Филип II како одговор за новата „корпа“ од НАТО

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Па нормално дека болдот е клучен. Зарем има некој што мисли дека толку пари се таман искористени за споменици?
Тоа е сосема друга тема за која колку-толку можам да ја разберам потребата за дискусија, во претходните постови единствена цел ми беше да укажам дека авторката е веројатно последниот човек во кој треба да барате вина и да насочувате незадоволство

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
А Македонецот да престане да се лигави,и да си ги стегне гаќите..Едно те исто,дај леб,умрев за леб..О државо,о курво една.. -.- Ќе умреме од глад,колку сме сиромашни...Лелеее.. -.- -.- -.- -.- -.-

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204
Спомеников е испланиран од 2008ма година а е одговор на корпата од Нато. Дали тоа Владава знаеше 4 години пред да се деси?
На времето во Службата за општи и заеднички работи бил вработен Иван исцелителот, па така дознале :)

А најдобар одговор на НАТО и сличните е да ја средат економијата, стандардот и инфраструктурата.А не да се играме бронзено време и барок и да се трошат пари на непродуктивни расходи.И да...толку бе немаме леарници кај нас па морало од Италија и Србија сите споменици да ги носат? :tapp:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ако повнимателно прочиташе и подразмислеше ...можеби ќе сватеше....со изградба на сите овие финансиски преценети споменици економски се усмртува државата....а економски мртва држава е лесен залак за соседите....доколку бевме економски јаки...немаше голем број граѓани (не сакам да ги нарекувам Македонци) да земаат бугарски пасош и потоа татариве да покажуваат статистика дека 20% во Македонија биле татари....или во Источна Македонија Македонките за скоро без пари да им робуваат на газдине од Јунанистан

Споменици не ја бранат државата...Македонецот и без споменици е свесен и горд на својата историја

Да....сакам да кажам ...доколку продолжат да се фрлаат пари на споменици и барок....а Македонецот секој ден да биде посиромашен и погладен....на Македонија не и се пишува добро
Да умре нема :)

P

PewDiePie

Гостин
А Македонецот да престане да се лигави,и да си ги стегне гаќите..Едно те исто,дај леб,умрев за леб..О државо,о курво една.. -.- Ќе умреме од глад,колку сме сиромашни...Лелеее.. -.- -.- -.- -.- -.-
Најјакото е што сите од ај фон 4 се жалат на ФБ и нет дека се сиромашни.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
На времето во Службата за општи и заеднички работи бил вработен Иван исцелителот, па така дознале :)

А најдобар одговор на НАТО и сличните е да ја средат економијата, стандардот и инфраструктурата.А не да се играме бронзено време и барок и да се трошат пари на непродуктивни расходи.И да...толку бе немаме леарници кај нас па морало од Италија и Србија сите споменици да ги носат? :tapp:
Е немаме..ако имаме кажи каде е.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.852
Покрај толку какања, на човек да му се одмили да прдне :unsure:

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....тоа е проблемот....во нормални држави ако некој планира да лее тони и тони бронза...прво прави леарница...обучува леари...па потоа лее....а на крај леарницата му останува гратис

има една приказна (најверојатно е и вистина)....во Железара во Скопје се правеле лимови за бродоградилиштата во Хрватска....но бидејќи се барале специјални својства на лимовите, а во Железара немале соодветно искуство....имало многу неиспешни обиди, а инжињерите пресметале дека да увезат готов лим од германија ќе чини 5 пати поефтино....но тогашното раководство (читај Тито) било децидно дека лимовите мора да се прават во Југославија ....со образложение дека Југославија не треба да зависи од некој од надвор...и дека кога еднаш инжињерите ќе го совладаат процесот цената на производт ќе биде поефтина
--- надополнето: 22 мај 2012 во 15:08 ---
....тоа е проблемот....во нормални држави ако некој планира да лее тони и тони бронза...прво прави леарница...обучува леари...па потоа лее....а на крај леарницата му останува гратис

има една приказна (најверојатно е и вистина)....во Железара во Скопје се правеле лимови за бродоградилиштата во Хрватска....но бидејќи се барале специјални својства на лимовите, а во Железара немале соодветно искуство....имало многу неиспешни обиди, а инжињерите пресметале дека да увезат готов лим од германија ќе чини 5 пати поефтино....но тогашното раководство (читај Тито) било децидно дека лимовите мора да се прават во Југославија ....со образложение дека Југославија не треба да зависи од некој од надвор...и дека кога еднаш инжињерите ќе го совладаат процесот цената на производт ќе биде поефтина

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Не е ова за Грција,за вас е ..за да го гледате од Чаир,Сарај и Кондово..затоа е толкав.
Мислиш дека имам нешто против како споменик-историски личности ... мислиш дека имам нешто против да се гордееш со Гемиџиите , со бикот и со шмизлите ?

Знам дека ти за инает ги подржуваш спомениците ... за инает треба да бидат толкави , да се гледаат од Чаир и Сарај ... да провоцираш.

Сега ако јас ти ја испцујам Мара Бунева .... ти ќе ја засакаш. За мој инает ќе изградиш споменик.

За да го засакаат македонците проектот Скопје 2014 , доволно е еден албанец на ТВ да излезе со критика.

Албанците немаат проблем со потребата на македонците да ја негуваат историјата , слободно изградете на секоја раскрсница по еден споменик, само парите нека бидат донирани од подржувачи како тебе.

И кој вели дека мнозината спомениците не се убави ? (настрана натрупувањето)

Но со 300 милиони евра можеше многу поубаво да се среди центарот.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.852
Мислиш дека имам нешто против како споменик-историски личности ... мислиш дека имам нешто против да се гордееш со Гемиџиите , со бикот и со шмизлите ?

Знам дека ти за инает ги подржуваш спомениците ... за инает треба да бидат толкави , да се гледаат од Чаир и Сарај ... да провоцираш.

Сега ако јас ти ја испцујам Мара Бунева .... ти ќе ја засакаш. За мој инает ќе изградиш споменик.

За да го засакаат македонците проектот Скопје 2014 , доволно е еден албанец на ТВ да излезе со критика.

Албанците немаат проблем со потребата на македонците да ја негуваат историјата , слободно изградете на секоја раскрсница по еден споменик, само парите нека бидат донирани од подржувачи како тебе.

Тоа друг да лажеш.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896

Дарди бе..да живееше некој друг народ да верував..ама од проста причина што знам со кој живеам у државава,извини,ама ништо не ти верувам..уств.ја ништо незнам..сум бил на подрум.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Дарди бе..да живееше некој друг народ да верував..ама од проста причина што знам со кој живеам у државава,извини,ама ништо не ти верувам..уств.ја ништо незнам..сум бил на подрум.
Ја ти кажујем , а ти не веруј.

Александар Велики , Филип , Јустиниан , лавови , врби , порта , што беше она факелоносец и златни ангел ... што има да ми пречат тие , слободно нека постават дупликат (како што се многу од нив) . ( ми пречат заради парите , за друго не).
--- надополнето: 22 мај 2012 во 16:01 ---
Кога ќе ти престане дејството на дрогата која ја користиш, прашај ме пак.
Мене ми помина , а дали тебе ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.852
Ја ти кажујем , а ти не веруј.

Александар Велики , Филип , Јустиниан , лавови , врби , порта , што беше она факелоносец и златни ангел ... што има да ми пречат тие , слободно нека постават дупликат (како што се многу од нив) . ( ми пречат заради парите , за друго не).
--- надополнето: 22 мај 2012 во 16:01 ---

Мене ми помина , а дали тебе ?
Не ти е поминато, чим кажуваш такви вицеви ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom