Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не можев да си верувам на очите кога го видов резултатот.....(не можев да ја глеам)

Па и дури тука коа прочитав дека БУбле- Дубле и Аквилани играле уште од 1 минута, е тогаш срце ми се напуни си помислив дека Бенитез си дал оставка!ligi
Но кога видов дека нема ни О од оставка е тогаш.......тогаш останав без зборови.

Без зборови зашо мислам дека аналогно на оваа утакмица, за утакмицата со Лил знаете шо не чека..... нели! Бабел и Аква на клупа!:toe:

Него ај белким ке се оправиме баре во формата. Само ме чуди уште Џерард, не можам да сватам ваков никогаш не бил во толку лоша форма!

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Aquilani компилација од вчерашниот натпревар:

http://www.footylounge.com/films//milankakabaros/alberto-aqulani-v-portsmouth-15032010-video_bd4165f64.html

И нешто за инцидентот на Gerrard:

FA confirm they are investigating Steven Gerrard's clash with Michael Brown
Published 09:28 16/03/10 By David Anderson

Steven Gerrard could face a three-match ban after the FA confirmed they were investigating his alleged elbow on Michael Brown.

Referee Stuart Attwell appeared to have a good view of the off-the-ball clash during Liverpool's 4-1 win over Portsmouth at Anfield last night and spoke to both players after blowing for a foul.

But FA disciplinary chiefs want to know if Attwell actually saw Gerrard strike Brown on the back of the head with his right forearm.

If he didn't, the England star will be landed with a violent conduct charge and a three-game suspension.

An FA spokesman told MirrorFootball: "We need to establish what the referee gave the free-kick for. Whether it was for an element of what he saw or whether it was for the entirety of what we have all seen since on TV.

"We will be working on this basis and gathering the referee's report."

Gerrard, 29, escaped punishment for his foul-mouthed outburst and V-sign last week at Wigan when referee Andre Marriner ruled it had not been directed at him.

However he is sweating on the outcome of this FA probe and a three-match ban would seriously hit Liverpool's hopes of finishing fourth.

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Liverpool-captain-Steven-Gerrard-could-face-three-match-ban-after-Brown-clash-after-the-FA-confirm-they-are-investigating-the-incident-article356947.html
Сепак:

Gerrard escapes punishment after Brown clash - Exclusive
Published 14:31 16/03/10 By David Anderson Recommend

Steven Gerrard has escaped a disciplinary rap for the second week running after the FA confirmed they would not be taking any action over his elbow on Michael Brown.

FA disciplinary chiefs spoke to referee Stuart Attwell today and he confirmed he did see the incident and dealt with it at the time.

Attwell blew for a free-kick and spoke to both Gerrard and Portsmouth midfielder Brown during Liverpool's 4-1 win at Anfield last night.

Brown was furious at being clobbered on the back of the head by the Reds midfielder and was seen to mouth "three-game ban".

It is the second let-off for Gerrard in seven days after he also got away with his foul-mouthed outburst and V-sign during Liverpool's defeat at Wigan when referee Andre Marriner ruled they were not aimed at him.

Rafa Benitez was confident his skipper would be let off and will be relieved he is free to face Manchester United on Sunday after the threat of a three-match ban was lifted.

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Liverpool-captain-Steven-Gerrard-escapes-punishment-after-clash-with-Portsmouth-s-Michael-Brown-Exclusive-article357213.html
:smir:

A

Alexander Nevsky

Гостин
Ако играте како вчера не им бега пораз а Јунајтед што е фаворизиан од Фа така е во која лига се дава 6 минути продолжени за да се даде гол:tapp:

S

StereoLove

Гостин
Aj и јас да се замешам во ова.Не е провокација никако:nenene:

Ама си има право тоа што го зборува Unitedgirl...
Пред некој период Рио имаше казна од три натпревари и кога вложи жалба му ја зголемија.А сега како што ги спомна некои од играчите не добиваат ништо и по навика зборуваат ех Јунајтед имал помош.
А некој што соборува по земја не добива ништо.

И тоа ли ти се вика фаворизирање на Јунајтед.:nesvest:

S

StereoLove

Гостин
Ако играте како вчера не им бега пораз а Јунајтед што е фаворизиан од Фа така е во која лига се дава 6 минути продолжени за да се даде гол:tapp:
Барем не досудуваат 8 минути против Стоук...
И колку што знам казната за забрана на Челзи за трансфери се укина така нели.
И тоа ти се вика подршка.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
За Манчестер и Рио незнам пошо не ме интересира дали биле казнети или не, знам дека Gerrard не беше казнет затоа што судијата го виде инцидентот и го пресуди како прекршок, да го немаше видено тогаш Gerrard сигурно ќе добиеше бан 3-5 натпревара (што и го заслужи).

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
За Манчестер и Рио незнам пошо не ме интересира дали биле казнети или не, знам дека Gerrard не беше казнет затоа што судијата го виде инцидентот и го пресуди како прекршок, да го немаше видено тогаш Gerrard сигурно ќе добиеше бан 3-5 натпревара (што и го заслужи).
Затоа ФА треба да ги казни и Џерард И судијата! Ако е се регуларно и по правилата!:nenene:

A

Alexander Nevsky

Гостин
Барем не досудуваат 8 минути против Стоук...
И колку што знам казната за забрана на Челзи за трансфери се укина така нели.
И тоа ти се вика подршка.
Оди малце читни малце како прво казната не беше од Фа туку од Уефа:helou:

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Затоа ФА треба да ги казни и Џерард И судијата! Ако е се регуларно и по правилата!:nenene:
No FA action against Gerrard

The Football Association will not be taking any action against Liverpool's Steven Gerrard following his clash with Portsmouth's Michael Brown.

Gerrard collided with Brown late on when it appeared he used his forearm, which connected with the Pompey man.

The Liverpool skipper could have been in danger of picking up a violent conduct charge from the FA, if referee Stuart Attwell reported that he had not seen the incident.

But Attwell did see the incident and spoke with Gerrard, so as such the FA cannot take any action against him.

http://www.skysports.com/story/0,19528,11669_6030741,00.html
:smir:

S

StereoLove

Гостин
Оди малце читни малце како прво казната не беше од Фа туку од Уефа:helou:

И од Фифа да било нема врска,важно постојано се збори како се имало Јунајтед помош и од тој и од оној:toe:
Не е битно.Пак казната е укината.

Па од кој бил што има врска.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.254
Поени од реакции
46.648
Значи нареден пат Стиви може да убие играч од спротивната екипа, ако судијата види и се направи на Тошо и ФА ќе му опрости за тоа и ќе затворат некој редар на натпреварот(демек он бил крив за убиството):tapp:
Па така беше и минатата година со Босингва против Ливерпул. :smir:

Кантона ис Бек

Mиљонерче
Член од
23 февруари 2010
Мислења
1.385
Поени од реакции
905
Па така беше и минатата година со Босингва против Ливерпул. :smir:
Знам ама вака се прави за сите освен за Јунајтед. Руни и Сколс добија по 3 меча бан зошто направиле црвени картони на пријателски натпревар против Порто, а ова на официјален натпревар не се санкционира воопшто:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom