Тело на бездомник оставено да скапува во скопско Лисиче

млад човек без работа,
таткому можеби стечаец или технолошки
леб нема дома
додека некои провинцијалци секое утро
доаѓаат овдека со полни комбиња на работа
пример од Велес и Куманово
таква ни е работава
се наполни градов провинцијалци
им даде живот
а нашите ќе умираат!
НЕпријатно ме изненади сеа, треба ли од Прилеп со стапови да ги набркаме 3-ца директори скопјани на тутунски?!се потрошија ли директорските места во скопје!?немој така со малограѓански муабети и сваќања!
да не беа останатите градови во мк што скопјани ги цицаат, пола скопјани ќе буричкаат по контејнери, тоа мора да до сватиш!

Се повеќе ме интересира за што земаат плата социјалните работници кои се вработени по минимум еден во секоја општина.

млад човек без работа,
леб нема дома
таква ни е работава
им даде живот
а нашите ќе умираат!

Дај не пишувај вакви глупости, безврска нешто кажуваш.. квалитет си е квалитет и нормално дека ќе има предност при вработување безразлика дали е од Скопје, Велес или пак Струмица. И ете Скопје се гради највеќе со државен буџет па што сега ние да викаме од другите градови ? Ако не ви чини прогласете си Република Скопје и живеете си сами да ве видам ;)

Битно новите ангели стигнаа и спремни се да бидат поставени. Неамо гајле (y)

Дај бе имајте малку усул во која тема пишувате!!!

Како беше онаа, во Македонија никој не умрел од глад? Може не од глад, ама од студ, од улица, од болест умрел. Има ли некој нормален во државава да отвори очи да види што се случува со луѓево? И ве молам нареден пат кога ќе знаете за ваков случај, не чекајте човекот да умре, викајте ги медиумите порано, пред трагичното. Нашиве лешинари само на таков аларм реагираат, само при опасност за пад на рејтинг.

Горе па плука по "Провинцијалците" онај, добро бе имаш памет море неарен? Ова деме од нив е така? Во секоја институција таму имате рамковни вработени и пак плукаш по тие надвор од Скопје, пичка си бил и ке останеш, тие плоштади, згради, автобуси што ги гледаш кај тебе се и од мои пари и од секој град надвор од таму, и плукаш пак по овие...Свињи сте вие што мислите така, нема иднина за вас...исти ранг со предавниците сте, а му се умилкуваш на некој што седнал на фотеља со пушка во 2001 а по другите Македонци што се од други градови плукаш....срам да ти е.

Куќарката на дечкото е на минута две пеш од мојата куќа.

Често го среќавав кога одев да купувам од продавница,последен пат го видов пред 2 месеци,си мислев се тргнал од улицата кога сега гледам на кајгана за оваа вест.

Почивај во мир,се надевам најде спокој во смртта кога не можеше во животот.
Не туку бил прифатен во некој дом во катланово. Инаку имаше 29 години. Живееше со помалиот брат и татко му, но татко му постојано го малтретирал ( бил алкохоличар) и затоа избегал од дома.
Инаку ми е школски од основно, и тогаш беше нормално дете само малку отфрлен и некако несоцијализиран.
Последниве неколку години постојано беше по улиците во Лисиче, но ете го данокот... :(

Битно новите ангели стигнаа и спремни се да бидат поставени. Неамо гајле (y)

toa e najvazno inako kako ce go zacuvame identitetot kulturata posebnosta nasata bozestvena priroda so direkna bogovska vrska so velikiot Aleksandar Makedonski.
200 milioni evra vo dupka
mesto da se pravata bolnici, da se zgrizat semejstva budzetski pari se trosat za besotilak .
I ce ima bezdomnici epa ce ima
ce ima smrtni slucai epa ce ima
do koga be vaka Makedonbski narode .......................????
--- надополнето: 19 мај 2012 во 15:28 ---
Не туку бил прифатен во некој дом во катланово. Инаку имаше 29 години. Живееше со помалиот брат и татко му, но татко му постојано го малтретирал ( бил алкохоличар) и затоа избегал од дома.
Инаку ми е школски од основно, и тогаш беше нормално дете само малку отфрлен и некако несоцијализиран.
Последниве неколку години постојано беше по улиците во Лисиче, но ете го данокот... :(

mnogu mi e zal za detevo :(
mi zbesnuva dusata koga citam za sto se trosat pari za gluposti a narodv nas ni gladuva :(

Куќарката на дечкото е на минута две пеш од мојата куќа.

Често го среќавав кога одев да купувам од продавница,последен пат го видов пред 2 месеци,си мислев се тргнал од улицата кога сега гледам на кајгана за оваа вест.

Почивај во мир,се надевам најде спокој во смртта кога не можеше во животот.

Се работи за „Фаца“ или некој друг?

НЕпријатно ме изненади сеа, треба ли од Прилеп со стапови да ги набркаме 3-ца директори скопјани на тутунски?!се потрошија ли директорските места во скопје!?немој така со малограѓански муабети и сваќања!
да не беа останатите градови во мк што скопјани ги цицаат, пола скопјани ќе буричкаат по контејнери, тоа мора да до сватиш!
Ајде бе.
Скопјани не работат за 9-10000 денари,ама провинцијалци доаѓаат во Скопје,мислејќи дека со доаѓањето станале Скопјани и го фатиле(со извиненеие) господ за к*р и ја рушат цената и работат за 7-8000 денари.Кога ќе видат дека не можат основните трошоци да ги покријат после плукаат и јадат :гомце::гомце::гомце: по се и сешто божем некој им е крив што дошле во Скопје

Жалосно за изгубениот човек.

Ајде бе.
Скопјани не работат за 9-10000 денари,ама провинцијалци доаѓаат во Скопје,мислејќи дека со доаѓањето станале Скопјани и го фатиле(со извиненеие) господ за к*р и ја рушат цената и работат за 7-8000 денари.Кога ќе видат дека не можат основните трошоци да ги покријат после плукаат и јадат :гомце::гомце::гомце: по се и сешто божем некој им е крив што дошле во Скопје

Жалосно за изгубениот човек.

Да бе и токму заради тоа има бездомници :tapp:
Доста бе си лечите комплекси таму каде што не им е место.

Жалосно за човекот, срам за институциите. Лесна му земја

Sto krevate galama za gluposti...Pa bezdomnicive se vodat pod poseden institucionalen rezim i za nimi ima posebni organi i samata drzava treba da se grizi za niv....Zasto begaat od prifatilista i socijalni centri. Imaat socioloski problem! A drzavata treba da im pruzi barem osnovna zdrastvena griza.....
Sto tresite zeleni provincijalci, Skopjani..vakvi takvi,

млад човек без работа,
леб нема дома
таква ни е работава
им даде живот
а нашите ќе умираат!

A takvite kako Anco se plevelot na Makedonskiot narod...Koga so takvi oci si gi gleda svoite sogragani i gi deli na na nasi i vasi onda sto moze da se ocekuva od eden takov covek....superiorni i inferiorni Makedonci...taka toa deluva....zalosno....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom