Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Според твоите размислувања испаѓа дека мнозинството во Струмица се Роми, бидејќи имале потемен тен, но ако пак гледаме според тенот и во Прилеп сум приметил огромен процент на Македонци со потемен тен, а и во други краишта, значи според тебе/вас во Македонија 50% ќе да се Роми .............. :facepalm: Уствари не, во МКД со нордиски изглед се неколку % и според вас скоро цела МКД е Ромска .............. и јас имам темни очи и темна коса(темно-кафеави) .......... Ром ли сум според тоа .......... :facepalm:
П.С. Мислев дека на форумов комуницирам со реални луѓе ..... ама се биле лица кои бегале како деца од часови и кои испуштиле многу лекции, а најмногу отсуствувале и бегале од Историја и од Географија :tapp:
koga sluzev vojska imav edna debata so ovie crnite od strumica, istite tvrdea deka se Makedonci,
razgovorot go sledea skoro cela ceta,i na krajot ni se prikluci vo razgovorot eden vojnik od strumica koj imase 27 godini, toj bese nekojsi profesor (site taka go narekuvaa)
i toj ja raskaza istoriata na tie "Makedonci"
Ovie se cigansko pleme nareceni KOLARI naseleni
se vo strumica pred mnogu godini , i vo tekot na vremeto site se asimiliriani,pa mu se obrati na "crnecot " i mu rece, vie ste i pocrni od romite i egipqanite ,A nie Makedoncite ne sme takva reca.
Овој како да го извадил ова од некое евангелие .....:pos:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ашкалии има на Косово , во Македонија нема.

Ромите христијани се тотално асимилирани во македонци.
А ромите муслимани сеуште највеќе зборуваат ромски.

Ромите ретко и знаат албански , освен тие што имаат работа со албанци (продавачи или питачи).
Чекај малце ти беше тој што еднаш кажа дека и Ортодоксните Албанци во МКД биле тотално асимилирани во Македонци, а сега викаш дека и Ромите-Христ. биле асимилирани во Македонци, па барем кажи си и Власите, Србите и.т.н.
Значи според вас во Македонија нема Македонци туку се се тоа асимилирани Роми-Христ., Албанци-Христ., Срби, Власи и.т.н. :facepalm:
А дали ти како Албанец можеш да ми објасниш од каде тоа денешните Албанци еве конкретно во Македонија и не зборам за сите, но сепак доминантно имаат толку чуден не-европски фацијален изглед, премногу личат на Чеченци, Курди, Арапи и.т.н. ?!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Чекај малце ти беше тој што еднаш кажа дека и Ортодоксните Албанци во МКД биле тотално асимилирани во Македонци, а сега викаш дека и Ромите-Христ. биле асимилирани во Македонци, па барем кажи си и Власите, Србите и.т.н.
Значи според вас во Македонија нема Македонци туку се е тоа асимилирано од Роми од Албанци од Срби од Власи и.т.н. :facepalm:
А дали ти како Албанец можеш да ми објасниш од каде тоа денешните Албанци еве конкретно во Македонија и не зборам за сите, но сепак доминантно имаат толку чуден не-европски фацијален изглед, премногу личат на Чеченци, Курди, Арапи и.т.н. ?!
Не велам дека македонците како нација се состојат од срби , власи , албанци и роми , туку дека од овие 1.3м македонци , има илјадници кои се асимилирани.
Има и албанци , некои од нив јавно излегоа ...

За власите и србите ни ти не можеш да спориш.

А за фаците на албанците , мислам , не знам , како што минува времето така се менуваат и фаците на поарно , има нешто тука , нешто од начинот на живеење.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Тука претежно се црнци муслимани :pos:точно ....а во Бг. нека смеат да писнат одма тоа бугарите прават сапун на Красна пољана :ROFLMAO:
Да бе ако овој Хамдија Бајрамовски од Шутка е црнец-муслиман, тогаш јас сум Тибетанскиот Далај Лама ! :ROFLMAO::LOL:
П.С. Значи во Македонија има белци и црнци, а дали има и жутљаци/монголоиди ? Љ.Г. ? Б’лгарчета_Татарчета :pos:
--- надополнето: 23 мај 2012 во 21:08 ---
Не велам дека македонците како нација се состојат од срби , власи , албанци и роми , туку дека од овие 1.3м македонци , има илјадници кои се асимилирани.
Има и албанци , некои од нив јавно излегоа ...

За власите и србите ни ти не можеш да спориш.

А за фаците на албанците , мислам , не знам , како што минува времето така се менуваат и фаците на поарно , има нешто тука , нешто од начинот на живеење.
Да бе да викаш илјадници(Роми-Христ. Албанци-Христ. Срби Власи и.т.н.) биле асимилирани во Македонци, колку се тие илјадници ................. ?? според тебе, груба проценка ?
А за Албанците ........... според мене Албанците се делумно Словени, делумно Илири и делумно Азијати(Каквазци, Турци, Курди, Арапи...) и затоа тоа проблемот со фаците, а можда и јас сум Албанец :D пошто имам ептен долг и крив нос ......... мислам од асимилираните ортодоксни-Албанци !
:confused::eek:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
има и Македонци муслимани кои се асцимилирани во Струга ...
Пу бе дедо ми има потемен тен , како не се погодив и јас да бидам потемен , само татко ми е бел , а чичко ми поцрн , изгледа ќе изгледав добро :) имам другар поцрн е од мене а македонац е , збори македонски , познавам и еден човек на 50 години мислам црн тен има ..... баш ме интересира какви су изгледале македонци за време на 2 светска војна , дали биле поцрни .... ( изгледа срби су побели па затоа сме измешани )

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Да бе ако овој Хамдија Бајрамовски од Шутка е црнец-муслиман, тогаш јас сум Тибетанскиот Далај Лама ! :ROFLMAO::LOL:
П.С. Значи во Македонија има белци и црнци, а дали има и жутљаци/монголоиди ? Љ.Г. ? Б’лгарчета_Татарчета :pos:
Искрено и ззавидувам на Хрватска , хрвати = 99,9 % останати =0,1 % ........ах многу права многу демократија овдека у дрзававааа па секој после :drk:по неаа :tapp:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
има и Македонци муслимани кои се асцимилирани во Струга ...
Пу бе дедо ми има потемен тен , како не се погодив и јас да бидам потемен , само татко ми е бел , а чичко ми поцрн , изгледа ќе изгледав добро :) имам другар поцрн е од мене а македонац е , збори македонски , познавам и еден човек на 50 години мислам црн тен има ..... баш ме интересира какви су изгледале македонци за време на 2 светска војна , дали биле поцрни .... ( изгледа срби су побели па затоа сме измешани )
Добро бе друже ај одговори ми ти или пак некој друг, дали воопшто постои и кој е тој 100% чист народ .......... дури ни Скандинавците на север не се 100% чисти, но сепак се далеку почисти од нас Балканците ........... факт е дека на Балканот сите народи(особено оние кои биле под Османлиска власт) се доста мешани, како Муслиманите, така и Христијаните ........... :love:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Аха. А природниот прираст на позитива го држат овците и песот чувар на Враца и Рудока?
Абе дечко училиштата во Тетово и Гостивар имаат драстично намалување на ученици,а статистика вика имало позитивен природен прираст.Еве кажи ти како многу паметен што значи тоа??
За масовното иселување на Албанците еве и лично Дардан може да ви потврди.
И Дардан пошто си многу по статистикава дај ми податок колку ученици учат во основното училиште во Велешта.Другар што учествуваше на последниот пропаднат попис ми вика имало само 10 првачиња запишани.По пописот од 2002-ра Велешта има скоро 9000 жители.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Добро бе друже ај одговори ми ти или пак некој друг, дали воопшто постои и кој е тој 100% чист народ .......... дури ни Скандинавците на север не се 100% чисти, но сепак се далеку почисти од нас Балканците ........... факт е дека на Балканот сите народи(особено оние кои биле под Османлиска власт) се доста мешани, како Муслиманите, така и Христијаните ........... :love:
Другар, дедо ми е од потекло од село кое е мислам имаат повеќе потемен тен , отколку од одовде од градот во куманово ( ние сме мешани , татко ми и чичко ми имаат мајка српкиња која е побела ) па затоа татко ми е 1 од нив и побел е , чичко ми 2-р и потемен е ... ( забегав малку ) дури и во школо кај мене сите ми се измешани , незнам за чисти нации , тоа само преку медицина/наука можеме да откриеме ... незнам стварно што друго да речам ( препотопени сме со турците , порано во куманово живееле турци кои биле мнозинство па дошло до мешање што знам ) така е насекаде ... уште еднаш мешани сме доста

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Другар, дедо ми е од потекло од село кое е мислам имаат повеќе потемен тен , отколку од одовде од градот во куманово ( ние сме мешани , татко ми и чичко ми имаат мајка српкиња која е побела ) па затоа татко ми е 1 од нив и побел е , чичко ми 2-р и потемен е ... ( забегав малку ) дури и во школо кај мене сите ми се измешани , незнам за чисти нации , тоа само преку медицина/наука можеме да откриеме ... незнам стварно што друго да речам ( препотопени сме со турците , порано во куманово живееле турци кои биле мнозинство па дошло до мешање што знам ) така е насекаде ... уште еднаш мешани сме доста
А што си по нација, ако не е тајна ?!
Чим си од Куманово сигурно си или Македонец или Албанец !

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
А што си по нација, ако не е тајна ?!
Чим си од Куманово сигурно си или Македонец или Албанец !
Другар не се секирај 100 % сум македонац , и од татко и од мајка :)

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Според твоите размислувања испаѓа дека мнозинството во Струмица се Роми, бидејќи имале потемен тен, но ако пак гледаме според тенот и во Прилеп сум приметил огромен процент на Македонци со потемен тен, а и во други краишта, значи според тебе/вас во Македонија 50% ќе да се Роми .............. :facepalm: Уствари не, во МКД со нордиски изглед се неколку % и според вас скоро цела МКД е Ромска .............. и јас имам темни очи и темна коса(темно-кафеави) .......... Ром ли сум според тоа .......... :facepalm:
П.С. Мислев дека на форумов комуницирам со реални луѓе ..... ама се биле лица кои бегале како деца од часови и кои испуштиле многу лекции, а најмногу отсуствувале и бегале од Историја и од Географија :tapp:

abe ne zboruvam za makedoncite koi se so temna boja, tuku za tie crncite , koi poveke licat na afrikanci, a i tie gi ima dosta vo strumica

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Абе што ви е на вас во Струмица сите со потемен тен Роми биле.. ало,луѓето по цел ден се на ниви,работат од јутра до сутра на тоа жешкото сонце и нормално е што се поцрнети од сонцето,не седат у директорски канцеларии,него од мака се поцрнети.
Кај отишла темата во Струмица градот малцинствата се турци и роми но има села претежно околу Струмица како на пример Баница лугето македонски зборат православни се ,се пишуват македонци на попис но се асимилирани.

Еве ти прослава во Баница па ти процени инаку луѓето се едни од најработливите и живејат од земјоделие.Лето ги има многу по Скопските улици со заставата:)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
abe ne zboruvam za makedoncite koi se so temna boja, tuku za tie crncite , koi poveke licat na afrikanci, a i tie gi ima dosta vo strumica
Африканци во Македонија ............... :pos:
Маседоуниен Ниггаз ............ :LOL: ѓоа Хамдија Бајрамовски :giggle:

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
И грците се црни луѓе претежно со поцрн тен на кожата , можеби се бе цигаштураана се асимилирани .:вонзем:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom