Не е крив Бенитез шо имаше лани 12 милиони буџет па мораше да се одлучи дали да купи напаѓач за 10 милиони и да му останат 2 за зло време или пак да ги искористи тие 7 милиони од Портсмут па да купи квалитетен бек кој пак требаше да го замени тепачот(Арбелоа).Единствена грешка на Бенитез оваа година беше тоа шо не купи напаѓач, ама ако купеше ќе требаше Карагер со Арбелоа да се тепат наместо да бранат. Торес е постојано повреден и главен напаѓач ни е Н гог а па главно лево крило ни е коњот Бабел, Риера беше 90 % од времето повреден а на крајот па се лутеше оти не игра. Шо е крив Бенитез шо главната замена му е Ел жар, мислите дека ако имаше некој појак ќе играше Ел жар ? Вчера од 7 играчи на клупата 4 не ми беа познати, а тие играчи наводно треба да го засилат тимот после 70 та минута кога првотимците ќе се изморат. А тој шо го критикуваше Џерард после се шо има напраено за Ливерпул...:uvo:
Ни требат напаѓач(еден по можност и двајца) крила( посебно лево), одбраната во целост е добра, средината е добра ама пак главен играч ќе ни биди Лукасот така да можи и таму некое засилување. Како шо кажа Бенитез 4 или 5 засилувања ќе завршат работа но за жал овие 5 засилувања ќе се носат во наредните 5 сезони.
Стивиии....не е само до засилувањата братче!!!
Не можам да с правам слеп и да викам дека е добро.
Бенитез цели 5 сезони колку е тука во овој клуб не променил ВО НИТУ ЕДЕН СЛУЧАЈ ФОРМАЦИЈА. Повторувам во ниту еден случај.
При резултат 1-0 за нас на домашен терен тој со тим кој како што ти кажа и јас како шо те сватив ПРОСЕЧЕН, тој не знаеше што да прави. Сите тераа кој каде сака во второто полувреме едноставно без идеја.
Згора на тоа во 85 мин. го вади до тогаш најдобриот на теренот Аква а притоа го остава во игра ЦЕЛ МЕЧ преморенито Кујт кој уште во второто полувреме се виде дека едвај оди а не да трча.
Се излегувањето на Аква веке се се растури (ако имаше нешто да се растури), целата средина се загуби и топките само се префрлаа преку центарот за да се избегне средината каде стоеше како слепец Лукас а притоа Џерард беше тотално отсечен.
Да не ги споменувам грешките со трансферите кој ги направи за овие 5 сезони Бенитез, за тоа ми се поврака!taga
БЕНИТЕЗ МОРА ДА СИ ОДИ!!!!
Мора да си оди и тоа додека е време да се искористат овие промени кои се планираат да се направат со продавањето на тимот.
ПС. Можеби не се однесуваше постот за мене но морав да ти реплицирам, впрочем ке го правам тоа на секој кој што ке каже дека Бенитез не е крив за оваа ситуација!