Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411

значи вака.. ве следам подолго време .. гледам како сите обвинувате дека Берлускони бил цинција... еве да го споредиме о Абрамович, кој некои го сметаат како еден од најголемите трошачи на пари во фудбалскиот свет.. и двајцата го покриваат цехот на своите клубови кои е отприлика исти овие години....

Сепак.. треба да бидиме задоволни во ситуацијава бидејќи би можело да е полошо (доколку се усвои модифицираниот Фер-Плеј закон предложен од Платини и компанија) ситуацијата може да биде подобра само доколку паметно се инвестира во клубот ... Најдобра и најголема инвестиција за Милан би било откупувањето на Сан Сиро ( но сепак тоа се премногу пари дури и за Берлускони чие богатсво е проценето на 12 милијарди евра ) ... друга паметна инвестиција според некои е продавање на поголем дел од акциите на Милан на луѓе кои со задоволство би трошеле на еден тим со традиција како Милан (па дури трошење за купување на Сан Сиро). Сепак за берлускони тоа е апсурд бидејќи, тој се смета дека е СОПСТВЕНИК на клуб кој има освоено најмногу со својот клуб, неголи било кој друг сопственик со било кој клуб. Според мене мислам дека сепак ситуацијата ќе се подобри само доколку освоеме нешто следната година по можност лига на шампиони (нз колку би било возможно) . После заминувањето на легендите , ќе видиме нов Милан , нова слика за него , побдничка , со НОВИ играчи, млади таленти, имаме добра основа. АБИАТИ
АБАТЕ(ДЕ ШИЉО) ???? Т.СИЛВА ????(ЕМАНУЕЛСОН)
????(ТРАОРЕ) МОНТОЛИВО ?????(НОНЧЕРИНО)
БОАТЕНГ(РОБИЊО)
КАСАНО(ПАТО) ИБРАХИМОВИЧ

да се потсреди малку основата.. ете АЧЕРБИ , смена РОБИЊО - ГАНСО , ШТРОТМАН, и уште еден средина можеби КЕИТА ?!?!?..... ај доста е позз

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Топ играч си е Монтоливо, дели топки, одличен е и во дефанзива плус и жабар е. Штета што не можеа уште минатава сезонава да го земат , одлично ќе се снајде ќе видите и конечно да се купат играчи пред европско,а не после тоа . Who is next ? :) Што бидна со Лорис ?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Што бидна со Лорис ?
Што да бидне, шпекулации нормално.
Да го видам како се ракува со Галиани и со дрес од Милан в рака, пак нема да ми се верува дека е реалност, ќе мислам дека сонувам.

Член од
12 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
402
Galliani will try to complete the deal for the Dutch midfielder, Kevin Strootman, before Euro 2012 starts, according to Sky Italia.

Ајде нека го земаат побрзо Стротман да не ни го лапне некој друг :). Иначе денес сум се изначитал шпекулации, Сити демек официјално испратиле понуда за Ибра давале 25 милиони фунти и му нуделе плата од 300000 фунти неделно што ако се деси ќе биде највисока плата во Премиер исто така ги нуделе Џеко и Де Јонг за Ибра :icon_lol: . Покрај Стротман медиумиве многу не поврзуваат со Витсел од Бенфика и Сахин од Реал. Болоња ќе го купат Месбах за 2 милиони. Има уште шпекулации ама ме мрзи да ги пишувам многу се :)

За Монтоливо имам некое многу позитивно чувство, нема играно за голем клуб па еве му сега шанса да се докажи, осеќам ќе распали кај нас :X3:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Јас незнам од кај вадите шпекулации за Лорис..Што трипате...тешко дека годинава Милан ќе троши на голман..
Како најреален трансфер ми изгледа Строотман сега за сега..Бомел отиде таму,Раиола пробуе нешто..ќе спуштат цена и ќе земеме топ играч...барем да се надеваме :)
Најголема желба ми е да го продадат Робињо..и од таму да ни дојде Гансо,мада и тоа е тешко со доаѓањето на Монтоливо.
Се збори и Форлан могуче да сме го земале ...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
25 милјони + Џеко и Де Јонг? Незнам, платата што му ја нудат на Ибра ми е малце нелогична, многу пари се тоа, затоа сметам дека ова е глупост.
Исто и Сахин и Љорис, научна фантастика се.
А Стротман и Витсел можно е да се земат, нас баш и вакви ни требаат, млади играчи полни со мотивација и голем потенцијал.

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Ова лето според мене ќе излезат играчи од никаде. Тука е европското, тука е и Олимпијадата. Реално е да се очекува дека ако успеат да завршат работа за Стротман да ја завршат пред почетокот на европското затоа што големи се шансите после тоа да му скокне цената. До 8 јуни јас мислам дека ќе имаме уште еден трансфер. Не мора Стротман да е.

И би сакал Олимпијадата да биде еден голем рестарт за Пато. Нему после една ваква сезона му треба најпрво психолошки да се опорави, а тоа најдобро ќе го направи ако блесне за Бразил. Јас некако имам добро чувство за него и мислам дека нареднава сезона ќе биде негова. Само да игра на Олимпијада и вистина во Атланта да го нашле лекот за она што го мачи со повредите. Срамота со денешнава технологија онолку да се малтретира. Робот ако треба нека го напраат.:pos:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Што е со муабетите Монтоливо не носел титула?!

Колку играчи сами носат титула? Во ЛШ ниту еден, во Италија ваљда Ибра, иако ова сезона ни таа претпоставка не се погоди. Е, сега, јас би кажал дека токму со Монтоливо (како додаток на овој тим) ова сезона ќе имавме титула во Италија. Зборете што сакате, како леб ни фалеше играч како него. Не можеш Траоре и Монтоливо да ги ставаш во иста реченица или да сме чекале да му тргне како што му тргна на Ночерино. Со Монтоливо друга е приказната, тој може да разочара, од него се очекува многу, Ночерино беше спреман за статист, а за среќа изненади.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Што е со муабетите Монтоливо не носел титула?!

Колку играчи сами носат титула? Во ЛШ ниту еден, во Италија ваљда Ибра, иако ова сезона ни таа претпоставка не се погоди. Е, сега, јас би кажал дека токму со Монтоливо (како додаток на овој тим) ова сезона ќе имавме титула во Италија. Зборете што сакате, како леб ни фалеше играч како него. Не можеш Траоре и Монтоливо да ги ставаш во иста реченица или да сме чекале да му тргне како што му тргна на Ночерино. Со Монтоливо друга е приказната, тој може да разочара, од него се очекува многу, Ночерино беше спреман за статист, а за среќа изненади.
Пола пост ти е еден вид на негирање на она што јас го пишав и фер би било да ме цитираш. :)

Точно е дека во една ваква млитава средина Монтоливо уз Боатенг ни се најјаките страни ама нас ни треба и нешто друго.Имаат јаки страни овие двајца и затоа отскокнуваат за нијанса од другите ама реално Монтоливо не е играч што би можел да направи голема разлика против Барса,Реал,Баерн.Пак ќе кажам....за моменталнава средина е господ ама сега е моментот кога треба да се донесе класа фудбалер во средина,фудбалер што ќе знае да создаде вишок на голема утакмица.Најдобро е да оставиме времето да покаже некои работи ама без фудбалериште во среден ред против 4-5 европски екипи немаме никакви шанси.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Галијани сака да го доведе Ригони од Новара ,32 гидишен кој е проценет за најдобар халф оваа сезона ред Ночерино и Маркизио....
:facepalm::facepalm::facepalm: До кое дереџе дојдовме ,да земаме играчи од отпаднати екипи и со нив да се бориме со Барса и реал за ЛШ:pos::tapp::facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Зошто му е Форлан пред Лопез или пак Палошки? Глупости во боја. Нека го земаат Стротман и нека не се занесвет многу многу.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
Пола пост ти е еден вид на негирање на она што јас го пишав и фер би било да ме цитираш. :)

Точно е дека во една ваква млитава средина Монтоливо уз Боатенг ни се најјаките страни ама нас ни треба и нешто друго.Имаат јаки страни овие двајца и затоа отскокнуваат за нијанса од другите ама реално Монтоливо не е играч што би можел да направи голема разлика против Барса,Реал,Баерн.Пак ќе кажам....за моменталнава средина е господ ама сега е моментот кога треба да се донесе класа фудбалер во средина,фудбалер што ќе знае да создаде вишок на голема утакмица.Најдобро е да оставиме времето да покаже некои работи ама без фудбалериште во среден ред против 4-5 европски екипи немаме никакви шанси.
Прочитав едно две страни, па потоа дадов свое мислење, можеби ти тие работи си ги опфатил во еден пост, но те немам свесно пикирано, да беше така ќе те цитирав... Не е од намера, демек дечкото не заслужува ни да го цитирам. :D

Да, треба уште еден класа играч (не мора да биде и ептен некое факинг име), но тоа не го омаловажува со ништо овој трансфер, затоа што и тој класа играч без Монтоливо не би направил нешто (доколку би играл со Траоре и Ночерино). Фудбал не е игра на феноменални индивидуалци и сите други да бидат статисти за да се стигне до бројката 11.

Милан во последно време земаше играчи за клупа, па ако изненадат ќе славиме, ако не здравје. Освен Ибра, нормално, Боатенг беше земен како на проба, а Робињо да биде замена за Пато. Исто е и со Ночерино, Ван Бомел, тие беа земени за клупа, на крај се наметнаа, па и Мунтари се наметна :). Ајде, Ван Бомел и да го тргнеш од ова група, во најмала рака бил привремено решение. Аквилани беше земен исто од нужда (моја желба е да го откупат).

Со Монтоливо е друга приказна, тој е земен за прв состав и е земен за долг рок. Тој има квалитет да биде првотимец на Милан и земен е со таква намера. Но, тој е само еден дел од шампионски Милан кој треба да се изгради, кој го најавуваат веќе неколку години, но никако да го направат, па и со право не сме нешто премногу оптимистични. :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Тоа и мене ми беше муабетот...дека е океј трансферот на играч како што е Монтоливо ама за да ја биде работата треба да се фрли некоја милка.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Галијани сака да го доведе Ригони од Новара ,32 гидишен кој е проценет за најдобар халф оваа сезона ред Ночерино и Маркизио....
:facepalm::facepalm::facepalm: До кое дереџе дојдовме ,да земаме играчи од отпаднати екипи и со нив да се бориме со Барса и реал за ЛШ:pos::tapp::facepalm::facepalm::facepalm:
zatoa ke si ostane so kurot u raka i naredna sezona... :)
--- надополнето: 18 мај 2012 во 01:23 ---

ne dupi i ti...moze da se drzime so niv...Igravme sezonava so barsa?? site vikaat po 3 ili 4 0 ke ne tepa pa pak edvaj spasija gz ... :) ne deka sme svetska sila ili i ne sme do tolku losi.... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom