Колеги, има ли некој тука што се пријави на конкурсот за практична настава во Стопанска комора на Р.М.? Конкурсот беше објавен на 17-ти овој месец, и траеше не повеќе од 2 часа (ова со сигурност го тврдам бидејќи тој ден често ја посетував страната на факултетов). Јас се пријавив, ама уште ме немаат контактирано. На конкурсот јасно пишуваше дека ќе биде отворен се додека да се исполни предвидениот број на кандидати кој изнесуваше 20 студенти. Јас кога ја отворив тогаш страната на факултетов, конкурсот беше објавен, што значи дека тогаш сеуште не бил исполнет предвидениот број на кандидати, односно дека има место за уште кандидати. После тоа, по околу 30-40 минути пак ја посетив странава и конкурсот веќе не постоеше (значи се исполнил предвидениот број на кандидати).
Праксава треба да почне од нареднава недела, а мене сеуште не немаат контактирано. Тие од центарот за кариера да не реагираат малку побавно, или пак евентуално да не бил исполнет предвидениот број на кандидати пред да аплицирам јас?