LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Секоја чест како ги памтите деталиве.:) Мене сега ми текнува на белата мечка што ги бркаше и еден коњ што и се појави на Кејт од никаде во џунглата. Логика, зеро. Никаде одговор што чудесии беа тоа.

И дефинитивно се сложувам со Stefanvil најголемата глупост ми беше фактот што и покрај тоа што на крај им викаат сите сте мртви, умираа луѓе како глувчиња на островот. Да умираш и покрај тоа што си мртов. :pos:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Секоја чест како ги памтите деталиве.:) Мене сега ми текнува на белата мечка што ги бркаше и еден коњ што и се појави на Кејт од никаде во џунглата. Логика, зеро. Никаде одговор што чудесии беа тоа.
Белата мечка и коњот беа животни донесени за експериментирање од страна на Дарма,и беа сместни на вториот остров во станицата Хидра мислам..не се сеќавам точно :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Ozbilno sea Io, koga ke chitam deka "tie celo vreme bile mrtvi" onaka odam vo kjoshe na soba, iskluchuvam site svetla i si ja peam Hallelujah, onaka so shepotenje...
Кај реков бе цело време дека биле мртви, главата ми ја пукна со тоа? :pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Белата мечка и коњот беа животни донесени за експериментирање од страна на Дарма,и беа сместни на вториот остров во станицата Хидра мислам..не се сеќавам точно :)
Затоа ли коњот блиндираше? Де го има, де го нема:pos:Сега треба да вадам сеќавања од нафталин, ама не ќе да беше коњот експеримент на Дарма, зашто ако се сеќавам тој симболизираше некоја личност поврзана со неа. Мислам дека кога се појави Џек во истиот момент коњот исчезна...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Коњот кој се појави на Островот е истиот коњ кој и' помогна на Кејт да им избега на полицијата. А зошто имаше поларните мечки на Островот беше објаснето во Епилогот. Демек биле идеални кандидати за проучување на електромагнетните феномени. Не дека тоа не можеа да го кажат во текот на шестте сезони.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Затоа ли коњот блиндираше? Де го има, де го нема:pos:Сега треба да вадам сеќавања од нафталин, ама не ќе да беше коњот експеримент на Дарма, зашто ако се сеќавам тој симболизираше некоја личност поврзана со неа. Мислам дека кога се појави Џек во истиот момент коњот исчезна...
Имаш право,можно е коњот да не беше вистински и да беше како метафора за приказната на Кејт кога и избега на полицијата..ама пошто бел беше одма го сврзав со Дарма,сега кога спомна ти ми текна и мене..или со Џек или со Соер асоцираше коњот нешто..ич не ми текнува тој детал..само се сеќавам на сцената дека Кејт стоеше надвор од задниот влез на Hatch-от и кога испадна Џек или Соер го снема коњот..не е битно како и да е. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не беа мртви цело време, само во АЛТ сцените беа мртви. Џек умре на крајот на островот, другите умреа на островот пред него, Кејт, Сојер и останатите на авионот умреа којзнае кога подоцна, исто и Бен и Хуго. Финтата со потопениот остров беше глупост на деценијата, а она кога авионот продолжи не беше тајм-лајн туку тогаш сите биле мртви и си шетале таму ваму...

То је то...
chillin' like a villain сега во ред е? :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
P.S.
не знам што сум мислел кога сум го пишал ова за авионот, не си ја сваќам реченицата :pos:
Одамна беше...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да, ама:
а) Бен не го познаваше Саид во иднината, колку што памтам, и
б) Саид не промашува од неколку метри.

На страна тоа, ми дојде на ум друго прашање, за броевите:

Испадна дека броевите се броеви на кандидатите. Како тогаш по ѓаволите, предходно броевите беа врежани на hatch-от од Дарма и Дезмонд типкаше на секои 108 минути? Каква врска има Џејкоб и неговите броеви на кандидати со Дарма?

Нема никаква, броевите беа нешто сосема друго. Што, никогаш не откривме...
а) Кога Чарлс (The Others) го земаа детето, рекоа дека нема да се сеќава на ништо и дека повеќе нема да е тој Бен што бил претходно.
б) Да речеме беше во шок Саид за се тоа што во моментот се случување околу него и миљон мисли што му поминуваа низ глава, а и дека не тепаше се и сешто па уште и дете дека е.... така некако би му дошло.

А од серијава, најмногу ми е криво што не ги дообјаснија бројките, туку MIB кажа како демек: "Jakob had a thing for numbers.." и толку...

Многу нелогичности,и јас се сложувам,посебно и кога испадна објаснувањто дека уствари сите умреле во одреден дел од времето поминато на островот(ако беше за така зошто воопште се даде смртта на одредени карактери а не на сите?и ако умираат сите карактери кој го продолжува дејството?!).Исто така голем фаил беше како наеднаш испадна дека островот уствари е чистилиштето и нивните души требало да се најдат за да продолжат понатаму?Со ова кажано значи испаѓа дека не се знае што кога и дали се случило на островот..пробувајќи да ги затворат сите дупки они ги направија уште поголеми.Сепак на крајот,како и да е,ми недостига цела таа екипа на глумци(ликови) и островот..

Од каде тоа дека островот е чистилиште???
--- надополнето: 21 мај 2012 во 00:55 ---
И дефинитивно се сложувам со Stefanvil најголемата глупост ми беше фактот што и покрај тоа што на крај им викаат сите сте мртви, умираа луѓе како глувчиња на островот. Да умираш и покрај тоа што си мртов. :pos:

Треба да ја гледаш серијата уште еднаш, или барем само 6та зашто ништо не си сватил/сврзал ко што треба.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
а) Кога Чарлс (The Others) го земаа детето, рекоа дека нема да се сеќава на ништо и дека повеќе нема да е тој Бен што бил претходно.
б) Да речеме беше во шок Саид за се тоа што во моментот се случување околу него и миљон мисли што му поминуваа низ глава, а и дека не тепаше се и сешто па уште и дете дека е.... така некако би му дошло.

А од серијава, најмногу ми е криво што не ги дообјаснија бројките, туку MIB кажа како демек: "Jakob had a thing for numbers.." и толку...

Од каде тоа дека островот е чистилиште???
--- надополнето: 21 мај 2012 во 00:55 ---

Треба да ја гледаш серијата уште еднаш, или барем само 6та зашто ништо не си сватил/сврзал ко што треба.
Дали тоа јас насеќам дека некој пробува да ја оправда 6та сезона?Чистилиштето беше спомнато во едно од интервјуата на сценаристите а исто така и на имдб во неодговорени прашања.Nice try Lost season 6 fans :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom