Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Pa taa e kulturata to ja teraat provincijalcite.
A kucinjata se samo metafora, neli?
Па не можеш да кажеш дека сите ја тераат ,,таа култура,,.
Тоа што јас сум го приметила е едно, а што правиме со сите оние кои не дремат накинџурени пред дискотека?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
So ti e bitno tolku?
Да докаже дека Скопје е смислено кога е отворен УКИМ.
Демек, пред тоа, никој овде не живеел, таман работа.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:36 ---
И прадедо ми имал тапии од турско. Ај погоди ти од каде е.
Сите имаат тапии од турско. Не сите имаат тапии од Велес, Скопје, Дојран, итн.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Па не можеш да кажеш дека сите ја тераат ,,таа култура,,.
Тоа што јас сум го приметила е едно, а што правиме со сите оние кои не дремат накинџурени пред дискотека?
Види сеа накај тераш.
Не е диското репер за неморал

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Да докаже дека Скопје е смислено кога е отворен УКИМ.
Демек, пред тоа, никој овде не живеел, таман работа.
--- надополнето: 20 мај 2012 во 03:36 ---

Сите имаат тапии од турско. Не сите имаат тапии од Велес, Скопје, Дојран, итн.
Дали Дебар Маалци ги сметаш за провинцијалци ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Дали Дебар Маалци ги сметаш за провинцијалци ?
Не, јас и порано кажав, дека за мене не се провинцијалци луѓето од др. градови. Затоа зборот го пишувам во наводници. За мене провинцијалци во Скопје се луѓето од Илинден, Петровец, Мралино, Кадино, Копаница, Кондово итн.
А Дебар маалци биле доселеници, денес истите заслужено се нарекуваат ,,стари Скопјани,,.
Доволно долго се тука ;)

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Не, јас и порано кажав, дека за мене не се провинцијалци луѓето од др. градови. Затоа зборот го пишувам во наводници. За мене провинцијалци во Скопје се луѓето од Илинден, Петровец, Мралино, Кадино, Копаница, Кондово итн.
А Дебар маалци биле доселеници, денес истите заслужено се нарекуваат ,,стари Скопјани,,.
Доволно долго се тука ;)
Чекај сега, нели накинџуерни(или како и да е а и врска неам што значи) девојки ги сметаш за провинцијалки, од каде ова сега ?

Г

Грејвдигер

Гостин
Па тоа е проблемот, во Скопје не добиваат подобар живот. Скопје не им нуси просперитет, им нуди да бидат конобари за 200 динара, киријата да си ја платат и да пијат кафе у тренд на -20 надвор, да продадат имотот и да бидат мангупи 2 месеца у градов. Ајде пак ќе те прашам, шо нуди Скопје поише од било кој град у МК?
А шо е сељачизам? Тоа што е според тебе неприфатливо, као борба со кучиња?
За кого како. Ако на некого Скопје не му носи подобар живот (за разлика од другите градови), тогаш зошто и ти си таму? Не сите конобари се од другите градови, а и тие што се голем дел се студенти и тоа им е само еден начин да заработат некој денар плус (важно се снашле и работат, за разлика од некои други луѓе).
Еве за мене лично ќе ти кажам дека во Скопје животот ми е подобар и одлично се снаоѓам, и не работам како конобар. Зборуваш дека само ајдуци се преселуваат во Скопје, а не неквалитетните. Што си ти толку квалитет? Што имаш толку постигнато во животот? Па ако сакаш да правиме споредба со тоа што јас сум го постигнал на свои 19 години (иако тоа не е тема на разговор, но се нервирам кога некој се курчи дека нема квалитет низ другите градови).

п.с. види низ министерствава од кој градови има најмногу луѓе. ;)

White Walker друже, малку да не напна? :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Чекај сега, нели накинџуерни(или како и да е а и врска неам што значи) девојки ги сметаш за провинцијалки, од каде ова сега ?
Како тоа накинџурените ГИ СМЕТАМ за провинцијалки?
Моето мислење беше ,,најчесто, пред дискотека, накинџурените зборуваат некој источен дијалект, што ме наведува на помислата дека се ,,провинцијалки,, ,,. Значи, прво не сметам никого за ништо, односно, сметам дека накинџурените се сељанки, биле од Скопје, Белград, Приштина или Струмица.
Второ, провинцијалка го ставам во наводници зошто сметам дека е несоодветен збор, подобар збор е доселеници. Провинцијалци се луѓето од околните скопски села, како што провинцијалци се од велешките села, гевгелиски, охридски итн во однос на градот до кој се наоѓаат.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
За кого како. Ако на некого Скопје не му носи подобар живот (за разлика од другите градови), тогаш зошто и ти си таму? Не сите конобари се од другите градови, а и тие што се голем дел се студенти и тоа им е само еден начин да заработат некој денар плус (важно се снашле и работат, за разлика од некои други луѓе).
Еве за мене лично ќе ти кажам дека во Скопје животот ми е подобар и одлично се снаоѓам, и не работам како конобар. Зборуваш дека само ајдуци се преселуваат во Скопје, а не неквалитетните. Што си ти толку квалитет? Што имаш толку постигнато во животот? Па ако сакаш да правиме споредба со тоа што јас сум го постигнал на свои 19 години (иако тоа не е тема на разговор, но се нервирам кога некој се курчи дека нема квалитет низ другите градови).

п.с. види низ министерствава од кој градови има најмногу луѓе. ;)

White Walker друже, малку да не напна? :)
Од провинција има најмногу, добро шо спомна, затоа државата ни е во ваква очајна состојба,

Ја сум тука роден, како и тако ми мајками бабите дедовците и дел од прадедовците, Јас немам потреба да го докажувам мојот квалитет. Ти доаѓаш тука од Збжде и ти треба да се докажеш као екстра талент. Исто као ја да отидам кај тебе у село и да се праам као ја знам земјоделие и сточарство.

Kajgana Shop

На врв Bottom