Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Е од кај знаеш па дека не се?
Мене сите баби и дедовци ми се од Скопје. Турски тапии уште чуваше дедо ми, од времето на татко му, за земјиштето :)
Многу ви е глуп муабетот ,,сите се дојдени,,. Не, не се, ако толку ве интересира.

А дека типов е сељак, сељак е. Поголем сељак од најсељачката светлуцава провинцијалка пред дискотека.
Пааа реткост е :) и јас потекнувам од Скопје 300 год уназад ама само од таткоми страната ретко некој од двата родитела затоа и кажав сигурно 2та родитела не му се од ск

A

Antigona

Гостин
Од провинција има најмногу, добро шо спомна, затоа државата ни е во ваква очајна состојба,

Ја сум тука роден, како и тако ми мајками бабите дедовците и дел од прадедовците, Јас немам потреба да го докажувам мојот квалитет. Ти доаѓаш тука од Збжде и ти треба да се докажеш као екстра талент. Исто као ја да отидам кај тебе у село и да се праам као ја знам земјоделие и сточарство.

Она болдираното не ти требаше, премногу иритира.
Колку што ги прочитав твоите постови можам да забележам дека на некој начин Македонија ја зделиш ко Северна и Јужна Кореа , бидејќи слични на твоите ставови имаат и оние од Северна Кореа кон оние од Јужна.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Пааа реткост е :) и јас потекнувам од Скопје 300 год уназад ама само од таткоми страната ретко некој од двата родитела затоа и кажав сигурно 2та родитела не му се од ск
Не мора да значи, мене и двајцата ми се :)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:07 ---
Како помала често дома се лутев зашто немам баба, дедо, на село, сите деца имаа, јас немав ;)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:11 ---
Anco, интересно е што зборот провинцијалец без поголем проблем го употребуваш на други теми, во неговата изворна форма. Кога некои се селат во Скопје ги префрлаат и моштите од своите родители, така да тоа што си го кажал повторно нема врска. Сеуште го чекам твојот пост за провинцијалците и вработувањето, нели кажа дека ќе го напишеш. Ја само да те потсетам. ;)
Ако си од село Кадино, си провинцијалец, сакал или не сакал. Лути се, твој проблем.
Ако си од било кој град во Македонија, не можеш да бидеш провинцијалец во Скопје, можеш да бидеш дојденец.
А во однос на ,,крадење на работата,, и повеќе од глупаво ми е да коментирам.

Г

Грејвдигер

Гостин
Провинцијалци во Скопје, обединете се!!!
Друже, тебе гарант некоја од „провинција“ ти има дадено корпа, а ти така си мислеше дека сите се лекички. Не сме ти ние криви бе друже. Сепак, треба да имаш талент. :icon_lol:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не мора да значи, мене и двајцата ми се :)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:07 ---
Како помала често дома се лутев зашто немам баба, дедо, на село, сите деца имаа, јас немав ;)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 14:11 ---

Ако си од село Кадино, си провинцијалец, сакал или не сакал. Лути се, твој проблем.
Ако си од било кој град во Македонија, не можеш да бидеш провинцијалец во Скопје, можеш да бидеш дојденец.
Како и да е реткост е ;) се кладам дека си единствена на форумов јас по татко сум над 300 години од Скопје ... нешо слично

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
За сите скопјаништа и провинцијалчишта на темава :*

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.651
Види вака, немој неповикана да одговараш и да ме цитираш, она што сум го напишал врска нема со она што ти си го напишала, јас зборам за едно, ти пишуваш за сосем трето. Ај олади малце, има многу побитни работи од тоа дали е некој дојденец, провинцијалец или селанец од с. Кадино.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
уше ли замарате со ова бе

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Види вака, немој неповикана да одговараш и да ме цитираш, она што сум го напишал врска нема со она што ти си го напишала, јас зборам за едно, ти пишуваш за сосем трето. Ај олади малце, има многу побитни работи од тоа дали е некој дојденец, провинцијалец или селанец од с. Кадино.
Кој сака може да те цитира, приватен муабет по ПП.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 15:48 ---
Како и да е реткост е ;) се кладам дека си единствена на форумов јас по татко сум над 300 години од Скопје ... нешо слично
Не мора да значи, има луѓе кои не ги ни интересира од каде потекнуваат, па не ни знаат дали се од Скопје, Делчево или Дебар ;)

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Од провинција има најмногу, добро шо спомна, затоа државата ни е во ваква очајна состојба,

Ја сум тука роден, како и тако ми мајками бабите дедовците и дел од прадедовците, Јас немам потреба да го докажувам мојот квалитет. Ти доаѓаш тука од Збжде и ти треба да се докажеш као екстра талент. Исто као ја да отидам кај тебе у село и да се праам као ја знам земјоделие и сточарство.
Ако си скопјанец значи по дифолт си екстра квалитет за се?

Мора да е до скопскиот воздух. :facepalm:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Ако си скопјанец значи по дифолт си екстра квалитет за се?

Мора да е до скопскиот воздух. :facepalm:
Не бе, туку си Сајмон the Skopski, а сите останати мораат да ја добијат твојата согласност...

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Не бе, туку си Сајмон the Skopski, а сите останати мораат да ја добијат твојата согласност...
Така патетично си го полните егото? :icon_lol:

Ме разочаравте :unsure:скопјани, после целото самофалење што си го удривте очекував нешто покреативно.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Така патетично си го полните егото? :icon_lol:

Ме разочаравте :unsure:скопјани, после целото самофалење што си го удривте очекував нешто покреативно.
Секој што нема да го изведе ОВА, не би требало да добие дозвола за престој и живеачка во Скопје.
А за да добие жителство, во најмала рака, мора ОВА.

Ако преживееш, извести не, те молам :rolleyes:

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Абе таленти сте, нема што.

Kajgana Shop

На врв Bottom