Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Ако сите овие шпекулации се барем половина точни..........ке си го прешчам!

Шпекулации колку ти душа сака.....а ние пари ни за лек!:kesa:

Член од
28 мај 2008
Мислења
318
Поени од реакции
8
AHHHHHHHHH UBAVO POSTIRAS DVA LINKA......TOP...USTE DA ME NAPRAVIS SPOREDBA KOLKU MECA IZIGRA LANI SKRTEL I OVAA SEZONA....ZA DA VIDAM I DA SE UVERAM DEKA STVARNO NE GI PRATAM LIVERPOOL......TOP TI SE DVATA LINKA ZA LUCAS I NGOG.....LUCAS NADEZEN A???? 24 GODINI???? ZNAES TI SO BESE GERRARD NA 24 GODINI 2005 GODINA TI TEKNUVA???? I BAS TI E NAMESTO LINKOT....34 MECA VO SEOZNATA BEZ POSTIGNAT GOL.....I SAMO 1- 2 ASISTENCII...TOA E DOBRO ZA EDEN VEZNJAK.....???? DAJ VIDI ZA MASKERANO LINK....KO E USTE POGOLEM DESTRUKTIVEC ZA NEGO PA KE SVATIS KOLKU I DALI VREDI LUCAS......A NGOG....I ZA NEGO TOP TI ELNIKOT.....SO TOA SO OVOJ PA E POMLAD.....AMA GABE I ON E DUDUK 5 POSTIGNATI GOLA NA TOLKU MECEVI ZA EDEN SPIC???? pa Aqulian so igrase 10 pati pomalce dade poveke goloovi od nego!!!!....za johnson....edno logicko prasanje.....Ke se otkazea li celsi od nego ako e dobar igrac??????? od onaa ekipa sto ja gradese murinjo znaete kolku luge ostanaa...ama johnoson ne...plus go pominuvaat kako sakaat baska e posto ne gi pratev liverpool samo vo tie nekolku meca ja so pratev :)))a bea mnogu :))) on bese direkten vinovnik za golovite so sme gi primile....

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
AHHHHHHHHH UBAVO POSTIRAS DVA LINKA......TOP...USTE DA ME NAPRAVIS SPOREDBA KOLKU MECA IZIGRA LANI SKRTEL I OVAA SEZONA....ZA DA VIDAM I DA SE UVERAM DEKA STVARNO NE GI PRATAM LIVERPOOL......TOP TI SE DVATA LINKA ZA LUCAS I NGOG.....LUCAS NADEZEN A???? 24 GODINI???? ZNAES TI SO BESE GERRARD NA 24 GODINI 2005 GODINA TI TEKNUVA???? I BAS TI E NAMESTO LINKOT....34 MECA VO SEOZNATA BEZ POSTIGNAT GOL.....I SAMO 1- 2 ASISTENCII...TOA E DOBRO ZA EDEN VEZNJAK.....???? DAJ VIDI ZA MASKERANO LINK....KO E USTE POGOLEM DESTRUKTIVEC ZA NEGO PA KE SVATIS KOLKU I DALI VREDI LUCAS......A NGOG....I ZA NEGO TOP TI ELNIKOT.....SO TOA SO OVOJ PA E POMLAD.....AMA GABE I ON E DUDUK 5 POSTIGNATI GOLA NA TOLKU MECEVI ZA EDEN SPIC???? pa Aqulian so igrase 10 pati pomalce dade poveke goloovi od nego!!!!....za johnson....edno logicko prasanje.....Ke se otkazea li celsi od nego ako e dobar igrac??????? od onaa ekipa sto ja gradese murinjo znaete kolku luge ostanaa...ama johnoson ne...plus go pominuvaat kako sakaat baska e posto ne gi pratev liverpool samo vo tie nekolku meca ja so pratev :)))a bea mnogu :))) on bese direkten vinovnik za golovite so sme gi primile....

Епа види сеа неможеш да ги споредуваш Џерард и Маскерано со Лукас коа Лукас само оваа цела сезона беше првотимец а и за Нгог како се покажуваше у француска лига пред да дое у Ливерпул и него му е оваа прва сезона шо игра првотимец а за Џонсон не си у право ама ич пошо беше прогласен за најболи десен бек у англиска репрезентација а и он самиот сакаше да дое у Ливерпул пошо челзи го шитнаа претходно и се заебаа

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Брат ако треба да си одат сите тие играчи ко шо викаш ти, треба да останеме без играчи ние. Нам и така ни фалат играчи на клупа а и во првиот состав па и ако продаваме ќе бидеме како годинава а може полошо, а плус немаме (сеа за сеа, а може и никад) ни денар за нови да купуваме нови.

Lucas колку и да е добар или недобар ќе го биде за на клупа има искуство во ПЛ, ако не друго барем според статистиките имаше најмногу прецизни додавања од сите играчи во PL. A ако се повреди пример Masch кој ќе го ставиме Spearing ??? Детето може е добро ама нема искуство во ПЛ.

Johnson за мене е супер играч, нашиот Maicon или D.Alves, јас сум голем негов фан и ми се свиѓа неговиот стил на игра, и незнам зашто мислиш така за него головите што ги примавме се кривица на целата одбрана посебно на Carra. Carra e тој што не е веќе истиот, годините го газат веќе.

Insua не е крив што мораше цела сезона да ја изигра во отсуство на Aurelio, и респект за него до скоро имаше најмногу асистенции од сите во LFC годинава а му е прва цела сезона. Може правеше грешки во одбрана и беше најслаба алка но затоа пак беше солиден во напад, сепак сеуште е млад има само 21 година.

Skrtel беше купен како за резерва, но бидејќи лани Agger беше скоро цела сезона повреден Skrtel си ја искористи шансата изигра сосема солидно лани (имавме само 2 пораза и најмалце примени голови во PL) и си ја зацементира позицијата во стартните 11. Но напочетокот на оваа сезона некако не беше истиот играч т.е. цела одбрана беше нестабилна, Agger и Kyrgiakos беа тие што воспоставиа ред во одбраната некаде после нова година до пред тоа бевме катастрофа со одбраната. Зборот ми беше, ако е способен Skrtel да игра солидно како лани, ја би го чувал во тимот па дури и би му дал шанса да играат заедно со Agger, зошто неможеме да очекуваме дека Carra ќе биде веќе стариот што беше.

И не треба да продаваме играчи (со некој ислучок Degen, Riera итн) и така ни фалат. Ако веќе добиеме некој денар за купување, ни требаат најпрво напаѓач, 1 лев и 1 централен бек, и ако остане нешто за средината за лево крилио или сл.

за Џонсон не си у право ама ич пошо беше прогласен за најболи десен бек у англиска репрезентација а и он самиот сакаше да дое у Ливерпул пошо челзи го шитнаа претходно и се заебаа
Johnson дојде кај нас затоа што Portsmouth ни должеа 7 до 9 милиони за Crouch и неможеа да ни ги исплатат па наместо да ни ги враќаат доплативме и си го земавме Johnson, и според мене направивме супер зделка.

P.S. Ова е од официјалната страна на LFC, видео во кое го прашуваат Martin Broughton прашања поставени од фанови. Прашањата се во врска со продажбата на клубот, дали има потенцијални купувачи, дали треба да се продадат Steve G и Torres, дали ќе добиеме трансфер буџет и сл. Треба да го видете:

http://www.liverpoolfc.tv/eseason/Features/Martin-Broughto-18786.php3

а ова се дел од одговорите (не сите) на кратко:

- Owners willing to sell only 100% of club
- Not forced by the banks
- sale to happen within "months"
- business as usual in the meantime in terms of player contracts etc
- no specific money for transfer has been allotted but this will depend on club's needs (in his first interview he'd said there was money available now he's saying it depends on club's needs)
- Torres and Gerrard do not have to be sold; club does not want to sell them; Rafa does not want to sell them;
- Broughton did not want to give details re postponement of meeting with Rafa - only said meetings were 'constructive'
- no info to be given to fans before sale
- new owners would have to be good for the owners and the club (stadium, investment, ethos)
- no fixed price set
- all previously interested parties and others are to be approached by Broughton in view of a possible sale

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.161
Значи вака....гледам до сега трескате глупости па ке изнесам свој став....по илјада и први пат.....значи тимот што наредната сезона сакам да го видам на Енфилд(иако шансите се 1:1 000 000 )....Реина,Џонсон,Кјаер,Агер,Таиво,Маскерано,Аквилани,Џерард,Бабел,Балотели,Торес.........Резерви:Голман???? Кели,Дарби,Ајала,Карагер,Шкртел,Инсуа,Лукас,Кајт,Бенајун,Пачеко,Немет и + Нгог на позајмица.......или еве отприлика вака:Реина,Џонсон,Кели,Дарби,Ајала,Карагер,Агер,Шкртел,Инсуа,Маскерано,Аквилани,Леива,Џерард,Кајт,Бенајун,Бабел,Торес,Пачеко,Немет,Нгог + лев бек(????),централен(????),напаѓач(????),среден(????)

T

the Carpenter

Гостин
Mојата математика е едноставна:

Рафињо - останува.
+
Двајца фудбалери од прва постава - out
Тројца фудбалери од светска класа - in

- Yankees = сезона подобра од ланската.

ВО средно имав кец математика, ама редно беше да научам, барем за оваа пригода.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.161
Mојата математика е едноставна:

Рафињо - останува.
+
Двајца фудбалери од прва постава - out
Тројца фудбалери од светска класа - in

- Yankees = сезона подобра од ланската.

ВО средно имав кец математика, ама редно беше да научам, барем за оваа пригода.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
ЅВЕР СИ!!!!!!!! ОД МЕНЕ ИМАШ 10КА

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
вгодина со истиов тим(+еден паѓач подобар) и со повеќе среќа можете да бидете први ;)

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
вгодина со истиов тим(+еден паѓач подобар) и со повеќе среќа можете да бидете први ;)
Токму така......но сепак дополнување...поголеми шанси за прво место ке имаме само и САМО ако “децата на Бенитез“ заедно со се него си заминат тогаш нашите шанси за “добар“ пласман ке бидат уште поголеми!:toe:

T

the Carpenter

Гостин
Бенитез ...

Кога дошол Рафињо во Валенсија имало големи протести низ градот. Дури една улица била блокирана.
Откако на Валенсија ја направи топ 2 тим во светот, и освои скоро се што му дојде при рака, одлучи да ја замени за легендарниот Ливерпул. Тао ваљда му беше голем предизвик. Некое време пред да замине Рафа, пак имало протести, ама сега за да не си оди. Рафа се прокламираше како најдобар менаџер на светот.

Дојде во Ливерпул на местото на Жерар Улие. Од него во наследство доби тим кој беше тотален хаос. Под палката на Улие, тимот заврши на четвртото место со неверојатни 30 бода заостанување зад шампионот Челси. Рафа направи некои промени во составот, се ослободи од некои дотогашни првотимци. Се очекуваше нова ера. Нов напаѓач (Сисе) и нов менаџер (Рафа).

Дојде Рафа и неговата 4 - 5 - 1 тактика. Во нападот беше Сисе или Барош. Па потоа двајцата се повредија. Тимот играше слабо во Премиер лигата, поради тешкотијата да се постигне гол, поради дефанзивната тактика. Или победуваа или губеа. И пола тим беше повреден. Рафа се потпираше на играчи како Леталек и Понгол. Малерозен беше стартот. Сисе се повреди многу тешко и го немаше цела сезона. И никогаш повеќе.

Но, ја освои Лигата на Шампионите после 20 години и го врати Ливерпул во врвот. Во Англија заврши петти, но повторно играше во ЛШ, поради тоа што беше првак. Евертон заврши четврт, ама покасно играше со Виљареал во квалификациите и наеба. Значи - исто е ...

Понатаму ... скоро се е стандардно и познато. Рафа не води трансфер политика, тоа беше работа на Рик Пери. Некои трансфери беа добри, некои лоши. Тимот почна да игра како што се очекуваше, а тактиките на Улие беа минато. Оти се познаваше дека играчите се растргнати меѓу стратегијата на двата тренери. И Ливерпул беше се подобар.
Играше уште едно финале против Милан. Тоа го загуби несреќно.
Освои ФА куп, лани заврши втор и беше многу блиску до титулата. За прв пат беше конкурент за титула.
Оваа година го загуби Чаби Алонсо и цела сезона ја изигра десеткуван, откако трансфер политиката ја презедоа Јенките.

Зошто е крив Рафа Бенитез? Тренерот кој два пати не однесе во Финале, освои ФА куп, го обележа Ливерпул на Европската и светската карта и лани заврши втор во Англија, сега е крив?

Нека остане, и онака никој нема да замине од играчите. Нека остане за следна подобра сезона! Само ... Јенките нека си одат.
Ебати Америка, и фудбалот ни го еба!

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Бенитез ...

Кога дошол Рафињо во Валенсија имало големи протести низ градот. Дури една улица била блокирана.
Откако на Валенсија ја направи топ 2 тим во светот, и освои скоро се што му дојде при рака, одлучи да ја замени за легендарниот Ливерпул. Тао ваљда му беше голем предизвик. Некое време пред да замине Рафа, пак имало протести, ама сега за да не си оди. Рафа се прокламираше како најдобар менаџер на светот.

Дојде во Ливерпул на местото на Жерар Улие. Од него во наследство доби тим кој беше тотален хаос. Под палката на Улие, тимот заврши на четвртото место со неверојатни 30 бода заостанување зад шампионот Челси. Рафа направи некои промени во составот, се ослободи од некои дотогашни првотимци. Се очекуваше нова ера. Нов напаѓач (Сисе) и нов менаџер (Рафа).

Дојде Рафа и неговата 4 - 5 - 1 тактика. Во нападот беше Сисе или Барош. Па потоа двајцата се повредија. Тимот играше слабо во Премиер лигата, поради тешкотијата да се постигне гол, поради дефанзивната тактика. Или победуваа или губеа. И пола тим беше повреден. Рафа се потпираше на играчи како Леталек и Понгол. Малерозен беше стартот. Сисе се повреди многу тешко и го немаше цела сезона. И никогаш повеќе.

Но, ја освои Лигата на Шампионите после 20 години и го врати Ливерпул во врвот. Во Англија заврши петти, но повторно играше во ЛШ, поради тоа што беше првак. Евертон заврши четврт, ама покасно играше со Виљареал во квалификациите и наеба. Значи - исто е ...

Понатаму ... скоро се е стандардно и познато. Рафа не води трансфер политика, тоа беше работа на Рик Пери. Некои трансфери беа добри, некои лоши. Тимот почна да игра како што се очекуваше, а тактиките на Улие беа минато. Оти се познаваше дека играчите се растргнати меѓу стратегијата на двата тренери. И Ливерпул беше се подобар.
Освои ФА куп, лани заврши втор и беше многу блиску до титулата. За прв пат беше конкурент за титула.
Оваа година го загуби Чаби Алонсо и цела сезона ја изигра десеткуван, откако трансфер политиката ја презедоа Јенките.

Зошто е крив Рафа Бенитез? Тренерот кој два пати не однесе во Финале, освои ФА куп, го обележа Ливерпул на Европската и светската карта и лани заврши втор во Англија, сега е крив?

Нека остане, и онака никој нема да замине од играчите. Нека остане за следна подобра сезона! Само ... Јенките нека си одат.

RESPECT за ова!!!

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/liverpool/8669039.stm

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Бенитез ...

Добар пост! искрено....

Но сепак освен минатата сезона во последните 20 години не сме се ниту приближиле до тоа 1 место.
Друго Рик Пери не одлучуваше за трансферите туку тој даваше амин за сите.......РАФА ГИ БИРАШЕ!
Формацијата со која Рафа дојде на клупата на Ливерпул беше 4-5-1 и така остана се до ден денес.....и да се имало играчи и да се немало играчи, народско кажано ко слеп за стап. Еден доказ за тоа е што Капетанот под раководство на Рафа има играно на 4 позиции, Кујт на играше на 4, Бенајун на 3, Маскерано на 2........ и така натаму да не набројувам. Значи од толку шо тој е занесен по таа формација 4-5-1 тој ги жртвуваше скоро 90% од составот со тоа што ги играше на различни позиции, со тоа што ги седнуваше на клупа принудно.

Значи да повторам....
Да Рафа беше одличен кога дојде............ НО....
Мислам дека сите видовме дека не е Long Term Couch.
Доста беше....му благодарам за се што направи, но веке ова вака не може да продолжи!:toe:

T

the Carpenter

Гостин
Заради тоа се поставува прашањето. Дали, ако не беше рафа на кормилото, ќе беше полошо со Ливерпул? Или, дали ќе биде уште полошо ако тој замине.
Мислам дека е голем ризик да се пушти рафа во оваа ситуација да си замине. Можеби би било подобро, можеби не. Ама, ако не е, не не спасува ниту Худини. Исто како и Валенсија, што не знае како се вика, откако го снема Рафа. А во составот го има еден Виља и Силва ... и компанија. ЗНачи, слично и кај нас.

How soon we forget има една песна од Lynyrd Skynyrd.
ЗНаете ... сите ние брзо заборавивме што Рафа направи за нас. Оваа година ја имавме шансата да го видиме Ливерпул слаб, оти се навикнавме да го гледаме СИЛЕН, а таков го направи Рафа. Во времето на Улие не ни беше јак. Едвај влегуваше во фамозната голема четворка. Те Лидз, те Сандерленд беа пред нас. Но, нејсе.
Може си во право за трансфер политиката. Може стварно Рик Пери дава амин, и дека Рафа купува. Ама сети се: Рафа го донесе Луис Гарсија, Рфа го довлечка Чаби, рафа го довлечка Торес, Реина, Агер, Маскерано ... и уште многу играчи кои се, беа и ќе бидат во нашиот состав.
И уште нешто ... се сомневам дека Торес ќе се придружеше кон Ливерпул ако Рафа не беше менаџер.

Крај краева, голема минуска има Рафа за оваа сезона, која брзо ќе ја заборавиме. Но, нема да ја заборавиме 2005 година, година на која сите скаузери се особено горди!

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Заради тоа се поставува прашањето. Дали, ако не беше рафа на кормилото, ќе беше полошо со Ливерпул? Или, дали ќе биде уште полошо ако тој замине.
Мислам дека е голем ризик да се пушти рафа во оваа ситуација да си замине. Можеби би било подобро, можеби не. Ама, ако не е, не не спасува ниту Худини. Исто како и Валенсија, што не знае како се вика, откако го снема Рафа. А во составот го има еден Виља и Силва ... и компанија. ЗНачи, слично и кај нас.

How soon we forget има една песна од Lynyrd Skynyrd.
ЗНаете ... сите ние брзо заборавивме што Рафа направи за нас. Оваа година ја имавме шансата да го видиме Ливерпул слаб, оти се навикнавме да го гледаме СИЛЕН, а таков го направи Рафа. Во времето на Улие не ни беше јак. Едвај влегуваше во фамозната голема четворка. Те Лидз, те Сандерленд беа пред нас. Но, нејсе.
Може си во право за трансфер политиката. Може стварно Рик Пери дава амин, и дека Рафа купува. Ама сети се: Рафа го донесе Луис Гарсија, Рфа го довлечка Чаби, рафа го довлечка Торес, Реина, Агер, Маскерано ... и уште многу играчи кои се, беа и ќе бидат во нашиот состав.
И уште нешто ... се сомневам дека Торес ќе се придружеше кон Ливерпул ако Рафа не беше менаџер.

Крај краева, голема минуска има Рафа за оваа сезона, која брзо ќе ја заборавиме. Но, нема да ја заборавиме 2005 година, година на која сите скаузери се особено горди!
Да се надоврзам на муабетов, значи јас мислам дека треба му се даде шанса на Rafa и јас сум од тие што сеуште веруваат во него. Ако се сеќавате Benitez во Valencia првата сезона освои титула но следната сезона му се случи ситуација слична како нашата сеа, заминаа дел од клучните играчи и имаше многу проблеми со составување на тимот па следеше реконструкција на тимот и накрај Valencia заврши едвај на 5-то место. Следната сезона Valencia повторно ја освои Primera и Benitez дојде кај нас.

Rick Parry беше човекот одговорен за трансферите не Benitez. Незнам дали знаете но Vidic пред да го земат Man. Utd беше примарна цел на Benitez, но на Parry тогаш не му се свиѓаше Vidic и понуди само 3 милиони за него и нормално Man. Utd си понудија повеќе пари (околу 5-6 милиони не сум сигурен) и си го зедоа. Истото се случи и со Tevez, кога го земавме Masch на позајмица од West Ham заедно у пакет требаше да дојде и Tevez, но Parry пак замеша прсти и наместо Tevez ги земавме Kuyt и Bellamy. Keane е последната зделка на Parry, па сите знаеме што испадна од тоа, и поради тоа и Parry беше избркан.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.161
Добро добро.......Нека остане Бенитез,дајте му пари и да видиме што ке биде.....НО АКО ЈА ОПЛЕСКА ЈАС ЛИЧНО ЌЕ ГО УБИЈАМ!!!!!!!!Ако пак,освои ПЛ прв ке се извинам на форумов за се што досега велев за чичко Бенитез!!!!!!!!!И што е ова што се шпекулира демек 80 милиони ке дадел спонзорот????? Веројатно за зимски преоден рок???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom