Релација Скопје - Провинција

• Креатор на темата Забавата е во Кругот
  • Време на започнување

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Provincijalkite se odlicno sretstvo za provod. Obicno vo periodot septemvri-oktomvri koga doagjaat u skopje da studiraat se taka zamaeni, taka lekoverni. Dovolno e samo edno ligavo muabetce i edna pijacka da im pustis - i prilicno se tvoi.
Se razbira, nikogas seriozno ne bi razmislil da bidam so provincijalka vo seriozna vrska. Za toa tuka se moite sogragjanki. Nieden skopjanec sto se pocituva sebesi ne bi bil vo ozbilna vrska so seljacana. Provincijalkite se samo za provod ;)
Nivo podole od provincijalkite se provincijalcite. Jedino manje od niv se samo ship....te i "romite".
:facepalm::facepalm::facepalm:
Поголема сељачана од тебе пријателе, амин.

Г

Грејвдигер

Гостин
Provincijalkite se odlicno sretstvo za provod. Obicno vo periodot septemvri-oktomvri koga doagjaat u skopje da studiraat se taka zamaeni, taka lekoverni. Dovolno e samo edno ligavo muabetce i edna pijacka da im pustis - i prilicno se tvoi.
Se razbira, nikogas seriozno ne bi razmislil da bidam so provincijalka vo seriozna vrska. Za toa tuka se moite sogragjanki. Nieden skopjanec sto se pocituva sebesi ne bi bil vo ozbilna vrska so seljacana. Provincijalkite se samo za provod ;)
Nivo podole od provincijalkite se provincijalcite. Jedino manje od niv se samo ship....te i "romite".
Извини дечко, ти во Париз да не живееш? Со овој пост тешко дека ќе се најде поголем сељак од тебе. Од таквите што размислуваат како тебе ми се гади. По што се разликуваш ти од некој „провинцијалец“? Попаметен си? Покултурен (мало морген тоа, прочитај се уште еднаш што напиша? Итн, итн...

Еве ја ќе ти ја кажам истата приказна за скопјанките. Со една пијачка и/или вечера/ручен може да ги освоиш. Но, да не изгледа дека само напаѓам, иако кажувам како што е. Факт е дека од сите места има такви женски кои најверојатно немаат никаква почит спрема себе и се цицачи кои сакаат само да се закачат за некој со подлабок џеб и цел живот да си ја ладат.

Со такви со понашање како тебе не ми се дискутира. Но нешто не ми е јасно и имам едно прашање за тебе. Зошто некој од Скопје не би бил во врска (сериозна) со некоја од друг град? Успат да ти кажам дека имам еден куп познаници што се во долгогодишни врски со скопјанец/скопјанка и такви кои веќе се во брак и имаат и деца. ;)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
А мајкати и таткоти од кај се ;) ? сигурно од Скопје не се ако не они дедоти и бабати 100% не се ;) оди нив кажи им го муабетов

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Nivo podole od provincijalkite se provincijalcite.
Честитам, за коментаров ја доби престижната награда Сељак на годината.

M

Moon Child

Гостин
Леле испрдоков:facepalm:

М

Мартин`

Гостин
Награда за глупоќа слободно може да ти дадат, без конкуренција си прво место ;)

Инаку од каде точно од Скопје беше од Стајковци, Драчево, Припор или пак Пинтија ? Без навреда кон оние што живеат таму но Скопје фактички се поврзува со овие помали населби/села и ако веќе останатиот дел од Македонија го рачунаат за “провинција“ тогаш Скопје комотно може да го рачунаме за најголеми село во целиот свет. Инаку ако веќе си мериме муда Скопје vs останати види колку народни херои има од надвор од Скопје а колку во него, колку познати личности што допринеле има од надвор а колку тука така да.. Инаку луѓето се ценат по своите квалитети (образование, карактер, убавина итн) не по тоа кој од каде доаѓа..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
А мајкати и таткоти од кај се ;) ? сигурно од Скопје не се ако не они дедоти и бабати 100% не се ;) оди нив кажи им го муабетов
Е од кај знаеш па дека не се?
Мене сите баби и дедовци ми се од Скопје. Турски тапии уште чуваше дедо ми, од времето на татко му, за земјиштето :)
Многу ви е глуп муабетот ,,сите се дојдени,,. Не, не се, ако толку ве интересира.

А дека типов е сељак, сељак е. Поголем сељак од најсељачката светлуцава провинцијалка пред дискотека.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Е од кај знаеш па дека не се?
Мене сите баби и дедовци ми се од Скопје. Турски тапии уште чуваше дедо ми, од времето на татко му, за земјиштето :)
Многу ви е глуп муабетот ,,сите се дојдени,,. Не, не се, ако толку ве интересира.

А дека типов е сељак, сељак е. Поголем сељак од најсељачката светлуцава провинцијалка пред дискотека.
Од кој дел на Скопје се?

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Не би открила толку лични информации. Немам роднини во ниту едно скопско село, ако на тоа алудираше ;)
Епа нишо тогаш. Зашо организирам борба со кучиња у близина на Скопје. Мислев имаш домашни миленичиња на кои сакаш пари да напраиш

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Епа нишо тогаш. Зашо организирам борба со кучиња у близина на Скопје. Мислев имаш домашни миленичиња на кои сакаш пари да напраиш
Нема да ме испровоцираш со јадење :гомце:.
Сељачките манири и на форум се пренесувале, не сум знаела.
Сега знам.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Те цитирам тебе зашто тука последно го прочитав ова "скупски", а гледам се провлекува низ целава тема.
Кои скопски сељаци/лигли/тушли/пуфли/како сакате наречете ги, што така зборат сте ги запознале? Јас сум родена и порасната во центарот на Скопје, ниеднаш немам кажано СкУпје, ни се лигавам, ни викам "пеер", "брат" или кој и да е сељачки израз.
Разграничете ги поимите - граѓанин на Скопје и сељак од Скопје.
Мене на пример ме нервират ко ќе речет дека Охрид имал енѕеро.Шодае.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.773
Земи го тоа за пример ;)
Ја сум кретен, ти?
За себе знам што сум, и задоволна сум од тоа што сум.
А твојата слика за мене, ми е важна па... колку ланскиот снег.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
За себе знам што сум, и задоволна сум од тоа што сум.
А твојата слика за мене, ми е важна па... колку ланскиот снег.
hang on a minute.
Не ни иам слика за тебе
Ама шо ти е муабетот?
Не држиш монопол на Скопје.
Кој сака нека се досели и нека се понаша као што сака.

Kajgana Shop

На врв Bottom