Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Имам баба неподвижна, дали е можно да и го активирам 2Max Basic пакетот што е максТВ + телефон преку телефонски повик или ќе мора таму лично да се баратам со договори/глупости?
во 2008 или кога што више промовираа иптв, ми пратија агент(ка) дома со договор и све... можеби и сега прават така?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Аууу фала богу дочекавме и за оптичките пакети :D
За 1799 ден 50Mbps (upload/download) + 600гб трансфер + 80 канали + 100 часа разговор

Член од
8 септември 2011
Мислења
100
Поени од реакции
17
имаат ограничување :),ама барајте 14мбпс иначе со 12мбпс ќе ви се намалува брзината ако вклучите 2 ресивери
Како да им кажам нешто да ги прелажам да ми пуштат ?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Јако му е ова на оптик басик пакетов..
Неограничен интернет(7)
(7)Фер политика до 60 ГБ месечно

Али добро барем после то 2мбпс му давет ако ништо поќе.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
НИЕДЕН hd порнич
тука ти е грешката

иначе ако се сеќавам добро, тоа срањето од цртан филм наречено lol инсталираше додатен програм pando media booster кој ти цица доста од интернетот
така да може и до тоа да е.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Ауу добро бе не дупа товие .. па само што потпишав 3max comfort на 2 години , сега ќе треба на оптички да се префрлам ... иста цена бре бре !!!

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Како да им кажам нешто да ги прелажам да ми пуштат ?
не бе,кажи само дека има големо влијание на брзината на интернетот кога ќе ги пуштиш 2-та ресивера и ќе те префрлат они на 14 :),барем со мене така беше

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ауу добро бе не дупа товие .. па само што потпишав 3max comfort на 2 години , сега ќе треба на оптички да се префрлам ... иста цена бре бре !!!
Ако има оптика во твоето место на живеење, префрли се ич не му ја мисли. Добиваш макств со 80+ канали и со сите дополнителни макств услуги, воопшто ќе немаш проблеми со брзината (дури и со 3 вклучени ресивери), ќе плаќаш по 200 денари поефтино а ќе добиваш и 4пати поголема брзина, единствено што ќе го немаш е web'n'walk стикот што и не е некој голем недостаток :)

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Ако има оптика во твоето место на живеење, префрли се ич не му ја мисли. Добиваш макств со 80+ канали и со сите дополнителни макств услуги, воопшто ќе немаш проблеми со брзината (дури и со 3 вклучени ресивери), ќе плаќаш по 200 денари поефтино а ќе добиваш и 4пати поголема брзина, единствено што ќе го немаш е web'n'walk стикот што и не е некој голем недостаток :)
незнам дали ќе биде проблем зашто до пред недела дена бев корисник на comfort+ па се префрлив на новите пакети comfort ама на бакар. Сега гледам денес иста цена ама оптика !!! Да се надеваме дека нема да прават проблем за нов договор :D BTW за web'n'walk гледај подобро нудат мобилен интернет што е исто со web'n'walk :D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
незнам дали ќе биде проблем зашто до пред недела дена бев корисник на comfort+ па се префрлив на новите пакети comfort ама на бакар. Сега гледам денес иста цена ама оптика !!! Да се надеваме дека нема да прават проблем за нов договор :D BTW за web'n'walk гледај подобро нудат мобилен интернет што е исто со web'n'walk :D
Ако има можност за оптика во твојот дом, нема да биде проблем :)
А за ова што си напишал „web'n'walk гледај подобро нудат мобилен интернет што е исто со web'n'walk“, не ти го разбрав баш најдобро. И јас кога напишав дека даваат web'n'walk усб стик мислев на истото, 2ГБ мобилен интернет..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Има ли некој со оптички пакет, најбрзиот де, или барем новиот 50/50 што е да ми каже како идат брзините (аплоад-данлоад) на Замунда/АренаБГ? фала.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Има ли некој со оптички пакет, најбрзиот де, или барем новиот 50/50 што е да ми каже како идат брзините (аплоад-данлоад) на Замунда/АренаБГ? фала.

Ова е Comfort Optic, ама од старите пакети, ќе постирам пак кога ќе мигрираме на новиот :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484

Ова е Comfort Optic, ама од старите пакети, ќе постирам пак кога ќе мигрираме на новиот :)
Ај ако не ти е тешко измери со Германија, Данска, Англија или некоја богата земја? мерењето со Телеком е бескорисно, го мери само линкот од тебе до Телеком, не брзината на трансфер, фала ти :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ај ако не ти е тешко измери со Германија, Данска, Англија или некоја богата земја? мерењето со Телеком е бескорисно, го мери само линкот од тебе до Телеком, не брзината на трансфер, фала ти :)
Тој горе е со Лондон, еве и со Дизелдорф :)

Kajgana Shop

На врв Bottom