Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ти моли се на Господ, доколку Челзи изгубат, колкав ремет ќе изедеш.
Па сооглед дека Баерн играат дома, на домашен терен, пред 75% нивна публика.....така да би требало да победат.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Баерн се за мене фаворити. Домашен терен, одлична сезона во ЛШ и реално гледано - подобар тим од Челзи.

Е сеа и Барселона беше огромен фаворит со Челзи па не успеаа. Според мене Челзи ќе ја изиграта истата игра како со Барселона. Ќе игра дефанзивно и ќе чека шанси од контранапади, само со мала промена, со тоа што очекувам да нападне силно во првите 10 минути па ако успее да даде гол ќе се држи така до крај. Ама мислам дека Баерн нема да го дозволи тоа. Очекувам да заврши нерешено по 90 минути и Баерн да победи во продолженијата.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па Баерн не се волку уверени во себеси...
Појма немаш што збориш ;)
Јас знам што зборам. Што мислиш, дека Челзи лесно би победил? Со кој ќе игра Челзи, само со Дрогба? Другите играчи дрва им се. Јас мислам дека и на среќа стигнаа во финалето.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Јас знам што зборам. Што мислиш, дека Челзи лесно би победил? Со кој ќе игра Челзи, само со Дрогба? Другите играчи дрва им се. Јас мислам дека и на среќа стигнаа во финалето.
Јас реков дека Челзи лесно би победил? Јас искрено мислам дека Баерн имаат предност ама вака убеден да си....
Челзи стигнале на среќа?....

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јас реков дека Челзи лесно би победил? Јас искрено мислам дека Баерн имаат предност ама вака убеден да си....
Челзи стигнале на среќа?....
Јас не реков дека си рекол така, туку дали мислиш дека Челзи лесно би прошле. Гледај ги игрите на Баерн во Германско првенство и ЛШ и гледај ги на Челзи. И кој има повеќе шанси за победа тогаш..

H

HoT IcE

Гостин
Ми се иде сега да си легнам, и да се разбудам утревечер. Едвај го чекам финалево.
Реално гледано, сите нишани за победа се на страна на Баерн, домашен терен, подобра екипа и многу трчање. Но Челзи покажува страшна тимска игра, тактика и игра со срце за да се освои овој трофеј, сезонава беше калакурница за Челзи, откако дојде Ди Матео овој тим игра на секој меч како да им е последен во животот. Се внесе многу победнички менталитет откако дојде Роби и играта во одбрана е во најмала рака перфектна, типична италијанска.
Проблемот со кој се соочува Челзи е отсуството на Рамирес, можеби клучен играч сезонава. Рамче е тип на играч што знае од никаде да направи спринт, да ја изнесе топката и да постигне гол, кога дојде сите го потценивме, но сега е факт дека е најдобриот играч на Челзи, огромен прогрес направи сезонава, така да неговото отсуство е битно, и Баварциве треба да се радуваат, ако некој можеше да ги натрчи цели 120 минути, тоа беше он.
Втор проблем е отсуството на Иванович, и тоа огромен проблем, со Босингва по таа десна страна не знам што ќе се прави, Рибери има да го силува ко мало дете, и од таму највеќе ми е страв, но очекувам негова животна партија како против Барселона кога играше штопер.

Лично, посакувам да се освои ЛШ, затоа што Челзи заслужи, генерација на фудбалери како Дрогба, Лампард, Тери, Чех заслужија да го подигнат овој трофеј, па така очекувам од тие што ќе излезат на терен да дадат 110% и да ја демонстрираат силата, бидејќи трофејов го заслужија. Баерн се млада екипа и ќе имаат прилика истата генерација уште еднаш да игра финале, додека за Дрогба и компанија, не би рекол.
KTBFFH!
FA-Cup-final-Chelsea-v-Liverpool-Roberto-Di-M_2760614.jpg

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Да бе, на Баерн биле јаки играчите а на Челси дрва се... :tapp:

H

HoT IcE

Гостин
Јас не реков дека си рекол така, туку дали мислиш дека Челзи лесно би прошле. Гледај ги игрите на Баерн во Германско првенство и ЛШ и гледај ги на Челзи. И кој има повеќе шанси за победа тогаш..
Немој да мислиш, почни да размислуеш, вруќа вода е измислена одамна.
Така би ти кажале кумановци на овој твој глуп пост. Челзи да биле сите дрва немаше да стигнат до овде и пртиоа да ја елминираат Барселона. Сите ги потценуваат, но Челзи игра со срце и тактички, затоа се и овде. Можеби играчите на Баерн се појаки, побрзи, поголеми техничари, но таков беше случајот и со Барселона.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Знаеш кој има шанса , и обата тима :) . А ти се гледа дека си запален фан што ти прже задникот што ја немаш екипата во финале или можеби ја имаш .Гаден фан што сака само да ремете нешто и да уште нешто дечко ( НЕМАШ ПРЕСТАВА ОД ФУДБАЛ ) .

Баерн има јака екипа , јако игра не велеме ние нешто. И самите фанови на Челзи се свесни дека се е тука GAME ON и може да се случе тоа што нас не ни одговара , но сепак и да се случе ќе бидеме задоволни после оваа наша мизерна и гадна сезона . Тоа е тоа ваква шанса уште еднаш здрави живи до тогаш :)
Реков Баерн има јака екипа , Челзи има црнец во нападот кој е кошмар за секоја одбрана , ама не е само тој има други стари волци во тимот. Имаш играч како Торес кој е периодичен и знае да запале кога најмалку очекуваш.Имаш поцврста одбрана можеби од Баерн од типот на Кејхил и Луиз.Е сега види како имаш искоментирано кажуваш некои ствари што го отпишуваш Челзи а и двете се во игра .

П.С : Немој да цимолеш ако се деси нешто обратно на пример Челзи да освое титула и да кажуваш дека среќа било ова било. Се бореа до крај се бореа . Покажаа кој е кој покажаа за разлика од некои други тимови што беа фаворити уште пред да дојде тоа финале и дека крај е се на сета приказна , а посебно кога паднаа полуфиналињата :)

Член од
12 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
402
Пеп и Мурињо за време на финалето :icon_lol:
Ќе сме гледале ел класико во финале... абе да секако :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom