Да, да Скопје ептен има душа со 20% Албанци, Турци, Босанци и фактот што пола град личи како да си во Саудиска Арабија или Палестина.Да не се населуваше Скопје систематски од другите градови до сега Македонците никогаш немаа да бидат мнозинство во градот поради нискиот наталитет и високиот наталитет на муслиманите.Не се прскај , првин размисли, па тогаш скокни.
Скопје никогаш не дало спортисти, музичари, писатели, сликари, научници, револуционери.Таквите луѓе секогаш доаѓале од селата и малите градови каде што е вистинската Македонија.Последна таква личност беше Тоше Проески на кој што не му требаше да ги знае улиците на Скопје за да оди да прави кариера во Белград.Таму отиде со талент и знаење.Сите пејачи што се од Скопје се чиста бижутерија за Тоше Проески, па колку сакаат нека го омаловажуваат дека е од Крушево.
еве малку да те просветам, детуле
откога дојдоа провинцијалциве Скопје стана селска метропола
не си во право на наведеното-еве ти факти
1. Арсовски Панче............ роден во Скопје
2. Николов Орце................роден во Скопје
3. Димитриевски Никола...роден во Скопје
4. Јоцич Вера.....................родена во Скопје
5. Димов Цветан................роден во Скопје
6. Јовчевски Раде.............роден во Скопје
7. Авдовиќ Алија ..... .........роден во Скопје
8. Боцевски Боте...............роден во Скопје
9. Георгиевска Дуња.........родена во Скопје
10 Неделковски Панче.....роден во Скопје
2168. Абдул Салим...........роден во Скопје
Абдул Салим роден во Скопје 1927 година, уште не полнолетен
речиси дете се вклучува во НОД и во 7 македонска бригада-42 дивизија
тргнува по стапките на својот брат Абдула кој претходно загинува во борбите против фашистите, иако останува единец во фамилијата и тој се бори за слобода на својата татковина и храбро ќе загине во таа борба.
Детуле да не те чујам повеќе да кажеш дека во Скопје немало ова или она. Јас тоа не сум го рекол за ниедно место во Македонија. Дали овие горе спомнати за тебе не се луѓе. А сите тие загинаа за тоа што го имаме сега јас и ти во оваа земја. Значи некој може да каже дека Владимирово не дало доктори а сите знаеме дека од таму ги има баш многу.
Опамети се и ти и другите доста беа делби. И тоа во ова поново време,
не е прашање сега дали сме или сте вие или ние селски или гратски
или пригратски или тукашни или од немај каде и било каде,
ТУКУ Е ПРАШАЊЕ ДАЛИ НЕ ИМА;КОЛКУ НЕ ИМА И ДО КОГА ЌЕ НЕ ....