Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Фала многу, а какви се играчки може да му се стават?
Какви ти душа сака ставај ...само немој преполно за да има во кафезот каде да се движи! Можеш да ставиш топка пластична онака мала внатре со зрнѕулки и огледало ...доста се ...и секако лулашка!

V

Vollstandig

Гостин
Искуство некој со розенколиси и парење? На интернет има тон текстови, ме интересира искусните што ќе кажат во врска со овој вид на папагали. Колку се социјални и дали изразуваат агресивност во однос на другите папагали?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Искуство некој со розенколиси и парење? На интернет има тон текстови, ме интересира искусните што ќе кажат во врска со овој вид на папагали. Колку се социјални и дали изразуваат агресивност во однос на другите папагали?
Розенколисите се спаруваат после 9тата недела, кога и созреваат. Женката снесува 3 до 10 јајца .Периодот на инкубација трае од 22 до 25 дена.Малдите се спремни да го напуштат гнездото после 8мата недела, иако понекогаш тоа може да се случи и порано

V

Vollstandig

Гостин
Розенколисите се спаруваат после 9тата недела, кога и созреваат. Женката снесува 3 до 10 јајца .Периодот на инкубација трае од 22 до 25 дена.Малдите се спремни да го напуштат гнездото после 8мата недела, иако понекогаш тоа може да се случи и порано
???

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.200
Какви ти душа сака ставај ...само немој преполно за да има во кафезот каде да се движи! Можеш да ставиш топка пластична онака мала внатре со зрнѕулки и огледало ...доста се ...и секако лулашка!
Огледало не е препорачливо да се става во кафезот. Предходниот папагал што го чував одкако му ставив огледало, едноставно само до него седеше. Мене не ме ни забележуваше, премногу се приврза за огледалото. До последниот ден пред да умре седеше до него.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
??/
Бараше за розенколиси и з апарење ете ти шо е нејасно ??
--- надополнето: 17 мај 2012 во 19:36 ---
Огледало не е препорачливо да се става во кафезот. Предходниот папагал што го чував одкако му ставив огледало, едноставно само до него седеше. Мене не ме ни забележуваше, премногу се приврза за огледалото. До последниот ден пред да умре седеше до него.
Леле...
Мојот пак се ежеше п ред огледалото како да се перчи да си ги гледа мускулите и нонстоп се караше со огледалото ...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.200
??/
Бараше за розенколиси и з апарење ете ти шо е нејасно ??
--- надополнето: 17 мај 2012 во 19:36 ---

Леле...
Мојот пак се ежеше п ред огледалото како да се перчи да си ги гледа мускулите и нонстоп се караше со огледалото ...
Мојот може да се каже дека "умре" на огледалото :icon_lol:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Zdravo :)
Imam zelba da kupam papagal (tigrica) i da go cuvam vo domasni uslovi (ako moze nekoj neka mi kaze kaj se prodavaat vo skopje) i kolku staro treba da go kupam za da moze polesno da se prilagodi na novoto mesto na ziveenje.

Член од
20 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
4
Еј можат тигрициве да зборат, мојов дома се живо и диво пцуе,( Јас го научив :love: ) и тоа на цел глас сите да го слушнат, па почна сам да поврзува зборови..

а како го научи,мозе ле да ми кажеш нешто во врска со тоа ;)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.200
Прво папагалот треба да биде млад, дека постарите тешко ќе ги научиш да зборат, ќе му збориш еден збор десетина минути секоја ден, и ќе ги забележиш резултатите :), јас барем така го научив. И ќе заборавев додека му збориш мора папагалот да те гледа тебе, неможеш да го научиш да зборува ако на пример спие, јаде, пие вода, си игра итн...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Zdravo :)
Imam zelba da kupam papagal (tigrica) i da go cuvam vo domasni uslovi (ako moze nekoj neka mi kaze kaj se prodavaat vo skopje) i kolku staro treba da go kupam za da moze polesno da se prilagodi na novoto mesto na ziveenje.
Во сите петшопови ги има!Се познаваат младите,што по свежо му е тоа на клунот ноздрите и што по темна боја има,младо е! :D

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Rabotata e sto neznam kaj ima petshops :/

Ako znae nekoj neka mi kaze lokacija :D
Имаш Гтц прв кат горе Јасмин пет шоп,имаш на зелен пазар,имаш кај грчка амбасада имаш во аеродром имаш кај веро од задна страна има на многу места ...

Kajgana Shop

На врв Bottom