Отровни стрели на Груевски кон НАТО

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Како и да е , кон НАТО ќе бидат стрелани отровни стрели.

А што очекувате вие , дека НАТО против волјата на својата членка (?) ќе ја прими Македонија.

А терањето инает со цела Европа и западни сили ... тоа може лошо да ни се врати.
Полошо од тоа да не примат нема

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Груевски е првиот политичар кој има напишан документ во врска со НАТО и ЕУ.
Истиот документ е даден на увид на граѓаните и по истиот добил избори.
Еве што вели за НАТО и ЕУ и спорот со името.

ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати промена на Уставот, со цел промена на уставното име на Република Македонија.
ВМРО-ДПМНЕ нема да прифати идеи и предлози што би го загрозиле македонскиот национален идентитет, засебноста на македонската нација и македонскиот јазик.
ВМРО-ДПМНЕ, како одговорна и народна партија, нема да дозволи кое било решение за спорот кој го наметна Грција, да биде прифатено од страна на политичари поединци, влада или собрание, без претходно за тоа да се изјаснат македонските граѓани на референдум, а при тоа мнозинството од граѓаните кои ќе излезат на референдумот да се согласни со можното решение.

Од опозицијата имавме силен одговор на оваа програма.
Дека не треба да се прашаат Македонците за промена на име, како што тоа беше со срамното прифаќање на БЈРМ во Собранието, скришни на полноќ.
Не убедуваа дека Референдумот не е пожелен по ова прашање.
Нели е нормален став, да не се менува Уставното име на Р.Македонија ?

Не гледам јас никаде лицемерие туку едно државничко однесување на оваа Влада на Р.М.
Да сакаа да профитираат, нема поголемо профитирање од продавање на име, да се разбереме, било која цена да ја кажат ќе им биде платена.

Чоеци,
НАТО не е вечен, тоа е организација против која на домашен терен се повеќе и повеќе народ демонстрира.

Дали некој го виде филмот на овој самит ?
Опуштена атмосфера каде се гледа финале Барен-Челзи, во позадина донесени 2 заклучоци од кои и двата не носат на работ на амбисот.
Иран и антиракетниот штит во Европа.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
* за жал премногу сме мали и сами за да опстоиме и развиваме е многу тешко како што гледаме 20тина години наназад......Македонија само може да добие со влезот во западната алијанса,не дека негде цветаат ружи,арно ама не сме во позиција да диктираме ниту ќе бидиме во скоро време

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.871
Полошо од тоа да не примат нема
Сите се лоши , a ние најдобри.

Во Европа надвор од НАТО очигледно ќе останат Македонија , Србија , Босна и Косово.

Оваа последната е веќе во НАТО , пошто нејзината безбедност е гарантирана од нив.

Остануваат србите и македонците надвор од НАТО.

Разликата е тоа што и србите сакаат во ЕУ ...а Македонија не сака ни во ЕУ.

Со тоа ќе бидеме единствената земја од цела Европа која не припаѓа ни во НАТО ни во ЕУ.

Оваа е крајно неиздржлива позиција ... особено и тоа што внатре во државата имаш втора поголемина етничка заедница која никако нема да дозволи да бидат надвор од Европа.

Имаш и други заедници кои се противат на оваа позиција ... исто така солиден процент македонци исто така сакаат Македонија да оди напред.

Затоа во вакви околности , мислам дека е загрозена иднината на Македонија.

Името ќе се одбрани , но не и државата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299

Во Европа надвор од НАТО очигледно ќе останат Македонија , Србија , Босна и Косово.

Оваа последната е веќе во НАТО , пошто нејзината безбедност е гарантирана од нив.

Со тоа ќе бидеме единствената земја од цела Европа која не припаѓа ни во НАТО ни во ЕУ.

Оваа е крајно неиздржлива позиција ... особено и тоа што внатре во државата имаш втора поголемина етничка заедница која никако нема да дозволи да бидат надвор од Европа.

Имаш и други заедници кои се противат на оваа позиција ... исто така солиден процент македонци исто така сакаат Македонија да оди напред.

и има некоја поента муабетот???
ајде кажими со свои зборови што ти би добила од членството во нато и еу.
како ти би се чуствувала подобро поради тоа.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
како тоа алобанците се загрижени што не влегуваме во нато и еу ?! таму немаат дозвола да градат минариња и да стават на нив звучници по 5000 вати,немаат претставници во парламентите кои ќе ги застапуваат нивните права немаат РАМКОВЕН - немаат ништо,ами само работат од сабајле до вечер она што ќе им се понуди и молчат.......или,да - се занимаваат со тежок криминал

не ти треба еу ако ја зајакнеш економијата и вложиш во она што располага државата во ресурси(ете на пример земјоделието кај нас - прво и основно !),но ако немаш добар воен сојуз можеш гадно да настрадаш во иднина и СЕ да отиде во неповрат !

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Кога веќе збориш за Европска Унија, Косово и Албанија се далеку од ЕУ....така да не е тоа непознато чувство на Албанците, а дури и Албанија е многу далеку од членство во ЕУ, а за Косово и да не збориме.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Ти такви бајки на браќата твои да им кажуваш тие ќе ти веруваат и ќе те слушаат, а и само нив можеш да ги лажеш.

А и ако на втората по големина етничка заедница нешто не и се допаѓа границите и се отворени во вашите две други братски држави.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ти такви бајки на браќата твои да им кажуваш тие ќе ти веруваат и ќе те слушаат, а и само нив можеш да ги лажеш.

А и ако на втората по големина етничка заедница нешто не и се допаѓа границите и се отворени во вашите две други братски држави.
Главната цел на НАТО е убивање муслимани... освен на Балканот нели. Нека ги поддржува дотичниот во мисијата и јас ги поддржувам во таа мисија ете и јас им давам благослов алаху акбар GO NATO. :D

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Среќен сум бидејќи работите стануваат појасни и се зголемуваат влоговите. Среќен сум дека нема повеќе граќаните - кои се за тебе само мизерни следбеници - лесно да го виткаат грбот под секакви си ни доброчинители и наречници од страна со дупли агенди. Ефтиниот популизам којшто ти го гледаш во интервјуто и мене ми е јасен, да, ама се додека е во функција на носење на некои работи кон завршницата сум среќен. Задоволен сум што еве и кај нас проструи некаква самодоверба без која народот - што ти го сведуваш на прости овци - се давеше во себесожалување и патетики кои секојдневно ги среќавам.

Мислам дека само критикуваш бидејќи сакаш совршено општество и веруваш во некоја утопија на политичко свештенсво. Имаш елитарни идеи за општеството и не сакаш да сфатиш дека секој си го носи своето бреме и одговорноста за своите одлуки.

Пак ќе повторам: понуди паметен начин на политичко решение за проблемите на македонците па јас прв ќе се согласам.
Нашиот грб е одамна скршен. Тоа е факт и само може да се тера инает дека ние сме „исправени“.
Малку е лицемерно и нелогично да ги мразиш странските „доброчинители“ поради двојните агенди, а истовремено да ги поддржуваш домашниве властодржци кои се дефиниција за двојна агенда. Само поради тоа што овие се „наши“ а другиве се „туѓи“? За мене тука нема разлика.
Ефтиниот популизам е единствено насочен кон задржување на власта, со самото тоа во суштина коруптивен и малициозен. Сите приказни дека „овие го чуваат идентитетот на Македонецот“ се проѕирни како стакло и неможе да ги види само оној кој не сака да ги види.

Јас не негувам илузии за некакво совршено општество. Повеќе би го употребил терминот нормално општество. За жал, ние денеска не живееме во нормално општество и затоа критикувам. Под тоа нормално општество подразбирам земјата да функционира опуштено, необременета од политиката и партиите. Општество во која ќе се цени трудот и знаењето а не послушноста и партиската припадност. Општество кое вистински ќе го цени поединецот, а не само декларативно и манипулативно. Општество во кое здравјето и благодетот на граѓаните ќе бидат на прво место, пред државата, елитата и рејтингот...
Луѓето ја створиле државата, а не државата луѓето...

Патем, како да сфатам дека секој ја носи одговорноста за своите одлуки кога 20 години државата ни пропаѓа а никој од најодговорните не заврши на политичко буниште, или да не речам во затвор... Секој прави што сака со оваа држава, а пази ти се молам, јас неможам да го наречам македонскиот народ прост, излажан или мизерен...

Не треба магија за решавање на проблемите. Потребна е само искрена волја, одважност и носење на тешки но исправни одлуки - кои несомнено, често ќе те направат и непопуларен помеѓу народот...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Главната цел на НАТО е убивање муслимани... освен на Балканот нели. Нека ги поддржува дотичниот во мисијата и јас ги поддржувам во таа мисија ете и јас им давам благослов алаху акбар GO NATO. :D

Во цел свет муслиманите се антиНАТО тука им се слуги и затоа е така :icon_lol:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Во цел свет муслиманите се антиНАТО тука им се слуги и затоа е така :icon_lol:
Само да им се потенцира дволичноста и на НАТО и на ЕУ. Крајно контрадикторни се, а овие рамковците место да научат некоја лекција сеуште мислат дека Рамбо е на нивна страна. :)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Секогаш кога е во прашање православните земји тогаш се знае дека сатанистите на САД и НАТО ќе ги подржат Муслиманите, како што беше со Босна и Херцеговина,Косово и со нас во 2001, тоа било од секогаш така, така и ќе остане..:facepalm: да не заборавиме дека сатанистите на Западот исто така се и против Русите..

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
.

Јас не негувам илузии за некакво совршено општество. Повеќе би го употребил терминот нормално општество. За жал, ние денеска не живееме во нормално општество и затоа критикувам. Под тоа нормално општество подразбирам земјата да функционира опуштено, необременета од политиката и партиите. Општество во која ќе се цени трудот и знаењето а не послушноста и партиската припадност. Општество кое вистински ќе го цени поединецот, а не само декларативно и манипулативно. Општество во кое здравјето и благодетот на граѓаните ќе бидат на прво место, пред државата, елитата и рејтингот...
Луѓето ја створиле државата, а не државата луѓето...
Убаво си напишал друже иако факт е дека постов ти е 99,9% политички и штабски дефиниран, на темава говориме за други работи, али нема везе !
Ајде кажи го ти чарето, или и ти не го знаеш ............. и кажи ми барем една нормална држава/општество на планетава ......... мислиш дека на запад, а и воопшто насекаде ширум планетава се е розово, мислиш дека таму бирократиите многу ги заболе за здравјето, благодетот и иднината на народот .......... мислиш дека тамошните бирократии не се ставаат првенствено во служба на државата, елитата и рејтингот......... мислиш дека таму цветаат рози, корупција и властодрштво нема ич ........... мислиш дека таму нема борба за власт/фотељи(како кај нас) ........... и точно е тоа дека луѓето ги створиле државите, а не обратно, меѓутоа идеално односно нормално општество никаде и никогаш немало, нема и нема ни да има, природата на човекот е таква, сите луѓе се различни, ти говориш за едноумие, ама повеќето луѓе на планетава сакаат демократија и плурализам, а под плурализам се подразбира повеќе-партиски систем, кој ќе освои најмногу гласови на избори тој формира влада, каков и да е, народот одлучува со своја воља на демокр.избори и тоа е тоа !

Kajgana Shop

На врв Bottom