Томислав Николиќ - нов претседател на Србија

B

Bonux

Гостин
чим Европа му честиташе 2-3 часа пред завршување на изборите дали треба да се додаде уште нешто после тоа,јасно е ко бел ден..."демократски избори" my ass...

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Конечно го посака среќата човеков и конечно послем толку избори кои секогаш ги добивал во првиот круг, стана претседател.
Искрено навивав за него од проста причина што има исти размислувања како мене, односно анти-еу и анти-нато... а про-руски.
Близок пријател на татко ми од Косово, кој бил дел од пребројувањето на гласачките ливчиња, му кажа дека 99% од луѓето на Косово гласале за Николич.
Тадич беше само марионетка на европа, и го предаде цел српски народ.
Како што тргнала работава се надевам дека и Обама ќе изгуби во трката за претседател, само ние во Македонија немаме добра опозиција...
Кај нас владава е лоша, а опозицијава е катастрофа.
Затоа неможе да има промени, како што има во цел Свет.
Се крена гласот на народот, сиромаштијата е се поголема, човековите права се помали, а се надевам на избориве кај нас (прво локалниве па останатите) дека излезноста треба да биде под 20%(Само Брачата) па да се освестат овие од фотељиве чиви интереси ќе застапуваат и бранат..

М

Мартин`

Гостин
Србите бираат помеѓу алкохоличар и наркоман Чедо, сељак неписмен Николиќ и Европска марионета Борис Тадиќ :rolleyes:
Нека им е со среќа, како ќе ги биде незнам но и предходно имаа глуп претседател .

чим Европа му честиташе 2-3 часа пред завршување на изборите дали треба да се додаде уште нешто после тоа,јасно е ко бел ден..."демократски избори" my ass...
Тоа ти е шаблонско честитање од страна на Европа, сигурно имале 2 верзии веќе готови па згрешиле со објавувањето.. тоа само ни кажува колку Европа воопшто не смета за држави овие Балканските меѓу кои се Србија па и Македонија.

Wolver1nE

Ај лав пуси
Член од
31 јануари 2008
Мислења
528
Поени од реакции
46
Од избор на Тадиќ и Николиќ вториов е далеку подобар тоа е тоа немаа некој избор...

B

Bonux

Гостин
Србите бираат помеѓу алкохоличар и наркоман Чедо, сељак неписмен Николиќ и Европска марионета Борис Тадиќ :rolleyes:
Нека им е со среќа, како ќе ги биде незнам но и предходно имаа глуп претседател .

Тоа ти е шаблонско честитање од страна на Европа, сигурно имале 2 верзии веќе готови па згрешиле со објавувањето.. тоа само ни кажува колку Европа воопшто не смета за држави овие Балканските меѓу кои се Србија па и Македонија.
не се ни кријат веќе...у фаца не заебаваат и ни се смејат (на еу и нато мислам) какви демократски избори каква заебанција..каква демократија глупости на квадрат

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас сум доста често во Белград, еднаш до двапати во месецот. Со кој и да сум зборел на оваа тема или да сум наслушнал почетно бидејќи не ме тангира, никој немал добри зборови за Тадиќ, не дека за другиве имале ама Амди Бајрам ќе го изгласаа пред Тадиќ ми се чини.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Pa ne zborime za novoizbran pretsedatel vo Chile ili Shri Lanka...Zborime za Nacionalista na 300km od Makdonija koj moze so svoite radikalni stavovi moze da gi podbucne Albancite na Kosovo a ako gi podbucne tamu mislis ovie ovde kaj nas ke spijat?
Toa sto se slucuva gore neporsredno ne zasega i nas kako drzava!!!
Тадич беше на власт кога ги убија децата на Смиљковско езеро.

Не си ваљда толку глуп да веруваш дека од Србија ти ги прават проблемите овде.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Веќе претседателот нема никаква улога според мене барем така е во Македонија за во Србија незнам,како и да е нека му е честито на Томислав Николич.
Различни држави имаат различни политички системи ама ми се чини (незнам) дека во Србија е нешто како во Франција со поизразита претседателска функција

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Различни држави имаат различни политички системи ама ми се чини (незнам) дека во Србија е нешто како во Франција со поизразита претседателска функција
Можеби таму за разлика од овде,претседателот навистина се носи со епитетот ШЕФ на државата за разлика од овде ПОДРЕДЕН на премиерот! Баш би сакал сега од СДСМ да победат на избори за претседател иако не сум фан ниту на една партија и иако имам 18 нема да гласам,па да видам како ќе се справат,доста беше диктатура малку да видиме и разноликост... :D

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Можеби таму за разлика од овде,претседателот навистина се носи со епитетот ШЕФ на државата за разлика од овде ПОДРЕДЕН на премиерот! Баш би сакал сега од СДСМ да победат на избори за претседател иако не сум фан ниту на една партија и иако имам 18 нема да гласам,па да видам како ќе се справат,доста беше диктатура малку да видиме и разноликост... :D
Уффф не е така тоа баш како што си замислил баш напротив еве од земјите во ЕУ да земеме за пример , од 27 земји само 2 земји(Кипар и Франција) претседателот е над премиерот во сите останати премиерот е "главен" :)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Уффф не е така тоа баш како што си замислил баш напротив еве од земјите во ЕУ да земеме за пример , од 27 земји само 2 земји(Кипар и Франција) претседателот е над премиерот во сите останати премиерот е "главен" :)
И Швајцарија ако не се лажам а исто и Шпанија кралот каде излезе излезен е и учевствува во владата ако каже така и така мора да биде! :D

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Се јавија западните медиуми.Победата на Николиќ ја одалечувала Србија од ЕУ.Бреееее.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
што мислите ке притиска овој за Косово или ...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
И Швајцарија ако не се лажам а исто и Шпанија кралот каде излезе излезен е и учевствува во владата ако каже така и така мора да биде! :D
За Швајцарија незнам тие се уникатна држава со германци,французи,италјанци што не и не се во ЕУ така да не сум мн запознаен а Шпанија добро крал си имаат крал е башка работа пошо не е избран директно од народот (нели наследство) нема кујне какви овластувања ..

Kajgana Shop

На врв Bottom