- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 365
- Поени од реакции
- 112
Pa taa e kulturata to ja teraat provincijalcite.Сељачизам имам објаснето што е, а кучињата не се тема овде.
A kucinjata se samo metafora, neli?
Pa taa e kulturata to ja teraat provincijalcite.Сељачизам имам објаснето што е, а кучињата не се тема овде.
Со оглед дека прадедо ми имал тапии за земјиште од турско, погоди од кај се ,,доселил,, dammit.Како мислиш, очигледно ?
So ti e bitno tolku?Како мислиш, очигледно ?
Па не можеш да кажеш дека сите ја тераат ,,таа култура,,.Pa taa e kulturata to ja teraat provincijalcite.
A kucinjata se samo metafora, neli?
Od egipet?Со оглед дека прадедо ми имал тапии за земјиште од турско, погоди од кај се ,,доселил,, dammit.
И прадедо ми имал тапии од турско. Ај погоди ти од каде е.Со оглед дека прадедо ми имал тапии за земјиште од турско, погоди од кај се ,,доселил,, dammit.
Да докаже дека Скопје е смислено кога е отворен УКИМ.So ti e bitno tolku?
Сите имаат тапии од турско. Не сите имаат тапии од Велес, Скопје, Дојран, итн.И прадедо ми имал тапии од турско. Ај погоди ти од каде е.
Види сеа накај тераш.Па не можеш да кажеш дека сите ја тераат ,,таа култура,,.
Тоа што јас сум го приметила е едно, а што правиме со сите оние кои не дремат накинџурени пред дискотека?
А јас не зборувам за неморал.Види сеа накај тераш.
Не е диското репер за неморал
Дали Дебар Маалци ги сметаш за провинцијалци ?Да докаже дека Скопје е смислено кога е отворен УКИМ.
Демек, пред тоа, никој овде не живеел, таман работа.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:36 ---
Сите имаат тапии од турско. Не сите имаат тапии од Велес, Скопје, Дојран, итн.
Не, јас и порано кажав, дека за мене не се провинцијалци луѓето од др. градови. Затоа зборот го пишувам во наводници. За мене провинцијалци во Скопје се луѓето од Илинден, Петровец, Мралино, Кадино, Копаница, Кондово итн.Дали Дебар Маалци ги сметаш за провинцијалци ?
Чекај сега, нели накинџуерни(или како и да е а и врска неам што значи) девојки ги сметаш за провинцијалки, од каде ова сега ?Не, јас и порано кажав, дека за мене не се провинцијалци луѓето од др. градови. Затоа зборот го пишувам во наводници. За мене провинцијалци во Скопје се луѓето од Илинден, Петровец, Мралино, Кадино, Копаница, Кондово итн.
А Дебар маалци биле доселеници, денес истите заслужено се нарекуваат ,,стари Скопјани,,.
Доволно долго се тука
За кого како. Ако на некого Скопје не му носи подобар живот (за разлика од другите градови), тогаш зошто и ти си таму? Не сите конобари се од другите градови, а и тие што се голем дел се студенти и тоа им е само еден начин да заработат некој денар плус (важно се снашле и работат, за разлика од некои други луѓе).Па тоа е проблемот, во Скопје не добиваат подобар живот. Скопје не им нуси просперитет, им нуди да бидат конобари за 200 динара, киријата да си ја платат и да пијат кафе у тренд на -20 надвор, да продадат имотот и да бидат мангупи 2 месеца у градов. Ајде пак ќе те прашам, шо нуди Скопје поише од било кој град у МК?
А шо е сељачизам? Тоа што е според тебе неприфатливо, као борба со кучиња?
Како тоа накинџурените ГИ СМЕТАМ за провинцијалки?Чекај сега, нели накинџуерни(или како и да е а и врска неам што значи) девојки ги сметаш за провинцијалки, од каде ова сега ?
Од провинција има најмногу, добро шо спомна, затоа државата ни е во ваква очајна состојба,За кого како. Ако на некого Скопје не му носи подобар живот (за разлика од другите градови), тогаш зошто и ти си таму? Не сите конобари се од другите градови, а и тие што се голем дел се студенти и тоа им е само еден начин да заработат некој денар плус (важно се снашле и работат, за разлика од некои други луѓе).
Еве за мене лично ќе ти кажам дека во Скопје животот ми е подобар и одлично се снаоѓам, и не работам како конобар. Зборуваш дека само ајдуци се преселуваат во Скопје, а не неквалитетните. Што си ти толку квалитет? Што имаш толку постигнато во животот? Па ако сакаш да правиме споредба со тоа што јас сум го постигнал на свои 19 години (иако тоа не е тема на разговор, но се нервирам кога некој се курчи дека нема квалитет низ другите градови).
п.с. види низ министерствава од кој градови има најмногу луѓе.
White Walker друже, малку да не напна?