S
Shaman
Гостин
Не си ни прва ни последна на која и се повраќа од Евреите.Таа појава се пројавува низ историјата веќе 2 000 години,не е Хитлер првиот.
Види вака...Не знам каква престава имаш ти за израелско-палестинскиот спор,но проблемот е што во последно време се настојува да му се додаде верски карактер,за што јас воопшто не се сложувам.И тоа Муслиманите се тие кои се обидуваат да ја продадат таа идеја.За нив Евреите се проколнат народ,чедо на Шејтанот и треба сите до еден да бидат истребени.Е ова е опасна работа,исто како нацизмот на Хитлер.Од ова не ти се повраќа нели,сигурно си пацифист и ќе застанеш во жестока одбрана на мирољубивите Муслимани?
Фраериве на сликава знаеш кои ли се?Што мислиш за што дискутираат,за сексот на пеперутките?Или можеби се обидуваат да изнајдат решение за глобалното затоплување?Не,мене ми се повраќа од тоа што на сите им се повраќало од Евреите.Работите треба секогаш реално да се гледаат,а не да се формира мислењето врз некои теории на заговор каде Евреите се криви за се.Сакаш за промена еден интересен факт за Евреите,а не теорија?Повели:http://ieet.org/index.php/IEET/more/4828.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 17:45 ---
Штета немаат оружје Палестинците,нема да престанат од пукање.
Значи за првава слика секоја чест. Мислам факт е и редно е сите да знаат дека багдадскиот муфтија договарал на Блискиот Исток да го направи она што хитлер го праел во Аушвиц. Барал поддршка од хитлер за да ги избрише евреите од картата на светот. Јас не верувам во насилство, ама верува во тоа дека секој треба да си го брани она што му припаѓа на секој можен начин и со реципроцитет. Исто така верувам дека секој има права превентивно да нападне доколку е 100% сигурен дека му се спрема напад. Инаку за оние помалку упатените оној муфтијата од сликата е од фамилијата на Садам Хусеин.
И за второто. Имаат оружје. Секој ден во Ашкелон и во други градови во близина на појасот Газа, паѓаат импровизирани ракети од типот Касам. Не се наведувани што е уште полошо што значи паѓаат каде стигнат. Ова кажува дека за палестинските милитанти, легитимни цели се и цивилни објекти а не само објекти на израелската армија и полиција.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 00:40 ---
Ова што го викаш дека евреите се гадови, јас го викам: Се адаптирале да преживеат.Не заебавајте, дури и без да ми презентирате докази јасно е дека насилните муслимани ги избркале Евреите од своите домови во нивниот подем (рано средновековие според историјата). Не треба да си многу паметен со огледн на нашето 6-7 вековно искуство со исламот за да сфатиш што сорта се. И Евреите знаат да бидат гадови ама тоа е резултат на околностите и благодарение на нив немаме повеќе случки како таа пред Велигден.