хусеин типов :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе од видеото може да се види само една конкретна ситуација која што може да произлезе од било што а ние да не го знаеме, рецимо прво палестинците да ги нападнале и овие вратиле или обратно, додека според мене за ситуацијава со евреиве, тие се моќни имаат најмодерно оружје и секако дека ке ја бранат својата земја на секој можен начин, додека пак овие палестинциве 50 години живеат во пекол и пробуваат да направат нешто( некој тука вели дека погодувале цивили со ракети кои сами ги правеле, па што можат освен тоа воени авиони да рушат?!), додека Евреите цела историја некој ги мрази ниту е Хитлер прв ниту е последен што ги мрази, но можеби е најпродуктивна неговата омраза, а сега зошто незнам, јас искрено знам некои онака и можам да кажам дека ми се крајно одбивни, ниту знам зошто ниту ми погрешиле нешто, но едноставно несакам да имам контакт со нив и максимално ги избегнувам, можеби од секојдневните муабети за нив и нивните постапки спрема други луѓе незнам што е работа, како и да е се држам на страна од нив и несакам да имам ништо со нив и се надевам дека е ова случајност и дека можеби некогаш во животот ке сретнам некој евреин и ке ми го смени мислењето за нив.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Не заебавајте, дури и без да ми презентирате докази јасно е дека насилните муслимани ги избркале Евреите од своите домови во нивниот подем (рано средновековие според историјата). Не треба да си многу паметен со огледн на нашето 6-7 вековно искуство со исламот за да сфатиш што сорта се. И Евреите знаат да бидат гадови ама тоа е резултат на околностите и благодарение на нив немаме повеќе случки како таа пред Велигден.

Образложи.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Образложи.
Па верувам дека веќе ти е јасно што ќе кажам, но сепак подруго е кога имаш некој кој им го одвлекува вниманието на муслиманите и ја концентрира цела нивна омраза кон нив. Доколку не би постоел Израел тие би се концетрирале кон Европа. Точно е и дека Евреите се обидуваат од петни жили да го претстават исламот како зло на човештвото но за тоа не треба да ни кажуваат барем нас на Балканот, сме виделе доволно зулуми од нив и сеуште гледаме. Сега може да кажеш дека и тие се инволвирани во одредени случувања со цел зголемување на омразата кон муслиманите но доволно е и самите муслимани што придонесуваат кон таквата слика.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Па верувам дека веќе ти е јасно што ќе кажам, но сепак подруго е кога имаш некој кој им го одвлекува вниманието на муслиманите и ја концентрира цела нивна омраза кон нив. Доколку не би постоел Израел тие би се концетрирале кон Европа. Точно е и дека Евреите се обидуваат од петни жили да го претстават исламот како зло на човештвото но за тоа не треба да ни кажуваат барем нас на Балканот, сме виделе доволно зулуми од нив и сеуште гледаме. Сега може да кажеш дека и тие се инволвирани во одредени случувања со цел зголемување на омразата кон муслиманите но доволно е и самите муслимани што придонесуваат кон таквата слика.

А кој форсира имиграција и мултикултура во Европа?

Израел браник на Европа е најголема глупост што постои.

S

Shaman

Гостин
Ерусалемскиот Муфтија, не е багдадскиот. Иначе бил командант на неколку СС дивизии составени од Муслимани, вклучително и СС Ханџар дивизијата во Босна.

Иначе презимето му беше така нешто Хусеин, или пак името, ама нема врска со Садам Хусеин типов :)
Да да имаш право. Многу факти, ми се измешало.
http://www.palestinefacts.org/pf_mandate_grand_mufti.php

а вујко му на Садам соработувал со него, за да се собори Британската власт во Ирак.
http://archive.newsmax.com/archives/articles/2003/2/20/145726.shtml

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
А кој форсира имиграција и мултикултура во Европа?

Израел браник на Европа е најголема глупост што постои.
Еве нека е и така како што кажуваш, се е тоа со цел да се согледа која зараза е исламот. Евреите се паметни луѓе и јас не ги сакам поради одредени срања кои ни ги приредуваат ама мора да им се признае дека многу добро ја презентираат нивната приказна. Всушност овие гегиве напаѓаат пичкарски уште од пред 100 години како и денес ама ајде нека се Евреите криви и за таа "пропаганда".

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Еве нека е и така како што кажуваш, се е тоа со цел да се согледа која зараза е исламот. Евреите се паметни луѓе и јас не ги сакам поради одредени срања кои ни ги приредуваат ама мора да им се признае дека многу добро ја презентираат нивната приказна. Всушност овие гегиве напаѓаат пичкарски уште од пред 100 години како и денес ама ајде нека се Евреите криви и за таа "пропаганда".

Значи форсирање на муслиманска имиграција во Европа и мултикултурализам е со цел да се согледа која зараза е Исламот? Се читаш ли што пишуваш?

Па добро бре муслиманите кога дојдоа во Европа , Европејците не побегаа ко пизди пред нив туку се бореа добри 1300 години против нив. Европа добро ги знае нив, то ест се додека не се појавија вакви евреи кои за било кој да има мислење против нив под дифолт прима етикета нацист.

Муслиманите сами по себе не се никаква закана, Европа може да ги столчи кога сака, но е оневозможена од марионетки од политичари кои газот си го продадоа за пари.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Значи форсирање на муслиманска имиграција во Европа и мултикултурализам е со цел да се согледа која зараза е Исламот? Се читаш ли што пишуваш?

Па добро бре муслиманите кога дојдоа во Европа , Европејците не побегаа ко пизди пред нив туку се бореа добри 1300 години против нив. Европа добро ги знае нив, то ест се додека не се појавија вакви евреи кои за било кој да има мислење против нив под дифолт прима етикета нацист.

Муслиманите сами по себе не се никаква закана, Европа може да ги столчи кога сака, но е оневозможена од марионетки од политичари кои газот си го продадоа за пари.
Па што не ти е јасно тука, мултикултуралистите ги поддржуваат муслиманите со сите сили. И покрај безброј напади од муслимани на локалното население сите либерали се ставаат во одбрана на дотичните во стил не се сите исти, правете разлика од радикален до умерен ислам додека истите сегде во Европа прават етнички чистења и немаат никаков обзир за човечкиот живот. Гетата им се правило повеќе отколку исклучок, дали некој ги манипулира или не мене не ме интересира до толку, јас гледам дека се насилни и програмирани да се оденсуваат на тој начин што автоматски ги прави мои непријатели. Не сакам ограничувања и ќе се борам против нив до крај на животот.

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Па што не ти е јасно тука, мултикултуралистите ги поддржуваат муслиманите со сите сили. И покрај безброј напади од муслимани на локалното население сите либерали се ставаат во одбрана на дотичните во стил не се сите исти, правете разлика од радикален до умерен ислам додека истите сегде во Европа прават етнички чистења и немаат никаков обзир за човечкиот живот. Гетата им се правило повеќе отколку исклучок, дали некој ги манипулира или не мене не ме интересира до толку, јас гледам дека се насилни и програмирани да се оденсуваат на тој начин што автоматски ги прави мои непријатели. Не сакам ограничувања и ќе се борам против нив до крај на животот.

1. Мултикултуралисти = Евреи.
2. Либерали = Соросоиди

Како успеа да најдеш НЗС од ова дека Евреите се на твоја страна незнам.

Тоа што радикалниот Ислам ти е непријател не ги прави Израел и Евреите твои сојузници.

Исто говно се и двете страни, само што едната вечно плаче дека била жртва во Втората Светска Војна и дека мора цел свет сега да и попушта пошто во спротива си нацист, фашист,расист итд.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Колку што биле убиени евери во концентрациони логори биле убиени и Словени,Цигани,хомосексуалци и Јеховини сведоци али нигде никој не збори за тоа.

Гледам и некој напишале дека имало и Израелски палестинци,да вистина е има Израелски палестинци кои не можат да работат во државна администрација/војска/да држат каква било повисока функција и живеат во гета/логори со по 4 метра ѕидови од сите страни околу нив.Се третираат како граѓани не од втора туку од трета класа црнците во Америка имале повеќе права во 20тите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784
Своите граѓани се должни да ја притискаат државата! Не обратно!
А кој кого притисна за доселување на Косовари? Народот или државата? Настрана од тоа кој ја притиснал државата.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Колку што биле убиени евери во концентрациони логори биле убиени Цигани.... али нигде никој не збори за тоа.
Да имаа пари и влијание сега ќе беа газди и ќе убиваа во Индија бранејќи ги интересите на Европа и Америка.
Оти таму е нивната земја.:cautious:
Глупо е кога една голема неправда се "исправува" со друга уште поголема неправда оти така пишувало во некоја верска книга.

Kajgana Shop

На врв Bottom