Зависи од самиот папагал.Мене мојата сама ми слета на рака за помалку од еден месец,а почна да се враќа самата во кафезот по 2 недели од кога прв пат ја пуштив.Значи предлог,држи го две недели во кафез без да го пушташ(ако сега си го купил секако,ако ти е од поодамна не важи ова ).Додека е во кафез пробај зборувај му нежно,гали го по клавата,давај му просо на прст,да видиш дали ќе јаде од ракане те прашав за името ебате, туку за дресура
Зависи од самиот папагал.Мене мојата сама ми слета на рака за помалку од еден месец,а почна да се враќа самата во кафезот по 2 недели од кога прв пат ја пуштив.Значи предлог,држи го две недели во кафез без да го пушташ(ако сега си го купил секако,ако ти е од поодамна не важи ова ).Додека е во кафез пробај зборувај му нежно,гали го по клавата,давај му просо на прст,да видиш дали ќе јаде од рака
8000 ден е (лол).ја да ти кажам да не си ги даваш парите ако ти е само за два-три дена и после толку затоа што барат многу грижа и внимание,а иначе многу е забавен лесно се препитомува(дури може да го научиш да зборува и да емитира звуци) и живее долго(10 год)Кај има вакво да се купи кај нас?У зоолошка го имаше, забораив како се вика
http://www.youtube.com/watch?v=iB52iP2a_MY
Гуглав и на српската википедија ми вика Мал Александар...
http://sr.wikipedia.org/wiki/Мали_александар
Ваљда е мал Александар и кај нас... Кај го има и колку пари е? Да не одам џабе до овие pet shop-ови...
Тешко се разпознаваат нимфите ...мислам дека имаше една финта да погледнеш под крилја ако има пердуви во друга боја е женско изгледа...Вчера купув вакво ...ако можете да кажете далу е МЛАДО + далу е машко? фала многу позз!
нека го оставаат почесто на надвор ж(денски додека има сонце) тоа помага 100%(испробано)Тешко се разпознаваат нимфите ...мислам дека имаше една финта да погледнеш под крилја ако има пердуви во друга боја е женско изгледа...
--- надополнето: 29 април 2012 во 22:51 ---
Луѓе братучед ми има александар мал папагал,многу јак е го имаат 3 години! ама се жалат сега од него,многу врева прави! Тој на телефон за звонење ставил хард рок оти слуша таква музика металец е и телефонот му звонел со такви некои кречавења на инструменти и папагалот почнал да емитира и излгеа му се бендисало и сега нонстоп крешчави пее хард рок и не се трпи бев кај нив леле кога викна да пее па и рока со главата! Го прекриваат кафезот со крпи али кога го тргнат леле само пее! како да се одвикне бе ??
Е добро е дај боже да упали тоа,инаку на аудиција ќе го праќаме!нека го оставаат почесто на надвор ж(денски додека има сонце) тоа помага 100%(испробано)
Абе узгледа е машко пошто пее...кога слуша врапцу свурка нешто...ама далу е младо? тоа е наубутно...Тешко се разпознаваат нимфите ...мислам дека имаше една финта да погледнеш под крилја ако има пердуви во друга боја е женско изгледа...
Еј можат тигрициве да зборат, мојов дома се живо и диво пцуе,( Јас го научив ) и тоа на цел глас сите да го слушнат, па почна сам да поврзува зборови...Мене младо ептен ми излегда,како до пред 1 месец да опилено зашто еве митари а и плус тоа над носото ноздрите му се плави ,ако лета се е во ред.Да зборува тешко тигрицата...може да се научи да имитира звуци,но има и случаи кога и зборува тихо
Добредојде на форумов сврти на претходните страни од темава имаме пишувано за припитомување на папагалчиња, а за исхрана на Тигрица треба да и даваш просо, се продава во секој Пет шоп.Еве вака нов сум на форумов.
Пред 1 месец си купив тигрица Мики се вика, многу е интересно, па ако може да споделите некои мислења за тоа како и што треба да му се дава и како да се припитоми.