Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Термините се учат од рана возраст , не е време сега да ти ги научам , имаш на устав , прочитај кој живее тука.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:49 ---
Суспендирани тројца затворски чувари поради сомневања дека ги малтретирале осомничените од Монструм

Тројца чувари од битолскиот затвор ќе бидат суспендирани поради сомневањата за физичко малтретирање на осомничените од акцијата монструм кои таму издржуваат мерка притвор.

Според управата за извршување санкции, директорот на затворот веќе почнал постапка за суспендирање на тројца припадници од секторот за обезбедување во врска со осомничените.

- Суспендирањето е извршено со цел да се овозможи непречено утврдување на фактичката состојба како и прибирање докази за утврдување на одговорноста на лицата од установата, информираат од Управата за извршување санкции. /Е.И.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=91707
Weweeeeeeeee kutwite tie, начека а? У ти е*ам ш.....

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Суспендирани не значи отпуштени....
Оххх куку ноннн што сум кревал рака....
Ако има кој да поштује закони , тие тројца ако се сторителите , од чувари , би станале затвореници.
Баш да видиме ... некој си вети дека нема да смее никој да ги пипне повеќе и дека виновниците ќе бидат казнети.

Што ти значи алармот , тируриру ... еден човек да имаш во позиција и одма завршува работа , ги штити своите , а тек следи.
Иџет Мемети - Алсат - тируриру - Дуи - директор - суспензија - иду у пм - пријави се во Биро за вработување.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
[quote="Dardan-ia, post: 5034053, member: 10439"]Ако има кој да поштује закони , тие тројца ако се сторителите , од чувари , би станале затвореници.
Баш да видиме ... некој си вети дека нема да смее никој да ги пипне повеќе и дека виновниците ќе бидат казнети.

Што ти значи алармот , тируриру ... еден човек да имаш во позиција и одма завршува работа , ги штити своите , а тек следи.
Иџет Мемети - Алсат - тируриру - Дуи - директор - суспензија - иду у пм - пријави се во Биро за вработување.[/quote]
:pos::pos::pos::pos: Look at the irony..

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Ако има кој да поштује закони , тие тројца ако се сторителите , од чувари , би станале затвореници.

Иџет Мемети - Алсат - тируриру - Дуи - директор - суспензија - иду у пм - пријави се во Биро за вработување.
:pos:Абе џабе си фантазираш....Кој фактор е Иџет....Знаеш дека коа ке тресне големата железна врата тие кутри монструми ке бидат во немилост на гневните БИТОЛЧАНИ...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Искрено се надевам дека добар ќотек изеле, за такви нелуѓе и тоа е малце . . .
Чуварите почнале да ги тренираат за тоа што ги чека во Идризово. Во Идризово ќутекот ќе јадат за добро утро а убеден сум дека и ќе го примаат во анус СЕКОЈ ДЕН ДО КРАЈ НА ЖИВОТОТ. Имав можност во средно преку школо да го посетам затворот Идризово и верувај дека ги чека пекол на земјата а тоа е секако она и што го заслужиле.
Кај знаеш ти дека тие се нелуѓе ? Заврши ли судскиот процес ? Не сум знаел.

Идризово ли , таму кај што имаат мобилни ? Кај ќе се регистрираат на форум и ќе ти реплицираат тука ? Таму кај што за пари чуварите ти играат оро ?

Не се глупирај бе мали.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Не бе , каки протест.

Слушнав ќе се вработат доста албанци по судовите ... замисли што ќе биде и тие кога ќе работат по правилото : Штити го својот.
Има да го јадеш , а тој што ти го дал , има да го видиш у ист бус со тебе гланц нов , има да го биде интересно ... тотален хавуз.
--- надополнето: 23 мај 2012 во 19:07 ---

Ти се може, но не на сите , заради тие идиоти од Кисела Вода се разгоре Скопје , не смееше после 18:00 часот да излезеш на прошетка ... заради тие идиоти десетина македонци го изедоа.

Не знаев дека ти се може ... а цело време плачеше на форум дека се плашиш.
Да да и после протестот Велигден не смеевте цели денови да излезете во Центар.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
:pos:Абе џабе си фантазираш....Кој фактор е Иџет....Знаеш дека коа ке тресне големата железна врата тие кутри монструми ке бидат во немилост на гневните БИТОЛЧАНИ...
Ој Сузана ....

Која еб*на ситуација , сигурен си дека тие се монструми , и не смееш да им писнеш , пошто тируриру , и оп Биро за вработување.

Болје нека бидат со мене и нека речат , не бе , не се овие , затоа не ги тепам , не дека не можам.

O

Orion.

Гостин
Кај знаеш ти дека тие се нелуѓе ? Заврши ли судскиот процес ? Не сум знаел.

Идризово ли , таму кај што имаат мобилни ? Кај ќе се регистрираат на форум и ќе ти реплицираат тука ? Таму кај што за пари чуварите ти играат оро ?

Не се глупирај бе мали.
Се надевам дека и после донесувањето на судската пресуда ќе бидеш член на форумов па ќе праиме муабет. . .

Сликата за затворот која јас ја доживеав и видов е тотално спротивна. 80 % од затворениците немаа заби и беа модри. Ова го видов со свои очи, што мислиш од што им е тоа? Се тепаат меѓу себе декој ден. Сексуалното злоставување и иживување е реалност исто така. Значи кога ќе ги споиш секојдневото тепање и сексуално злоставување плус фактот дека се цело време затворени у исти простории добиваш попуштање на психата. Ментално ќе скренат, вистински пекол. За хигиената и за тоа како смрдеше да не почнувам да зборам.
Јавниот обвинител кажа дека имаат цврсти докази против нив кои ќе бидат презентирани во судската постапка.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
На следниот сличен напад како тој во Кисела Вода ... повторно ќе биде хавуз ... пошто тој обичниот албанец ќе рече : Џабе што ќе ги најдат напаѓачите , тие и онака нема да бидат казнети пошто се штитени од своите. , дај да преземеме правда у свои раце.

Те ти каква порака праќа ваквата судска одлука , ја прехранува крвната одмазда.
Јас ти спомнав дека ќе ти пишам ако некои од твоите нападнат некој мој близок, нема ни вашиот АЛАХ да ги преопознае од ќотек. Ќе видите јас колку сум "толерантен" према вас. Јас не простувам и памтам и се водам кон правилото ОКО за ОКО, ЗАБ за ЗАБ. А тоа би им го препорачал на сите Македонци, Срби, Хрвати, Власи, христијани, атеисти, будисти, евреи, хиндуисти итн, посебно кога се работи према вас муслиманите.

O

Orion.

Гостин

За кои закони збориш планинарче? Во Македонија не се применува Таламудот, Шеријатот ниту вашиот Законик на Лека Дукаџини. За тоа не се лежи затвор !
Единствено ако се докаже дека навистина ги малтретирале убијците, ќе добијат парична казна или ќе го изгубат работното место.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Јас ти спомнав дека ќе ти пишам ако некои од твоите нападнат некој мој близок, нема ни вашиот АЛАХ да ги преопознае од ќотек. Ќе видите јас колку сум "толерантен" према вас. Јас не простувам и памтам и се водам кон правилото ОКО за ОКО, ЗАБ за ЗАБ. А тоа би им го препорачал на сите Македонци, Срби, Хрвати, Власи, христијани, атеисти, будисти, евреи, хиндуисти итн, посебно кога се работи према вас муслиманите.
Че му кажам на чичо Иџет море.

Ја се водам по правилото : Очи за око , вилица за заб.

Христијаните не се водат по твоето правило , не ги учи погрешно , твоето правило е од стариот завет , а тоа не важи за христијаните. Пази ааа.

Моли се да не ги нападнат твоите најблиски , не мисли лошо и ти.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707

Христијаните не се водат по твоето правило , не ги учи погрешно , твоето правило е од стариот завет , а тоа не важи за христијаните. Пази ааа.

Ај бе заеби политика и насилство кажи кај ке славите 10 години од матура....

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723

Искрено сакам одговор сега од тебе ... дали ако ги осудат и се докаже сетоа тоа и криви дека се и конечно значи кога ќе бидат осудени дали ќе се покаеш што си бил на протестите ? и ќе ти биде криво малце , што си се обидел да браниш такви монструми ?

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Искрено сакам одговор сега од тебе ... дали ако ги осудат и се докаже сетоа тоа и криви дека се и конечно значи кога ќе бидат осудени дали ќе се покаеш што си бил на протестите ? и ќе ти биде криво малце , што си се обидел да браниш такви монструми ?
Ке каже дека било монтирано. И оружјето да го имаат и убијците јавно да дадат признание и камера да ги фати ке вика дека е монтирано се. И не само овој туку сите Албанци ке го викаат истото. Во неговиот мозок воопшто не се врти опција дека има некоја можност тие да се убијците....Кој и да прашаш Албанец кои се убијците одма ке ти кажат -Од страна БЕ , Срби се!! Кој ги учи така ич не ми е јасно...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ќе смета дека доказите се подметнати, како што сметаа/т дека оружјата што беа пронајдени дека биле подметнати за да најдат рандом виновници за случајов.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom