M
Moon Child
Гостин
Во глобала се согласувам со мислењето, само не се овој дел.На нивниот пат се испречуваат единствено Скопјанките. Навидум провинцијалките ја започнуваат таа битка со хендикеп. Скопјанките во просек имаат повеќе пари од провинцијалките што во превод значи подобра облека, козметика, естетско-хируршки третмани. Скопјанка знае како да се стокми и да изгледа како Паришка куртизана оние од на Балзак описите.
Напротив, јас имам мислење за Скопјанките дека се облекуваат како парталки. Без некој да се најде навреден, од тоа што сум идела во Скопје имам забележано дека барем 70% се во некој филм, со некои долги маици широки што можат да послужат за прашина бришење по дома, со некои плетени ташни што им висат до колена, марами Јасер Арафат уз цел тој аутфит, обетки поголеми од главата, несредена бушава коса во некоја бош пунџа со испуштени прамени како од спиење да станале и.т.н.
Не алудирам на никој особено нити сакам некој да се најде навреден. Во Скопје идам по потреба, значи ептен ретко и тоа го имам забележано. Можеби се лажам, можеби не, чисто моја забелешка. Додека на пример овде во Велес некоја да се облече така, прво и основно, сите ќе и се смеат, затоа што е грдо. Колку сака нека е стил и изразување свое јас, издвојување од толпата блаблабла, девојче треба да е стокмено примерно, а не како парталка да се шета. Е сега примерно е релативна работа. Кој каков критериум има, си е негово.
И еднаш одамна еден член на форумов ми има речено, "Алал да ви е на вас Велешанки, 90% се згодни, кај нас Скопјанкиве сите се 70 кг и нагоре, пошто гнетат во Мекдоналдс редовно и ретко пеш одат некаде"