Никој не бега...Торес не е крив што новинарите немаат работа.
Што и да се случи нека биде само посовреме.Не како лани...Цело лето темпирај форма со Алонсо и на крај го продадовме.Оваа година да се знае со кои играчи ќе располагаме уште во Јули.Ако се продва да се продава до тогаш...Се надевам ќе останат главните играчи
Маскерано изгледа ќе бега.....ако веќе оди во Барса да им го бараме Туре + пари...ако не тогаш да се насочиме кон Мело(ќе блесне овој верувајте ми)....и сега ќе напишам нешто што многу пати сум го напишал и ќе го пишувам ....
Моменталниот тим(играчи кои би требало да останат):Реина,Дарби,Кели,Ајала,Агер,Шкртел,Карагер,Џонсон,Инсуа,Маскерано,Лукас,Аквилани,Џерард,Кајт,Бенајун,Макси,Бабел,Нгог,Пачеко,Торес,Немет(да се врати)
Да си одат:Аурелио(слободен-баш ми е криво,можевме да лапнеме некој денар),Кавалиери(слободен или?????)Деген+ Ел Жар+ Плесис + Гркот + Риера + парите од Досена и Воронин =15 милиони
Спонзор-20 милиони..... + парите од продажба = 35 милиони(отприлика)
Да се купат(ќе ги пишувам максималните цени) Вилсон(не го рачунам - 2 милиона ) Таиво 10 милиони, Ван дер Варт/Банега 10 милиони(веројатно Рафаел бидејќи Банега не би ни го дале за 10) Туран/Елио/Озил 20 милиони(веројатно Туран,сметам дека е подобар од Елио а Озил не би ни го дале) и еден напаѓач Тевез/Балотели/Мата 30 милиони..... се на се околу 70 милиони(максимално...ако може и поевтино на пример Таиво за 8,Рафаел за 7-8,Туран за 15 итн. би било супер)Јас како песимист рачунам максиум 70 милиони....35 би имале од спонзор + продажба е сега уште 35 од новиот газда не би било лошо...ако не да се шитне некој( Нгог+Макси) уште 15тина да обезбедиме и новиот нека дава 20....би имале ТОП екипа....Реина,Џонсон,Карагер,Агер,Таиво,Маскерано,Аквилани,Џерард,Туран,Бабел,Торес,Мата...резерви:Дарби,Кели,Алаја,Шкртел,Вилсон,Инсуа,Лукас,Рафаел,Кајт,Бенајун,Макси,Пачеко,Нгог,Немет....итн...