Евровизија 2012

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
- Ирска :facepalm:
- Кипар :facepalm:
- Грција :facepalm:

а и Романија не е којзнае шо ама те на некои им се допаѓа. :p

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Svajcarija ednistvena sto mi vleze vo uvo...(i sekako Rambo Amadeus (ova poveke subjektivno)) ne vleze...vo finale...
Iskreno ovaa godina gledam Evrovizija samo poradi Kaliopi i od ova sto mozam da go vidam ako barem malku se ima sluh za muzika ovaa godina ke bideme megu prvite 10.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.925
Поени од реакции
44.982
Koja farsa e ova bljuvotinava, posle nekolku godini gledam i zazaluem, mi bese pusteno tv-vo na kec pa uz rabota na pc islusav sve ... Ko sto Vucic ne moze da se promeni i za uvek ke ostane seljak taka i evrovizijava ... ocigledno.

Onaa cigankana rumunska vleze, sto neznae da pee, momcive so seljackive frizuri dekorirani so mashinka ne vlegoa

moderno alternativno rokce uz pop primesi, melodicno, catchy, jedina pesna sto ustvari pamtam kakov ritam imase a i tekstot od refrenot takodze mi ostana vo memorija.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Биберчињана од Ирска влегоа не ми се верува......а Израел не влезе:tapp:
Уште утре Турците и ние нека не влеземе и Евровизија дефнитивно е отидена во неповрат.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.441
Пооо колку катастрофална вечер, од аспект на квалитет на песните што беа цела вечер. И од сите тие, подобрите испаднаа (мислам на Швајцарската, ептен онака модерен звук), за сметка на некои што ни на Златно Славејче не би ги примиле. Во наша вечер се така подобрите песни, така да само голема среќа Калиопи ќе ја носи во финале...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Не знам што запнавте по Швајцарија, мене уопште не ми остае впечаток. Не ми се свиѓа акцентот и она влагање у контра со бубањот у втора строфа многу сумливо ми дојде а и осеќав ка у сваки момент дека ќе му отиде негде у аут гласот на пеачов :D

Али (y) за басистката :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Лошо полуфинале е ова, во четврток ќе биде вистинската битка!

Според мене Исланд и Албанија можеа само да имат влез во финале, другите не! Исто така и Израел и Швајцарија ми беа симпатични песни!
--- надополнето: 22 мај 2012 во 23:44 ---
Нова сала им е оваа... нема ни година дена од кога е изградена. :)
Јас би рекол нема ни месец дена :D :D :D

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.651
Поени од реакции
11.778
Оваа гркињава :drk::drk::drk: Добро е што влезе барем и во финалето ќе ја гледаме. Уште повеќе фактот што е гркиња како за инает на педериве ме фаќа една желба :drk::drk:
--- надополнето: 22 мај 2012 во 23:47 ---
Инаку песните срање. Сите!!
И да ја пофалам и романката :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Русија ќе победи. Ове според мене се знае уште од кога ги одбраа старките (Not to be confused with Ned or Tony Stark)

S

Stivie G

Гостин
Албанија ни од далеку не заслужи да влезе(според мене) но со оглед колку ги има во Швајцарија не е ни големо чудо нивниот влез во финалето.
И се надевам дека 12 од Македонија ќе оди за Србија, не можам да гледам пак Албанија.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.441
Не знам што запнавте по Швајцарија, мене уопште не ми остае впечаток. Не ми се свиѓа акцентот и она влагање у контра со бубањот у втора строфа многу сумливо ми дојде а и осеќав ка у сваки момент дека ќе му отиде негде у аут гласот на пеачов :D

Али (y) за басистката :D
Се сложувам со тоа али далеку подобра од Романија, Ирска...Романката се загуби тотално...само нозете и вредеа, ништо друго :)

Инаку организаторите на Евровизија треба подобро да ги поделат песните во 2те вечери, а не во една вечер да има кич песни каде аналогно влегуваат во финале песни со никаков квалитет, а во друго 1/2 финале има стварно добри песни и за сметка на тоа некои од нив нема да влезат во финале, а доколку би биле подобро распоредени и би бил еднаков квалитетот од 2те вечери сигурно финалето би изгледало подобро (секако дека некои земји ќе се протуркаат по разни политики што не е нешто ново).

M

Moon Child

Гостин
Најниската бабичка мене ми е најсимпатична. Добро е што некоја од нив не доби срцев удар кога влегоа во финале :pos: Неможеш а да не ги засакаш:pos:
За Албанката кажав уште пред да настапи вечерва дека има прекрасен глас. Ама песната и беше досадна. Гласот - моќ!
Рамбо мрсен во косата :pos::pos:
Романката испогреши, ја избрза песната ненормално.
Кипарката не ми се допаѓаше.
Грција онака шаблонски.
Латвија:facepalm:
Оние скокалата од Ирска знам дека и лани ги приметив, ништо чудно и да победат. Досадни, типично евровизиски кловнови.
Сан Марино ми беше онака, океј.
Другите, не ги запамтив.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Срамота што не ги пуштија Швајцарците во полуфинале. Единствената песна што ептен ми се допадна во секој поглед, и таа не влезе, влезе Ирска .... МОЛИМТЕ, ИРСКА!!!

На страна ова горе, и Данска ми се допадна ептен. Бабите се исто незаменливи, мило ми е што барем тие продолжија :D

Жими се, на мобилен ги ставам!

Kajgana Shop

На врв Bottom