Кратко инфо од пред 2 год. во септември, али и август не е поразлично.
Апартман за 2-3-ца со вклучен доручек, помеѓу 20-30 евра, зависи кај ќе начекаш. Има едно хотелче ние кај што бевме, си има приватна плажа со ситни камчиња, само за гостите, со лежалки и чадори. Ресторанот од хотелот е на самата плажа каде што готват по желба во текот на целиот ден, ќе се изнајадеш риби, лигњи, ЦЕЛ октопод и шкампи за некои 5 евра од порција. Пијалоците се како во СК, дури има нешто и поефтино, башка дозволуваа да си купиш свој пијалок и да го користиш нивниот фрижидер на плажа за разладување. Мој совет, каде и да одиш не ни помислувај да пробуваш свинско/пилешко/телешко, бидејќи не знаат да го спремат (башка којзнае како го готват), а за не_дај_Боже го имаш на располагање само селскиот еким
. Јади исклучиво морска храна која е тазе.... локалниот рибар секое сабајле со кајче го носеше уловот, а ние си биравме што сакаме, потазе здравје!
Морето феноменално, чисто, бистро, не многу солено, водата беше околу 23-25 степени, медузи и ракчиња нема, може понекој еж да се најде. Има една јавна плажа со ситен песок, многу е убава, ама има гужва, се наплаќа за лежалка и чадор и локалната сендвичара е сомнителна.
Патот до таму е убитачен, додуше зависи од која страна одиш, дал АЛ или ГР. Ако одиш преку АЛ, спреми се 550 км. да ги поминеш за 8-9 саати. Очи отворени како возиш, бидејќи локалците иако возат коли, се однесуваат како се` уште да јаваат магариња, па им се чини дека ако се чукнеш само прашина од себе ќе истресеш.
П.С. Ова оди под ставката must!! Земи си Аутан и тоа 3 комада по чоек, бидејќи комарците се гостат како да им е последна сезона. И ова важи дури и за луѓе кои никогаш не ги касаат.