NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.315
Поени од реакции
34.920
Секогаш на јазикот ви е Штерн !

Сакаш да кажеш дека пак Штерн ве заебал вас, се вас ве дупи. НЕ, туку некој шутрак го правел распоредов и имале "ксмет" ЛА...
True story... прашај го Крис Пол.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
го лејкер,го го гоу :icon_mrgr:

Кој ќе седи сабајле до 04.. (n)

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
@grande-juve

зошто се правиш на сила паметен, гранде-пинокио !

ги ставив двете времиња од разни места на WEB како потврда дека се игра денес, кога проверив од двете места, и на двете страни ја имаше пишано утакмицата, а ти ми објаснуваш еден саат дека 3.30 било 21.30 кај нас :facepalm: и со инвејдер урааа трчате да реплицирате ова било источно она јужно време :pos:, првпат прогледав вчера НБА да ти кажам и уште ам /пм не баратам добро !

нба е жими курот оти само овие 2 тима имаат викендов така густ распоред, за прв пат у плеј оваа година и никогаш не било така (не оти си забележал) !

не се прави на зорле, оди пушти си фудбал

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Сан антонио и Лакерс играат по 2 партии два дена по ред без пауза :eek: ................плејоф секогаш се играло барем преку 1 ден.............финти некој..............зошто баш овие тимови ?!

http://www.nba.com/schedules/national_tv_schedule/index.html

што е работава ?!

на НБА официјално пише дека ЛА се вечер од 10.30пм, на лакерс страната од 7.30пм....................НБА дефинитивно е жими куров веќе...........циркус..................плејоф никогаш не било вака !

a и на NBA.TV ги пише дека се ден за ден
И ја се зачудив прво на скај беше најавено така дека ќе се игра одма другиот ден па прееска на нба беше за утре закажана па сега гледам вратена е дека вечер ќе се игра дали беше грешка или друго е во прашање незнам

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19

распоредов тој што го правел нека се обеси, нема никаква логика !

спурс викендов им начукале 2 дена едно по друго, а после мегу 5 и 6 утамица имаат пауза дури 3 дена (а реално дали и ќе има потреба од 6 утакмица, така да пауза џабе, важно сега кога е најбитно е густо :facepalm: )

лакерс исто така викендов со оклахома играат 2дена по ред, а мегу 6 и 7 има 4 дена пауза (и тука дали ке има потреба од 7 утакмици?!!!!!)

и бостон на пример, кај нив 6 и7 има 3 дена пауза, ама они не се оштетени со густ распоред

ептен е балансиран без врска .......пример како не треба да се прави распоред у НБА и генерално......комедиии!!

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
^ абе ја уште кога видев Бостон кога играше гејм 6 со Атланта. ојдеа Бостон, и викам ај сеа нека се одморат убаво за 2ра рунда. оно коа да видеш, преку ден, два одма гејм 1 со Филаделфија :tapp:

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
^ то е зато шо Мајами и Индијана имаја завршено со по 4-1 а Спарс и ОКЦ со по 4-0 и уште Бостон и Фили се чекаја да завршат за да почни втора рунда шо побрзо

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
^ то е зато шо Мајами и Индијана имаја завршено со по 4-1 а Спарс и ОКЦ со по 4-0 и уште Бостон и Фили се чекаја да завршат за да почни втора рунда шо побрзо
а Лејкерс/Денвер, Клиперс/Мемфис кај ги стави ??? на овие дуели се играа 7ми утакмици, а на истокот веќе се играа први утакмици од втора рунда. ако мислиш дека сите тимови во втора рунда почнале да играт во исто време, тогај незнам ти шо си гледал
и како тоа побрзо да почнат. па ај да ги ставиме секој ден да играт, и играчите ќе ги изнесуват со инвалидска количка после утакмиците

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
а Лејкерс/Денвер, Клиперс/Мемфис кај ги стави ??? на овие дуели се играа 7ми утакмици, а на истокот веќе се играа први утакмици од втора рунда. ако мислиш дека сите тимови во втора рунда почнале да играт во исто време, тогај незнам ти шо си гледал
и како тоа побрзо да почнат. па ај да ги ставиме секој ден да играт, и играчите ќе ги изнесуват со инвалидска количка после утакмиците
Епа затоа е глупо овака. Треба да се одреди после 7мата утакмица 2 дена пауза, и на одреден датум да почнат полуфиналињата па ако сака и сите нека завршат 4-0, полуфиналињата ќе си почнат на одреден датум од предвреме.
Тимовите нека си ја мислат дали ќе имаат повеќе време за одмарање, или само 2 дена ако играат 7 утакмици.....искрено најлогично решение ми е ова.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
и шо сакаше ти,Бостон Лејкерс и Клиперс да ги чека? Си завршија Мајами и Индијана порано и редно беше да почни истокот.не знам шо туку се буниш,ко шо е за Бостон така беше и за Филаделфија

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
море море Лакерс, многу ќе доминирале слушам, со слободни фрлања :pos:

скоро половина од поените на Лакерс беа од слободни, рекорд за овој плејоф со 42 слободни шутирани а и не промашија ова боксериве 41/42 (и минатиот плејоф немаше партии со преку 40 слободни, што доволно кажува)

Добро бе, па нели е срамота бе во НБА, 2012 година, да се гледа досаден баскет исполнет со слободни фрлања колку ти душа сака, судиите да ја расипуваат до толку играта и да ја прават никаква. НБА синоним за атрактивност= атрактивни слободни фрлања :pos:

КОЈ САКА ТАКВА КОШАРКА ДА ГЛЕДА (дали НБА, евро лига, светски првенства, олимпијади итн) ?!

НБА одамна не е тоа што беше !

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.315
Поени од реакции
34.920
Целата работа е во распоредот за кошарка на ударните термини од големите телевизии.
Неколку пејоф парови мора да бидат заебани, а изборот го прави... кој друг него Штерн.

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
и шо сакаше ти,Бостон Лејкерс и Клиперс да ги чека? Си завршија Мајами и Индијана порано и редно беше да почни истокот.не знам шо туку се буниш,ко шо е за Бостон така беше и за Филаделфија
оти така никогаш не било и нема смисла (кажи ми која година било така ??!!!!). ЕДНОСТАВНО ДОДЕКА НЕ СЕ ИЗИГРААТ/РЕШАТ СИТЕ ДУЕЛИ ОД ЕДНА РУНДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЧНЕ СО НАРЕДНАТА !!!!

дали локаут, цела регуларна сезона или паднала комета/вонредна состојба на планетава среде плејоф =мора да биде така, се знае како е редот , од секогаш било така , СЕКОГАШ СЕ КРАТИ НА ВРЕМЕ МЕГУ ПАРТИИ ОД РЕГУЛАРЕН ДЕЛ, МЕГУ ПЛЕЈОФ УТАКМИЦИ МОРА ДА ИМА БАРЕМ 2 ДЕНА ПАУЗА !

тој што ке помине со метла 4:0 ke си чека некој 7 утакмица и затоа има предност ако тепаш убедливо, инаку е хаос

оваа година ова е стварно глупости !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Се знаеше дека со локаутот ќе има вакви глупости, шо се чудите...

Член од
14 мај 2012
Мислења
29
Поени од реакции
19
и во 99 плејоф, кога имаше локаут со 50 партии во регуларен дел имаше вакви заебанции, али има разлика затоа што тогаш првата рунда се играше на 3 добиени !!!!

еве ги моментите на 22/23 мај и 23/24 мај

Conference Semifinals (1) San Antonio Spurs vs. (4) Los Angeles Lakers: Spurs win series 4-0
  • Game 1 @ Alamodome, San Antonio (May 17): San Antonio 87, Los Angeles 81
  • Game 2 @ Alamodome, San Antonio (May 19): San Antonio 79, Los Angeles 76
  • Game 3 @ Great Western Forum, Los Angeles (May 22): San Antonio 103, Los Angeles 91
  • Game 4 @ Great Western Forum, Los Angeles (May 23): San Antonio 118, Los Angeles 107
Portland Trail Blazers vs. (3) Utah Jazz: Blazers win series 4-2
  • Game 1 @ Delta Center, Salt Lake City (May 18): Utah 93, Portland 83
  • Game 2 @ Delta Center, Salt Lake City (May 20): Portland 84, Utah 81
  • Game 3 @ Rose Garden, Portland (May 22): Portland 97, Utah 87
  • Game 4 @ Rose Garden, Portland (May 23): Portland 81, Utah 75
  • Game 5 @ Delta Center, Salt Lake City (May 25): Utah 88, Portland 71
  • Game 6 @ Rose Garden, Portland (May 27): Portland 92, Utah 80
Conference Semifinals
(4) Atlanta Hawks vs. (8) New York Knicks: Knicks win series 4-0

http://en.wikipedia.org/wiki/1999_NBA_Playoffs

со исклучок на овие погоре, цел плајоф се играше стандард =преку 2 дена утакмица !!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom