Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Напредок ќе има на следнио 29 февраури а анонимусот Роберто Мартинез е на чекор до Ливерпул според сите обложувалници.
.

Како што викаш , ќе збориме ... ако има напредок ми должиш пиво :P

Избор на неколку твитови од Stan Collymore ...се согласувам целосно со секој збор од напишаното:

If FSG are serious Guardiola Capello Hiddink Should be the calibre they are looking for.Martinez/Rodgers/Lambert Absoulutely not for #lfc

Get the right man,not the cheap man next. Top quality manager,proven at a big club.Martinez.Rodgers.Di Matteo,million miles off.

Saying LFC isn't a big club because of no Prem title is like saying Rolling Stones aren't a big band due to no number 1 for ages

So Manchester United weren't a big club despite no top level title for 26 years? Never heard anything so bloody absurd in my life.

So FSG want a sub 45 manager. Think setting age limits is a big mistake i think.Just get the best man,regardless of age.

Fergie was 44 i think? But won titles before going to United.Is Martinez/Rodgers anywhere new that calibre yet???

I love Martinez,but its a different ball game keeping Wigan up and taking on such a big challenge.Really is totally different.

#lfc need 1.A great communicator(on/off pitch) 2.Recent winner 3.Not afraid to change from pass & move when needed. 4.Have"big" personality

Избор на неколку твитови од Stan Collymore ...се согласувам целосно со секој збор од напишаното:
Апсолутно точно. А кој би бил новиот? Освен Рафа, Пеп, Капело не знам друг да ги исполнува критериумите а да е слободен

Апсолутно точно. А кој би бил новиот? Освен Рафа, Пеп, Капело не знам друг да ги исполнува критериумите а да е слободен
Пеп , ако не и Капело зошто Рафа Бенитез како што читав нема шанса да биде вратен .

Пеп , ако не и Капело зошто Рафа Бенитез како што читав нема шанса да биде вратен .
Пеп како што знам сакаше одмор од фудбалот. Нема логика да си оди од Барса и да дојди одма во Ливерпул?!!
Капело - кажав. А за Рафа мора да сакаат инаку кој? Ќе наебиме многу

Андре Виљас Боаш можеби
Интересна опција. Само ќе му треба добар помошник онака авторитетен, ќе треба да се ослободиме од некои постари играчи мада нашиве не се дебили како оние од Челзи, и да се надеваме дека ќе наметне менталитет и авторитет. Некако нашата игра повеќе одговара за него и нашиот моментален состав е поприкладен за неговите стратегии. Ама сепак голем ризик. Преголем. Ама подобар од Мартинез според мене

Андре Виљас Боаш можеби

Само тој не!

Не ги оспорувам неговите квалитети, ама ликот нема авторитет, многу лесно ќе се изгуби у соблекувалната. Кој и да биде нов тренер ќе мора да истрпи огромен притисок, затоа подобро да најдат некој постар, по-авторитетен кој ќе знае да се снајде у тешки ситуации и да ги стегне играчите кога е тоа потребно.

Кога Кени потпиша, Том Вернер кажа дека газдите барале млад и талентиран менаџер кој долго ќе го води клубов, но кога го виделе влијанието на Кени, одлучиле дека тој е правиот човек. Ова наведува да очекуваме помлад менаџер да ни го предводи клубот, такада Капело, Биелса, Кројф слободно можете да ги заборавите. Па според мене опциите кои ги имаме засега (сепак јас немам фаворит и гледам неутрално на менаџериве, чисто поткрепено со факти):

Рафа Бенитез - Идол на фановите, Ливерпулците добро го знаат и го сакаат поради неговите менаџерски способности кои ги покажа додека беше кај нас. Моментално е без клуб и едвај чекаше Ливерпул да остане без менаџер за да проба пак да се врати во клубот. Но колку ќе сакаат газдите повторно да го послушаат гласот на фановите? Во нивни очи еднаш ги послушаа и направија грешка. Шансите втор пат да го направат истото се многу мали.

Роберто Мартинез - Млад менаџер кој го издигна Свонси, па го спасуваше Виган од отпаѓање 3 сезони по ред, при тоа неговиот тим покажуваше одлична игра. Фановите на Ливерпул не го сакаат бидејќи не веруваат дека еден ваков менаџер ќе донесе слава во голем клуб како нашиот, но ако подразмислите тој нема водено голем клуб и има располагано со премногу мал буџет и слаби играчи. И покрај тешките околности за водење на еден клуб, тој одлично го водеше тимот и не треба да биде гледан како анонимец, туку реална опција. Како доказ за ова е: Ако еден Конте успеа од Сиена да дојде во Јувентус и да освои титула во првата година, не гледам зошто не би можел и овој.

Андре-Виљаш Боаш - Својот потенцијал и талент го истакна во Порто, но со доаѓањето во Челзи тој само си ја уништи репутацијата. Сепак тој сеуште важи за млад и надежен менаџер, но во Челзи се покажа како неавторитетен, па дали ваков менаџер добро би ни дошол во вакви моменти? Сепак да не заборавиме дека пред Кени да потпише со Ливерпул, Боаш бил најголем фаворит за кај нас.

Брендан Роџерс: Од второлигашки Свонси направи Премиер Лигашки тим кој следната сезона може да биде компетентен за Лига Европа. Поради неговиот менаџерски стил и начин на игра, неговиот клуб го доби името Сванселона, игра со многу додавања и контрола на топката. Засега Роџерс е гледан како одличен менаџер кој одлично се покажува во Свонси, но ако гледаме вака и Хоџсон беше одличен во Фулам...

Франк Рајкард - Менаџер кој никој како да не го спомнува и сите како да го заборавиле, но овој Холанѓанин ја водеше Барселона 6 години и донесе играчи како Роналдињо, Ето и Деко, а исто така од академијата ги внесе во првиот тим Виктор Валдес, Чаџи Хернандез, Андре Иниеста и Карлес Пујол. Моментално е менаџер на Саудиска Арабија. Неговиот стил налага офанзивна и привлечна игра, па мислам дека вакво нешто добро би ни дошло кај нас, комбинирано со дефанзивната поставеност и тактика на Стив Кларк.

King Kenny - You'll Never Walk Alone !!!

Свите сте емотивно скршени после отказот што го доби Кени .
Мене ми е све исто :)

Твоите емоции веројатно ке излезат на површина кога ќе се игра дерби дуелот на Еланд Роуд.

Најдобриот коментар до сега:

Now FSG have to show us their hand - only aces beat kings.

...и точно, убаво нека размислат што ќе направат, затоа што после ваков голем потег бара сериозна завршница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom