Тело на бездомник оставено да скапува во скопско Лисиче

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Ниту една држава нема бездомници и вакви случаеви.
Во нашата држава, ги има многу, а ги има и такви, кои практично одбиваат помош.
Нема идеална држава и нема идеален свет.

Ако е вистина дека дошле од мвр и не реагирале никако, па после 2 дена пак дошле, треба да сносат одговорност.
Но одговорноста, пред се, е на социјалните служби, кои пред 20 години не отишле да видат што е со детето. Во секое основно училиште има педагог, а некаде педагог и психолог. Кога бил основно/средно, тоа е пред се, нивната работа. Да дознаат во какви услови живее тоа дете, какви му се родителите, финансиска состојба, односи во семејството....

За 12 години основни+средно, еднаш не сум била на разговор кај психолог/педагог. Може дома ме млателе и сексуално злоставувале, тоа они не го знаат, зашто зимаат плата за пиење кафе.
Колку треба не ,,нов бран,, , туку ,,ново цунами,, во нашето мочано образование, страшна работа.
Да било ова дете згрижено на време и да му се помогнело, немало да живее на улица.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Најефикасен начин за елиминирање на неупотребливи единки. Say hello to fascism.
Не елиминираат многу одамна не од сега, лековите кој што се на позитивна листа се обична креда и во некој случај сода бикарбона.
Пример лек за контрола на тромбоцити во крвта ( го пијат лица по шема тоест лица кој што имаат проблем со коагулантот во крвта спротивно од хемофилија) и тоа голем број на лица го земаат по шема најчесто од постарата популација но има и доста млади со тромбоза, тој лек произведен од јака радовиш наместо да им ја подобри состојбата тоест да им ја разреди крвта нема никаков ефект и наместо подобро полошо им се прави на тие луге, лекот испитан во лабараторија од страна на лице кое што го примало од лабараторијата му рекле дека не гледаат зошто некој би конзумирал креда, се ликвидира од сите страни не требат полека но сигурно.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
Пума - работа на овие педагози и психолози,а сегде ги има по закон и да
директор обавезно е да после три дена од уписот ги носат децата на
“запознај ја татковината“ т.с. веднаш почињат со собирање „арач“ демек
екскурзија а они ем ќе се прошетат ем ќе им остане некој денар.Па потоа доаѓа „моето Фото“ на некој нивни и сликање и пак земање „арач“ од децата
па некоја книга на продажба, па се скршил некој прозорец, па за ова -она
уште некој денар и ај ќе правиме матурска,годината заврши.

Две звездички. Ова за лековите да го објасниш во тема „здравје“ инаку и м и мене ми дадоа по шема ама не ги ни пробав - пелентан мислам беше.

Само никој не спомна ништо и за жената Фанче се викаше која беше пред некој ден убиена во својот дом во Автокоманда. Причините и слично,зошто
женава едвај го поминувала месецот со помош на „контејнерите“. Поточно
кој е убиецот и од каде е,можеби ќе открие полицијата.Останува да нагаѓаме, дали е тукашен или од туѓина.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Пума - работа на овие педагози и психолози,а сегде ги има по закон и да
директор обавезно е да после три дена од уписот ги носат децата на
“запознај ја татковината“ т.с. веднаш почињат со собирање „арач“ демек
екскурзија а они ем ќе се прошетат ем ќе им остане некој денар.Па потоа доаѓа „моето Фото“ на некој нивни и сликање и пак земање „арач“ од децата
па некоја книга на продажба, па се скршил некој прозорец, па за ова -она
уште некој денар и ај ќе правиме матурска,годината заврши.

Две звездички. Ова за лековите да го објасниш во тема „здравје“ инаку и м и мене ми дадоа по шема ама не ги ни пробав - пелентан мислам беше.

Само никој не спомна ништо и за жената Фанче се викаше која беше пред некој ден убиена во својот дом во Автокоманда. Причините и слично,зошто
женава едвај го поминувала месецот со помош на „контејнерите“. Поточно
кој е убиецот и од каде е,можеби ќе открие полицијата.Останува да нагаѓаме, дали е тукашен или од туѓина.
Анчо шетај бе нема што да објаснувам.еднаш објаснував за храната и нејзиното прерабптување па ке си ја скршев главата.
Ако пиеш апои гледај ти помагаат или не ако не ти помагаат тие од фондот купи си на приватно тие сигурно делуваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom