LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Moraa, barem taka vikaa, deka chovekot vo zhivo za 1 godina porasnal nad 20cm :D i morale da go trgnat negoviot lik, e sega dali e ova vaka, ili go koristat samo kako eden nachin da se izvadat od nedostig na idei, ne znam :D

kako toa?
Појма немам, телекинеза? Зборувам за сцената со гулабот од прва сезона т.е. првата епизода посветена на Мајкл и Волт.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
А кажаа кој го наследи Хуго?

И Io Sono Interista гледам ти идат линковите, ќе ми најдеш линк за тој еден твој огромен пост кој излезе после првата епизода од последната сезона? Со теорија беше. Ептен ми се свиѓаше таа теорија, би сакала да се потсетам.
Ги проверив постовите од тогаш ама нема ништо такво. Да не беше од порано? Имав неколку крупни теории во текот на серијата, и многу ситни, ама очигледно никој од нас не можеше да смисли вака едноставен крај.

Најмногу ми е криво за дечково кој 6 години го правеше сајтов и неговата теорија кака врз глупиот мамбо-џамбо план на Линделоф. Да го оставеа да им ги напише последните две сезони типов ќе најдеше и логичен расплет со многу одговори и доволно мистерија за после серијата.

Тоа е...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Mene pak, najmnogu mi e krivo shto ne napravija ushte 10 sezoni. with the same crew and shit <3
--- надополнето: 13 мај 2012 во 04:24 ---
Ги проверив постовите од тогаш ама нема ништо такво. Да не беше од порано? Имав неколку крупни теории во текот на серијата, и многу ситни, ама очигледно никој од нас не можеше да смисли вака едноставен крај.

Најмногу ми е криво за дечково кој 6 години го правеше сајтов и неговата теорија кака врз глупиот мамбо-џамбо план на Линделоф. Да го оставеа да им ги напише последните две сезони типов ќе најдеше и логичен расплет со многу одговори и доволно мистерија за после серијата.

Тоа е...
mene naj luzerski mi bea teoriite od tipot: "abe jas slushnav..." a toa ne deka slushnale nego od gazot si vadea prikazni... :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Секоја чест за психо-креаторот на lostisagame.com, ама којзнае дали е се' уште помеѓу живите.

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
^УМРЕН БЕШЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ
...Има овде некој жив?
Ме натеравте да креирам акаунт само за ова да го пишам.
Инаку за 1 месец ја изгледав цела серија. Крајот ептен ми се бендиса, не знам оти многу го мразат...
Даде крај на скоро сите работи.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
fixed!

На сите работи даде крај бе. Сите се мртви. Сите сме мртви. Ова е само илузија, ние само троламе од што си немаме работа, додека не се појави Кристиан Шепард, или Нео од Матрикс.

Убав месец си поминал, добредојде на форум.

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
fixed!

На сите работи даде крај бе. Сите се мртви. Сите сме мртви. Ова е само илузија, ние само троламе од што си немаме работа, додека не се појави Кристиан Шепард, или Нео од Матрикс.

Убав месец си поминал, добредојде на форум.
Или Дом Коб.
Баш ме интересира зошто Клер(заедно со Арон) не се качи на хеликоптерот, иако Чарли умре и ја "исполни" визијата на Дезмонд.
...Како и да е, фала, форумов изгледа интересно.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
^УМРЕН БЕШЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ
...Има овде некој жив?
Ме натеравте да креирам акаунт само за ова да го пишам.
Инаку за 1 месец ја изгледав цела серија. Крајот ептен ми се бендиса, не знам оти многу го мразат...
Ти се бендисал затоа што си ја изглеал набрзина и не си му ја думал 6 години што, како, каде и сл. и си развил милион теории- подобри теории од крајот и така... иначе кога ја догледав и не бев којзнае колку разочаран од крајот ама како што помина времево сум ептен.

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
Ne ja spomnuvaj smrta na Charlie, ima eden moderator mozhe ke zaplache :D
Аман бе :D

Ти се бендисал затоа што си ја изглеал набрзина и не си му ја думал 6 години што, како, каде и сл. и си развил милион теории- подобри теории од крајот и така... иначе кога ја догледав и не бев којзнае колку разочаран од крајот ама како што помина времево сум ептен.
Па да, имаш право. Повеќе(и побрзо) гледав што ќе се случи на крајот одколку зошто ќе се случи и сето така... Прекрасно се вклопи.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Аман бе :D

Па да, имаш право. Повеќе(и побрзо) гледав што ќе се случи на крајот одколку зошто ќе се случи и сето така... Прекрасно се вклопи.
Не го знаеш ни chillin' like a villain ама да ти доловам паралела, тој ти доаѓа нешто како Бен од LOST. :cool: Не дозволувај да те манипулира само зошто си нов :)

Инаку јас ги гледав првите три сезони наеднаш и така е многу многу подобро, не се замараш само уживаш. После трета беше многу напнато за мене, пошто секоја теорија ми паѓаше во вода по 2-3 епизоди.

Иначе Клер, Арон, Волт, Мајкл... ништо нема врска со ваков крај така да нема потреба од замарање. Зошто па оној Саше фактор X и даде 6000 долари и карта за Оушеаник на Клер? Демек морало таа да го воспитува Арон (Арон бил спешл) а кога не ја убеди тоа, ја испрати да погине со се Арон (Арон бил спешл ама не толку спешл.)

Не толку спешл како Волт во секој случај. Волт кога беше напнат заебани работи се случуваа околу него, пред да порасне. The boy, we need to take your boy... или како и да им рече човекот кој носеше лажна брада, а немаше никаква потреба од истото...

Нема никаква смисла, а причината зошто нема никаква смисла е едноставна: серијата почна со една идеја, а заврши со друга. LOST има универзален крај, применлив во секоја серија, од Sci-fi до шпанска сапуница. Само таков крај можеше да ја прикрие безидејноста на сценаристите.

wot, нема мир од овој Io, а? :)

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
Иначе Клер, Арон, Волт, Мајкл... ништо нема врска со ваков крај така да нема потреба од замарање. Зошто па оној Саше фактор X и даде 6000 долари и карта за Оушеаник на Клер? Демек морало таа да го воспитува Арон (Арон бил спешл) а кога не ја убеди тоа, ја испрати да погине со се Арон (Арон бил спешл ама не толку спешл.)

Не толку спешл како Волт во секој случај. Волт кога беше напнат заебани работи се случуваа околу него, пред да порасне. The boy, we need to take your boy... или како и да им рече човекот кој носеше лажна брада, а немаше никаква потреба од истото...
Како што разбрав братот што и даде пари и карта на Клер бил всушност и тој еден вид на conman(луѓето му давале пари да кажува што тие сакаат или пак само си измислувал лаги on the fly).
Го дознавме во централната епизода на Еко(кога се преправал како свештеник, пратен да докаже дали ќерка му(на братот што и дал пари на Клер) се вратила иле не се вратила од мртвите). Добро тука маскираа Кјус и Линделоф

Нема никаква смисла, а причината зошто нема никаква смисла е едноставна: серијата почна со една идеја, а заврши со друга. LOST има универзален крај, применлив во секоја серија, од Sci-fi до шпанска сапуница. Само таков крај можеше да ја прикрие безидејноста на сценаристите.
Се виде тоа откако дознавме за останатите, кои се, зошто се и како се. Се виде дека немале никаква причина да го грабнат Волт па причината стана, очигледно: "АМА ЏЕЈКОБ НИ РЕЧЕ МОРА ДА ГО СЛУШАМЕ ЏЕЈКОБ".
И на крајот(добро де, уште од почетокот се гледаше) се виде дека целата серија е драма зад завеса од... Сите останати жанрови. И ние не се жалевме. И ни беше добро како што е. И беше. И уште е.

Едно нешто што не ми е јасно е: Што е работата со куќарката на Џејкоб? Зошто му е потребна?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Едно нешто што не ми е јасно е: Што е работата со куќарката на Џејкоб? Зошто му е потребна?
Што е работата со куќарката?
Ништо, освен што служи како мал заплет кој не води никаде и кој нема разрешница.

Зошто му е потребна?
Не знам стварно, и не верувам дека некој знае. Сепак, според нелогичното сценарио, колку што ме држи сеќавањето, во таа куќарка престојувал Џејкоб некое време. Подоцна ја напуштил и на негово место се вселил Smokey/ Man in Black/ брат му на Џејкоб. Тоа Бен не го знаел и мислел дека кога оди таму разговара со Џејкоб. Така Smokey ја искористил оваа ситуација за да го манипулира Бен, мислејќи дека добива инструкции од the man himself. Е сега, зошто Џејкоб не реагирал на ваквата манипулација, кој ја изградил куќарката, зошто постојано ја менуваше локацијата, зошто Smokey се глупираше наместо уште од старт да превземе туѓо тело, од каде Илана знаеше за куќарката, што претставуваше пепелта... и уште милион други мистерии не очекувај да ти се објаснат. Едноставно, нема одговор.

Инаку, колку за твоја информација, не ја хејтам серијата. Не за џабе велам дека ова е серијата на мојот живот, но сепак не можам да останам слеп на нелогичностите кои се провлекоа низ шестте сезони. Да се изразам метафорички: понекогаш патувањето е многу поинтересно од крајната дестинација.

nou

Член од
19 мај 2012
Мислења
31
Поени од реакции
13
Што е работата со куќарката?
Ништо, освен што служи како мал заплет кој не води никаде и кој нема разрешница.

Зошто му е потребна?
Не знам стварно, и не верувам дека некој знае. Сепак, според нелогичното сценарио, колку што ме држи сеќавањето, во таа куќарка престојувал Џејкоб некое време. Подоцна ја напуштил и на негово место се вселил Smokey/ Man in Black/ брат му на Џејкоб. Тоа Бен не го знаел и мислел дека кога оди таму разговара со Џејкоб. Така Smokey ја искористил оваа ситуација за да го манипулира Бен, мислејќи дека добива инструкции од the man himself. Е сега, зошто Џејкоб не реагирал на ваквата манипулација, кој ја изградил куќарката, зошто постојано ја менуваше локацијата, зошто Smokey се глупираше наместо уште од старт да превземе туѓо тело, од каде Илана знаеше за куќарката, што претставуваше пепелта... и уште милион други мистерии не очекувај да ти се објаснат. Едноставно, нема одговор.

Инаку, колку за твоја информација, не ја хејтам серијата. Не за џабе велам дека ова е серијата на мојот живот, но сепак не можам да останам слеп на нелогичностите кои се провлекоа низ шестте сезони. Да се изразам метафорички: понекогаш патувањето е многу поинтересно од крајната дестинација.
Фала богу не си хејтер(се гледа по аватарот :D), човечки е да се буниш против ваквите бесмислените работи расфрлани на сите страни.
Потполно се согласувам дека патувањето е поважно од дестинацијата(барем во случајот на LOST).

Чекај... Бен ги добиваше листите од MiB или од Џејкоб? :|

Kajgana Shop

На врв Bottom